Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bývalý měl asi něco podobného, občas mu po námaze vyskočila tepovka, měl kolem 200 a neklesalo to, provázela to i nevolnost… Neměl to ale vždy. Byl u lékaře a ten ho poslal na zátěžové EKG, šlapal na rotopedu a u toho ho monitorovali. Tam se to ale zrovna neprojevilo. No výsledek byl, že mu nepřišli na nic.
Přesně tak
Max natočí EKG, pak zátezove EKG, možná nějaký hodně svědomity lékař dá Holter monitoraci 24 hodin snímání srdíčka ale já si myslím ze výsledek bude nula nula prd ![]()
Vysoký tep i po zátěži je známkou prd kondice. Časem se to srovná.
Bylo by dobré kdyby zašel, správný tlak a vysoká tepovka nejsou vpohodě. Pokud by na srdci byla mini vada, tak to může neustále působit jako tady zmiňovaná prd kondice. S určitými vadami se „rychlo“ sporty provádět moc nedají, někdy ani nemají. Ideální na toto je holter ekg - taková krabička, kterou člověk dostane na 24 hodin a ono mu to neustále monnitoruje tepovku. Odběr se většinou dělá - jeden.
@Sexynohy
Paní ale zmiňuje ze je to tachykardie zatěžova
Srdeční vada se dle mého objevuje i v klidovém stavu
@Sexynohy
Nehledě na to ze nevím kolik ma pan tlak. Pokud člověk nemá hned 200/180 tak to na sobě ani nemusí pocítit
No on má kondici velmi dobrou, v dětství hrával závodně tenis na velmi dobré úrovni a stále se nějak drží ve formě právě běháním, chodí stále hrát a běháme spolu. Ale tohle mě znepokojuje, často má 150 nebo tak nějak, ale střídá se to okolo té 150, bývá mu i nevolno..
@Františka85
Nemusí to být tím, bývalý taky závodně hrál fotbal a fyzicky na tom byl velmi dobře. Někdy po intenzivním běhu nic a jindy stačilo vynést něco těžkého do schodů a tepovka vyskočila a nedalo se to srazit. Taky jsem o něj měla strach ![]()
@Chaloupa píše:
@Sexynohy
Paní ale zmiňuje ze je to tachykardie zatěžova
Srdeční vada se dle mého objevuje i v klidovém stavu
Standartně se zátěžová skutečně objevuje především při zátěži. Běh je na to ideální. V klidném stavu je člověk bez potíží, maximálně unavenější, než běžná populace. Bohužel o tom vím vcelku dost
( i když bych toho ráda byla ušetřena).
Samozřejmě každý u koho se takové problémy objevují nemusí mít hned vadu srdce, ale vyšetření by se hodilo. Přece jen to není chřipka…
@Sexynohy
To je mi líto, zda jste se s tím setkala jako s potíží, já samozřejmě nic nevylučuji, ale já mám zase znalost z lékařské praxe, nicméně návštěvu lékaře jsem paní také doporučila
Taky mám při zátěži vysoký tep. Když jsme to při běhání porovnávali s manželem, on měl vždy hodnotu o cca 30 čísel nižší. U mě je prý důvodem málo železa v krvi, krev tudíž musí rychleji obíhat.
@Chaloupa píše:
@Sexynohy
To je mi líto, zda jste se s tím setkala jako s potíží, já samozřejmě nic nevylučuji, ale já mám zase znalost z lékařské praxe, nicméně návštěvu lékaře jsem paní také doporučila
Ta v tom případě je vaše odpověď určitě správnější
Tak snad se zakladatelce podaří svého drahého k lekáři dokopat, a snad bude v té zdravé části populace. Pro mě je „varovné“ že psala, že trénovaný je, a takové problémy dříve neměl ![]()
Dobrý den,
mám dotaz který se týká mého přítele, jde o to, že každý druhý den chodíme spolu běhat a povšimli jsme si, že i třeba půl hodiny potom, co jsme skončili, má přítel stále velmi vysoký tep. Je to už nějakou dobu, rozhodla jsem ať si zajde k doktorovi, ale trdlo odmítá jak malej, že jestli mu budou dělat odběry, ani ve dveřích se neobjeví, má problém s těmito věcmi jako jsou jehly a podobně. Poraďte prosím, jestli má někdo zkušenosti nebo ví, jak by návštěva probíhala, děkuji.