Vysoký tep

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
wallie
23.10.17 20:14

vysoký tep

Dobrý den,
mám dotaz který se týká mého přítele, jde o to, že každý druhý den chodíme spolu běhat a povšimli jsme si, že i třeba půl hodiny potom, co jsme skončili, má přítel stále velmi vysoký tep. Je to už nějakou dobu, rozhodla jsem ať si zajde k doktorovi, ale trdlo odmítá jak malej, že jestli mu budou dělat odběry, ani ve dveřích se neobjeví, má problém s těmito věcmi jako jsou jehly a podobně. Poraďte prosím, jestli má někdo zkušenosti nebo ví, jak by návštěva probíhala, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
23.10.17 20:18

Bývalý měl asi něco podobného, občas mu po námaze vyskočila tepovka, měl kolem 200 a neklesalo to, provázela to i nevolnost… Neměl to ale vždy. Byl u lékaře a ten ho poslal na zátěžové EKG, šlapal na rotopedu a u toho ho monitorovali. Tam se to ale zrovna neprojevilo. No výsledek byl, že mu nepřišli na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.10.17 20:27

Přesně tak
Max natočí EKG, pak zátezove EKG, možná nějaký hodně svědomity lékař dá Holter monitoraci 24 hodin snímání srdíčka ale já si myslím ze výsledek bude nula nula prd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
23.10.17 20:31

A kolik je pro tebe hodně? Kolik má v klidu před zátěží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
23.10.17 21:00

Vysoký tep i po zátěži je známkou prd kondice. Časem se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
23.10.17 21:13

Bylo by dobré kdyby zašel, správný tlak a vysoká tepovka nejsou vpohodě. Pokud by na srdci byla mini vada, tak to může neustále působit jako tady zmiňovaná prd kondice. S určitými vadami se „rychlo“ sporty provádět moc nedají, někdy ani nemají. Ideální na toto je holter ekg - taková krabička, kterou člověk dostane na 24 hodin a ono mu to neustále monnitoruje tepovku. Odběr se většinou dělá - jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.10.17 21:17

@Sexynohy
Paní ale zmiňuje ze je to tachykardie zatěžova
Srdeční vada se dle mého objevuje i v klidovém stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.10.17 21:17

@Sexynohy
Nehledě na to ze nevím kolik ma pan tlak. Pokud člověk nemá hned 200/180 tak to na sobě ani nemusí pocítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wallie
23.10.17 21:33

No on má kondici velmi dobrou, v dětství hrával závodně tenis na velmi dobré úrovni a stále se nějak drží ve formě právě běháním, chodí stále hrát a běháme spolu. Ale tohle mě znepokojuje, často má 150 nebo tak nějak, ale střídá se to okolo té 150, bývá mu i nevolno..

• Citovat
  • Upravit
2236
23.10.17 21:59

@Františka85
Nemusí to být tím, bývalý taky závodně hrál fotbal a fyzicky na tom byl velmi dobře. Někdy po intenzivním běhu nic a jindy stačilo vynést něco těžkého do schodů a tepovka vyskočila a nedalo se to srazit. Taky jsem o něj měla strach :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
23.10.17 22:29

Nema fyzicku. Jednoduchá odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
23.10.17 23:17
@Chaloupa píše:
@Sexynohy
Paní ale zmiňuje ze je to tachykardie zatěžova
Srdeční vada se dle mého objevuje i v klidovém stavu

Standartně se zátěžová skutečně objevuje především při zátěži. Běh je na to ideální. V klidném stavu je člověk bez potíží, maximálně unavenější, než běžná populace. Bohužel o tom vím vcelku dost :roll: ( i když bych toho ráda byla ušetřena).
Samozřejmě každý u koho se takové problémy objevují nemusí mít hned vadu srdce, ale vyšetření by se hodilo. Přece jen to není chřipka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
24.10.17 07:08

@Sexynohy
To je mi líto, zda jste se s tím setkala jako s potíží, já samozřejmě nic nevylučuji, ale já mám zase znalost z lékařské praxe, nicméně návštěvu lékaře jsem paní také doporučila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
24.10.17 11:58

Taky mám při zátěži vysoký tep. Když jsme to při běhání porovnávali s manželem, on měl vždy hodnotu o cca 30 čísel nižší. U mě je prý důvodem málo železa v krvi, krev tudíž musí rychleji obíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
24.10.17 22:09
@Chaloupa píše:
@Sexynohy
To je mi líto, zda jste se s tím setkala jako s potíží, já samozřejmě nic nevylučuji, ale já mám zase znalost z lékařské praxe, nicméně návštěvu lékaře jsem paní také doporučila

Ta v tom případě je vaše odpověď určitě správnější :kytka: Tak snad se zakladatelce podaří svého drahého k lekáři dokopat, a snad bude v té zdravé části populace. Pro mě je „varovné“ že psala, že trénovaný je, a takové problémy dříve neměl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí