Vysoký tlak 33tt

17.6.22 17:29

Vysoký tlak 33tt

Zdravím 🤗 jsem ve 33tt a už pár dní mám vysoký tlak průměrně 150/95. Uz od 20tt beru na tlak dopegyt 1/0/0,5. Dnes jsem byla na odběrech kvůli preeklampsii, která vyšla negativně. Stejně jako všechno ostatní. Prý akorát v moči jsou nějaký hraniční hodnoty, ale nic co by se muselo řešit. A teď by mě zajímalo co mám dělat dál? Na jednu stranu jsem samozřejmě ráda, že jsem v pořádku, ale zároveň nevím co mi ten tlak způsobuje. Nikdy dřív sem s tím problémy neměla, stres taky nemam proste nic co by nasvědčovalo tomu, že by se mi měl zvýšit tlak. Připadám si hloupě, ale uz jsem o jedno Mimi přišla ve 20tt a bojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27681
17.6.22 17:38

A řekla jsi to mudr? měla ti zvýšit léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.22 17:40
@ka2ka píše:
A řekla jsi to mudr? měla ti zvýšit léky

Ano, od předevčírem mám zvýšeno na 1/0,5/1, ale zatím beze změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27681
17.6.22 17:55
@Kabatkalova píše:
Ano, od předevčírem mám zvýšeno na 1/0,5/1, ale zatím beze změny.

tak novou dávku bereš jeden den to změna vidět nebude, to že máš zvýšeno jsi neuvedla toje docela podstatný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
17.6.22 17:55

Můj mudr to neřešil, měla jsem to stejně jako ty.
3 týdny před porodem a tyden po porodu mě vezla rychlá.
Nic nezjistili.
Po porodu velká ztráta krve, tvorba velkých sraženin…
Vydupej si nějaké kompletní vyšetření, není to sranda a nebýt moji pohotove reakce, asi tu nejsem…
Tohle není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27681
17.6.22 18:24
@Sája2617 píše:
Můj mudr to neřešil, měla jsem to stejně jako ty.
3 týdny před porodem a tyden po porodu mě vezla rychlá.
Nic nezjistili.
Po porodu velká ztráta krve, tvorba velkých sraženin…
Vydupej si nějaké kompletní vyšetření, není to sranda a nebýt moji pohotove reakce, asi tu nejsem…
Tohle není v pořádku.

mudr jí dávku zvedla jen zakladatelka to opomněla napsat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.22 18:51
@ka2ka píše:
tak novou dávku bereš jeden den to změna vidět nebude, to že máš zvýšeno jsi neuvedla toje docela podstatný

Tak ja se ptám na to jestli ma někdo zkušenost s tím, že by měl vysoký tlak z jiné příčiny a kdyžtak z jaké. Na dávkování léků se neptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27681
17.6.22 18:56

@Kabatkalova ptáš se co máš dělat, máš si léčit tlak, mudr vyloučila preeklampsii no já bych byla sakra ostražitá a doma se preventivně měřila a koupila si v lékárně papírky na kontrolu moči :nevim: ale pokud v úvodu nenapíšeš že už máš léky na tlak zvednutý tak ti prostě nikdo nic jiného radit nebude tak se tu nečerti.
Proč se ti zvedl tlak ti nikdo nepoví jsi těhotná takže přibíráš tělo se mění je to nápor na všechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.22 19:00
@ka2ka píše:
@Kabatkalova ptáš se co máš dělat, máš si léčit tlak, mudr vyloučila preeklampsii no já bych byla sakra ostražitá a doma se preventivně měřila a koupila si v lékárně papírky na kontrolu moči :nevim: ale pokud v úvodu nenapíšeš že už máš léky na tlak zvednutý tak ti prostě nikdo nic jiného radit nebude tak se tu nečerti.
Proč se ti zvedl tlak ti nikdo nepoví jsi těhotná takže přibíráš tělo se mění je to nápor na všechno :nevim:

Tak moč si samozřejmě také kontroluji. Tak napadlo mě, že treba se najde nějaká, která měla stejné potíže a byl k tomu nějaký důvod, předpoklad a ja bych se diky tomu treba zorientovala, z čeho by to mohlo být.
Tak tou větou co mám dělat, jsem spíš vyjadřovala svoje zoufalství, že nepřišli na příčinu. Ale pravda, moje chyba - mam se vyjadřovat naprosto přesně a bez dvojsmyslů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.6.22 19:02

Příčiny vysokého tlaku v těhotenství
Co těhotenskou hypertenzi způsobuje? Lékaři se shodují, že na vině je zřejmě placenta, která do krve vylučuje látku zodpovědnou za zužování cév. Tato zdravotní komplikace v kombinaci se zadržováním vody v těle poté vede ke zvýšení krevního tlaku. Mnohem více ohrožené jsou ženy, které jsou těhotné již poněkolikáté, trpí nějakým autoimunitním onemocněním nebo se u nich hypertenze projevila již v předcházejícím těhotenství.

Další rizikové faktory:
Otěhotnění až po 30. roce života
Vícečetná těhotenství
Genetické predispozice
Obezita
Kouření
Cukrovka
 Stres

Problém s vysokým krevním tlakem může zaskočit nejen ženy, které se s touto zdravotní komplikací běžně potýkají, ale také nastávající maminky, jež se s ničím takovým dosud nesetkaly.

Omezte sůl a cukr v potravě
Vynechte těžká jídla
Jezte hodně ovoce a zeleniny
Dodržujte pitný režim (2,5 litru denně)
Omezte pití kávy, která tlak zvyšuje
Vyvarujte se zvýšené námaze
Dbejte na dostatek spánku a snažte se nestresovat
Vyhněte se přehřátým místům s vysokou vlhkostí vzduchu

Pridala bych magnesium
Pokud bude tlak porad stejny nebo stoupat nebo se pridaji otoky, bolest hlavy, poruchy videni… zajedte do nemocnice na vysetreni

• Citovat
  • Upravit
27681
17.6.22 19:33
@Kabatkalova píše:
Tak moč si samozřejmě také kontroluji. Tak napadlo mě, že treba se najde nějaká, která měla stejné potíže a byl k tomu nějaký důvod, předpoklad a ja bych se diky tomu treba zorientovala, z čeho by to mohlo být.
Tak tou větou co mám dělat, jsem spíš vyjadřovala svoje zoufalství, že nepřišli na příčinu. Ale pravda, moje chyba - mam se vyjadřovat naprosto přesně a bez dvojsmyslů.

tak vlastní zkušenost v úterý vysoký tlak a rychlé přibírání už měsíc vše hlášeno mudr několikrát, málo jsem čůrala, bylo mi blbě mudr řekla a cituji nemáte žrát jako pra.se vše prý bez nálezu, čtvrtek večer odvoz RZ v pátek rozjetá preeklapsie a akutní cs
podle mojí mudr jsem byla v pořádku, podle mě ne a ted kdo měl pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
17.6.22 20:32
@Kabatkalova píše:
Zdravím 🤗 jsem ve 33tt a už pár dní mám vysoký tlak průměrně 150/95. Uz od 20tt beru na tlak dopegyt 1/0/0,5. Dnes jsem byla na odběrech kvůli preeklampsii, která vyšla negativně. Stejně jako všechno ostatní. Prý akorát v moči jsou nějaký hraniční hodnoty, ale nic co by se muselo řešit. A teď by mě zajímalo co mám dělat dál? Na jednu stranu jsem samozřejmě ráda, že jsem v pořádku, ale zároveň nevím co mi ten tlak způsobuje. Nikdy dřív sem s tím problémy neměla, stres taky nemam proste nic co by nasvědčovalo tomu, že by se mi měl zvýšit tlak. Připadám si hloupě, ale uz jsem o jedno Mimi přišla ve 20tt a bojím se.

Klid. Měla jsem i 170. Sestry lítaly schaneky doktora a mě nic nebylo. Nikdy mi nic nebylo. Byla jsem kvůli tomu i 3 týdny před termínem hospitalizována. Tlak se sice srovnal i přes to jsem šla v den termínu na vyvolání :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27681
17.6.22 20:48
@Atisia píše:
Klid. Měla jsem i 170. Sestry lítaly schaneky doktora a mě nic nebylo. Nikdy mi nic nebylo. Byla jsem kvůli tomu i 3 týdny před termínem hospitalizována. Tlak se sice srovnali přes to jsem šla v den termínu na vyvolání :nevim:.

právě proto jsi šla na vyvolání byla jsi riziková proto tě nenechali přenášet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.22 20:56

Zkusenost mam, rika se tomu tehotenska hypertenze, tlak ti zvysuji hormony uvolnovane placentou, proto na to nezaberou zadna jina bezna opatreni (odpocinek, pohyh, zmena diety atd.), jen leky. Dopegyt se muze brat v pomerne velkých davkach, ja brala v druhem tehu několik tablet nekolikrat denne.
I tak se musíš monitorovat. Moje lekarka mi rekla, jet na pohotovost vzdy, kdyz bude tlak nad 150/95. Vysoky tlak je nebezpecny sam o sobe kvuli riziku infarktu na placente a jejímu selhani. Pravda, ke konci druheho těhotenství jsem byla neustále na pohotovosti, dvakrat me vezla rychla, protože mi tlak znicehonic vystrelil tak, ze jsem jela s podezrenim na mrtvici.
Hrozny obdobi.
Připrav se, že tlak se ti po zvýšení lecby muze srovnat jen na chvíli a zase rust. V tom případě hned kontaktuj ošetřujícího lekare a nech si navysit dávku. Mne bohužel tlak lital ve vlnách i přes dopegyt. Oba porody mam kvuli tomu. vyvolavane pred terminem.
Snad jsem ti pomohla. Nejsem lekar, jen sdilim svou zkušenost. A anonym z důvodu dost podrobných zdravotnich udaju, ktere zde uplne nechci sdilet.

• Citovat
  • Upravit
27681
17.6.22 21:03
@Anonymní píše:
Zkusenost mam, rika se tomu tehotenska hypertenze, tlak ti zvysuji hormony uvolnovane placentou, proto na to nezaberou zadna jina bezna opatreni (odpocinek, pohyh, zmena diety atd.), jen leky. Dopegyt se muze brat v pomerne velkých davkach, ja brala v druhem tehu několik tablet nekolikrat denne.
I tak se musíš monitorovat. Moje lekarka mi rekla, jet na pohotovost vzdy, kdyz bude tlak nad 150/95. Vysoky tlak je nebezpecny sam o sobe kvuli riziku infarktu na placente a jejímu selhani. Pravda, ke konci druheho těhotenství jsem byla neustále na pohotovosti, dvakrat me vezla rychla, protože mi tlak znicehonic vystrelil tak, ze jsem jela s podezrenim na mrtvici.
Hrozny obdobi.
Připrav se, že tlak se ti po zvýšení lecby muze srovnat jen na chvíli a zase rust. V tom případě hned kontaktuj ošetřujícího lekare a nech si navysit dávku. Mne bohužel tlak lital ve vlnách i přes dopegyt. Oba porody mam kvuli tomu. vyvolavane pred terminem.
Snad jsem ti pomohla. Nejsem lekar, jen sdilim svou zkušenost. A anonym z důvodu dost podrobných zdravotnich udaju, ktere zde uplne nechci sdilet.

mě dopegyt udržel tlak přesně tři neděle pak jak píšeš vyletěl jak střela museli přidat a na tři neděle klid, po porodu mi zůstal extra vysoký tlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí