Zvracim jen co prijdu do bytu

9
17.6.22 13:14

Zvracim jen co prijdu do bytu

Mam za sebou celkem boje co se tyce tehotenstvi a je to pro me treti miminko. O prvni sem prisla a druhe je velmi predcastne. Cekame treti ale naskytla se tu vec te kdys prijdu k sobe do bytu vecinou do prvnihodne zvracim, nespim a sem znicena :,(. Uz si nevim rady jakmile odjedu k nasim ci jinam je to v pohode. Ale nemohu byt cele tehotenstvi u nasich sama s malim a bez partnera. Bohuzel nas byt je ve meste a zahradu nemame. Takze sem odkaza fak byt jen tam a jim mozna tak na prochazku i kdys vhodim dvakrat dene nepomaha to. Premyslela sem o prascich na uklidneni ale nejsem toho zastance zajmalo by me zdali tu neni neaka maminka co mela podobny problem. Nevhci svoji psychykou ublizit miminku dalsi strata by byla narocna :,( dekuji za kazdou zkusenost ci radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
17.6.22 13:39

V kterým jsi týdnu? Nebereš utrogestan?

• Citovat
  • Upravit
12617
17.6.22 13:39

Já tomu moc nerozumím, zvracíš když přijdeš z venku k vám domů? Zvracíš z nervů nebo z nevolností? Proč jen u vás doma? Jak to souvisí se životem ve městě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
17.6.22 13:40

8o Moc tomu nerozumim. A z ceho zvracis? Mate tam nejake vune, nebo vam jde oknem smrad z ulice, nebo co? Tady asi neni jine rady, nez identifikovat, co te drazdi, a to zkusit eliminovat. :nevim:
Muzes zkusit zazvorovy lizatka a googlit další opatreni proti nevolnostem, ale me nepomahalo nic, nezbylo, nez to pretrpet. :kytka: Ale mne teda bylo blbe vsude stejně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10260
17.6.22 13:43

@Arafis Ahoj, pokud máš problém s nevolnostmi spojený takto s konkrétním místem, hledal bych problém buď v psychice (třeba zážitky, obavy spojené s místem), nebo v používané chemii či vůni v domácnosti. je něco takového možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
17.6.22 13:44

Moje teta zvracela zase, když vyšla z bytu na chodbu. Takže ti tam asi vadí nějaký pach? Tak co nějaká vůně, větrat… Po prvním trimestru by to mělo přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.6.22 13:47

@Premek_Orac @Villanelle já ji chápu, není to nic z toho, co uvádíte. Taky jsem s tím měla problém. Prostě mi náš, jinak čistý a chemie prostý dům, začal divně páchnout. Nejhorší byla ložnice. První trimestr jsem proseděla na terase a to bylo časný jaro. Fakt děs a nic se s tím nedalo dělat. Dokonce to u mě je první detekce těhotenství, spolehlivější než testy. Utrogestan to hrozně zhoršoval, proto jsem se na to ptala.

• Citovat
  • Upravit
9
17.6.22 13:50

@bjetuschka zvracim doma i kdys prijdu z venku nebo odjinud. Mam problem byt v nasem byte jako bych na nej mela alergii. Jinak normalne nezvracim ted sem byla tri dny u nasich a v pohode. Jde mi o to ze doma zacne pracovat psychyka a me se udela zle a zacnu zvracet a nemuzu spat nic. Ja sem vesnicka a chybi mi zahrada nemam moznost utect z toho bytu na celi den ven treba. Spis zvracim z nervu a neprisla sem na to z veho i kdys si rikam ze to bude ok cajk nebo ze nemam proc tak to neodezniva :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.6.22 13:53

@Premek_Orac psychyka ale nemuzu prid co se deje a nechce se mi prechazet na prasky proto se ptam jestli nekdo ma skusenost a jak se s tim popral @Velešínka3 sem uz v druhem trimestru proto to resim byla sem i v nemocnici aby me nakopli na infuzich a stale doma je problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
17.6.22 13:55
@Arafis píše:
@Premek_Orac psychyka ale nemuzu prid co se deje a nechce se mi prechazet na prasky proto se ptam jestli nekdo ma skusenost a jak se s tim popral @Velešínka3 sem uz v druhem trimestru proto to resim byla sem i v nemocnici aby me nakopli na infuzich a stale doma je problem

Aha, tak to mě potom napadá co navštívit psychologa? Nemáš se za co stydět. Sama o něm teď uvažuju, protože po X potratech mám v současném těhotenství panickou hrůzu z kontrol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.6.22 13:56

@Janli jo asi tak neak se citim sem z toho naprasky a foma nemam ani terasu a k tomu jeste maliho takze nevim co s tim nic neberu jen mi ted mamka dala bilinku jestli nahodou neuklidni ale ani to moc nepomaha takze sem na prasky a nevim co mam delat protoze uz sem skusila snad vse :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.6.22 13:59

@Velešínka3 naprosto vas chapua drzim palce aby se to vyresilo. I o nem sem premyslela akorad zatim nebyla sila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10260
17.6.22 14:02

@Arafis Je dobře, že víš, čím to pravděpodobně je. Na lehké případy docela funguje vytěsnění toho problému logikou. Prosti si ve dveřích při příchodu, a kdykoliv kdy uznáš za vhodné v duchu soustředěně přeříkat nějakou formulku typu:,,Jsem ve svém domově, nejbezpečnějším místě mého života, já i dítě jsme zdravé, vše je v pořádku." Ale musí to co říkáš být pravda.
Nebo pokud to pramení z obav, tak jsem byl jednou hrozně fajn psycholožkou obeznámen s metodou, že si představíš to nejhorší co by se mohlo stát. Co je tvou nejhorší představou. A pak si představíš, co bude za den, týden, měsíc, rok, deset let poté, co by se naplnila. A zjistíš, že i ta nejhorší věc by v té nejhorší fázi trvala jen nějaký časový úsek a jednou by nastal čas, kdy by to byla minulost. A nejen, že se drtivá většina našich obav nikdy nenaplní, ale ty co se stanou, se většinou nenaplní zcela a po čase… odezní.
Bude to dobré, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
17.6.22 14:04
@Arafis píše:
@Janli jo asi tak neak se citim sem z toho naprasky a foma nemam ani terasu a k tomu jeste maliho takze nevim co s tim nic neberu jen mi ted mamka dala bilinku jestli nahodou neuklidni ale ani to moc nepomaha takze sem na prasky a nevim co mam delat protoze uz sem skusila snad vse :,(

no nevim, jako tehotna bych do sebe nervala prasky ani bylinky :nevim: pred tim predcasnym porodem jsi do sebe taky neco takoveho cpala? mela jsi stejne stavy?… nemuze to byt tim, ze se doma bojis, ze se ti neco stane a nikdo nebude v dohledu a u vasich si v klidu, protoze tam nejsi sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
17.6.22 14:08

No a co kamarádky, ty za tebou nemůžou? Ty za nima? Dát si někde sraz? Najít si nějakou skupinu pro mamky s dětma? Cvičení s kočárkem (chápu dobře, že máš ještě malé dítě?)? V létě vyrazit na odpoledne do parku? Na piknik? Je toho tolik, co se dá dělat, abys nemusela být celý den doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí