Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Dnes jsem byla na kontrole u gynekologa a mám už třetí kontrolu za sebou čím dál vyšší tlak. Dnes jsem měla 179/109 tak mě poslal na kontrolu do nemocnice kde si mě už zapsali na kontroly jen k nim. Jsem dnes přesně 37+0
Podle krve je vše ostatní v pořádku. Dostala jsem léky na vysoký tlak a mám si ho měřit několikrát denně. V pondělí mám kontrolu a když by se tlak nezlepšil nechávali by si mě tam.
Ale paní doktorka mě zaskočila tím, že mi řekla jednu krásnou větu „POČÍTÁM S TÍM ŽE SE NÁM VRÁTÍTE UŽ PŘES VÍKEND S TÍM ŽE RODÍTE“ Čípek už mi vymizel a začínají se mi otvírat porodní cesty a hrdlo.
Měla jste to některá co už zde máte nějaké andílky doma taky tak, že se vám začal zvyšovat tlak těsně před porodem?
Vysoký tlak nemusí být hned preeklampsie ale je lepší to hlídat. Jinak mne se ke konci tehotenstvi tlak zvedal ale ne tak moc jak tobě. Měla jsem pořád dobré hodnoty, jen trošku vyšší než je můj normál. Ty ho mas hodně vysoký. Je dobře, že se otevíráš a nebudou tě muset vyvolávat. S takovým tlakem tě dlouho 2 v 1 nenechají
Kliiiid. První dítě 39 tt, vyvolávaně skrz vysoký tlak. Taky jsem se už otevírala. Porod v klidu s epiduralem. Druhé dítě 38 tt, vyvolávaně skrz vysoký tlak. Lautr to samé, porod ještě rychleji a v pohodě. Drž se ![]()
Měla. Byla jsem i hospitalizována na vyloučení preemklapsie. Otevřená měsíc na 1 cm. V den termínu mi porod vyvolávali.
Taky jsme dostala jen léky a byla jsem hlídaná..pak už teda preklampsie byla z toho a vyvolávali mi 38+3
@LP4
Já ji prokázanou naštěstí zatím nemám ![]()
Jinak mě zaráží že cítím pohyby defakto pořád ![]()
Je třeba jen 10 minut v klidu ale pak je schopný přes hodinu kopat a musím říct že je to někdy i nesnesitelná bolest na spodek ![]()