Vysoký tlak ve 2. trimestru

426
28.2.12 13:45

Vysoký tlak ve 2. trimestru

Ahoj, prosím o rady a zkušenosti. Už pár týdnu mívám vysoký tlak, kolem 150/85. Byla jsem odeslaná na internu, kde mi doktor tlak přeměřil a tvrdil, že on by vysoký tlak v těhotenství vůbec neřešil, když jsem ještě do 9. týdne měla 120/80 a v rodině vysoký tlak nemám. Dneska jsem navštívila gynekoložku s tím, že mě už 2 dny pekelně bolí hlava a poprosilla o přeměření tlaku a byl zase 151/95 v 10 dopoledne. Nasadila mi Dopegit a za 2 dny mám přijít na kontrolu. Zajímalo by mě, jestli když jsem ve 20. týdnu může ten tlak ohrozit mimčo a jestli o něj nedejbože můžu přijít. Na jiných diskusích jsem vyčetla že byly díky tlaku vyvolávány porody předčasně, ale jak je to s tím tlakem takhle v polovině těhu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3544
28.2.12 13:49

mě tlak kolísal cca od půlky těhotenství, chodila jsem k tomu do rizikové poradny a dost mě hlídali, nasadili mi také dopegyt, kontrolovali bilkovinu v moči
porod mi vyvolávali v 39tt, kdy už bylo zbytečné čekat, mimčo už bylo hotové, takže už nechtěli čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
28.2.12 13:53

Aha, takže teď bych se nemusela bát, že by mi museli miminko vzít, kvůli tomu tlaku??? Hrozně se totiž bojím, nepiju vůbec kávu ani žádné nápoje s kofeinem, ani černý čaj. Už nevím, čím to ještě snížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
28.2.12 13:58

Buď v klidu. Já měla vysoký tlak pořád 150/100 (někdy i více), brala jsem dopegyt a pořád chodila do rizikový poradny, protože jsem pak měla i velké otoky nohou a těhu cukrovku. Nakonec byla diagnostikována gestoza (preeklampsie) a porodila jsem spon. v 37. tt po té co mi praskla voda (malej už chtěl na svět). Neboj porod ti vyvolají maximálně po 38. týdnu. Vysoký tlak jen tak nesrazíš. Je dobré se vyhýbat tučným jídlů a kofeinu. Doktor mi řekl, že dopegyt se dává až do 8 tabel za den, takže ještě prostor máš. Držím palce ať se máte oba dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
28.2.12 14:01

já nejsem doktor, takže nevím jaký je obecný postup, já jsem to popravdě řečeno ani u sebe nějak nehrotila, určitě tě budou sledovat více než zdravou ženu a tlak ti asi budou srážet tím dopegytem a miminko budou u tebe chtít nechat určitě taky co nejdýl
raději si ale zavolej ke svému gynekologovi a ten ti řekne co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.2.12 14:21

Kvůli vysokému tlaku muselo Mimi ven 34tt a ještě k tomu se přidává neprůchdnost pupeční šňůry . Vǎžil 1700g měla jsem těžkou preeklamsii tlak 185/120 to už mě vezli na sál . Klukovi je už 14 let a je v pohodě učí se skvěle. :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
28.2.12 14:58

vysoký tlak je v tehu nebezpečný, treba ho mat pod kontrolou ked treba aj medikamentozne. ak je vysoký dlhodo hrozi nedostatočné vyzivovanie bábätka. ale liekmi sa da udržať pod kontrolou. mala som vysoký vo všetkých troch tehu, treti pôrod mi museli vyvolavat práve kôli tlaku v 38+5, ale tam sa už pridala aj bielkovina v moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.2.12 19:40

V prvnim tehu jsem zacala mit problemy s tlakem kolem 18. tydne - v prvnim trimestru jsem mela tlak v pohode. Hlidali me, tlak mi s postupujici graviditou stale stoupal, i kdyz mi zvysovali davky leku (na konci jsem brala uz kombinaci dvou leku). Dulezite je hlidat i bilkoviny v moci a otoky - s tim jsem problem nemela, jen ten tlak - maly se narodil presne 40+0 spontanne. Do konce sestinedeli jsem mohla leky na tlak vysadit a pak mela spis nizky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.21 20:23

Holky, měří Vám tlak na víckrát? Pokud ano, který Vám pak počítají? Jsem 27tt, vyšší tlak a mám si měřit zatím doma bez léků.

Teď večer mi vyšlo
127/96
117/90
115/89

Měřeno po dvou- třech minutách jak je v návodu toho tlakoměru. Ale nikde už jsem nenašla který si zapsat. Nebo mám brát hned ten první nejhorší? V nemocnici měřili 2×, ale netuším který počítají, v poradně vždy jen jednou… jestli jsem zase nebyla přeaktivní a neměřila zbytečně třikrát

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.21 20:55

Taky jsem s tlakem bojovala. U doktorky mi ho měřili většinou dvakrát. První vysoký, když druhé měření vyšlo lépe, zapsali druhý. Když vyšlo druhý měření horší, zapsali první. Doma jsem se měřila taky dvakrát a vždy zapsala až ten druhý, protože první byl vždy vyšší. (Asi jak člověk déle sedí, tak to klesne :think: ) Jinak mi bylo řečeno z měření zapisovat průměr.

• Citovat
  • Upravit
3056
19.1.21 20:57

Podle mě máš normální tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3938
20.1.21 08:58
@Anonymní píše:
Holky, měří Vám tlak na víckrát? Pokud ano, který Vám pak počítají? Jsem 27tt, vyšší tlak a mám si měřit zatím doma bez léků.

Teď večer mi vyšlo
127/96
117/90
115/89

Měřeno po dvou- třech minutách jak je v návodu toho tlakoměru. Ale nikde už jsem nenašla který si zapsat. Nebo mám brát hned ten první nejhorší? V nemocnici měřili 2×, ale netuším který počítají, v poradně vždy jen jednou… jestli jsem zase nebyla přeaktivní a neměřila zbytečně třikrát

Mám podobný tlak jako ty. U Dr mi do průkazky zapisují oba naměřené a doma si zapisuji taky oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí