Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Vícehezký večer, kolik kilo celkem jste přibrala za celé těhotenství? Asi záleží na celkové váze. Jestli vám někdo něco řekne, to nevím, v prvním těhotenství jsem přibrala tak 8kg za celou dobu, ale rodila jsem dřív. Teď jsem 6 měsíc a nahoře cca 4kg, ale jim o moc víc než v prvním těhotenství a bojím se, že to najednou vyskočí, snažím se každý den jít alespoň na procházku. Podle mě na konci těhotenství žena zadržuje více vodu v tělu. Jinak na netu jsem našla:
Večer jsem se vážila, prý 77, začínala jsem na 63, na zacatku brezna jsem u lékaře měla 69…
Jim stejně, otoky mi vznikají, ale prý jsou v pořádku.
@Anonymní píše: Více
Já přibrala v těhotenství 30kg, žádné problémy krom otoků nohou jsem neměla. Šla jsem že 70 na 100 a nikdo to neřešil… Z porodnice jsme odcházela s 80.
Já jsem v prvním přibrala 30 kilo, začínala jsem na 70 a při porodu skoro 100. Teď jsem 33 týden a začínala jsem na 74 a teď mám 97. Ty máš krásnou váhu, vůbec bych se nestresovala.
87-110 a druhé 111-123. Nikdo nic neřešil. Spis se divili, kde to mam. Nevěřili mi váhu. V prvním jsem přestala cvičit, ale ikdyz jsem jela tabulky, tak to šlo uz od začátku rovnou křivkou nahoru. Druhé jsem do 6m měla nahoře 2 kg. Hodně pohybu, zase jsem kontrolovala jídlo a stejně jsem skončila +12. Mezi detma jsem shodila na 95, ale covid, zdravotní problémy…
Ahoj všem,
mám před termínem porodu a zjistila jsem, že za poslední měsíc jsem přibrala asi 8 kg. Jsem hodně oteklé, preeklempsie nepotvrzené, jim stále stejně.
Myslíte, že to budou při porodu řešit? Jaká můžou být rizika?
Díky za postřehy všech.