Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, jsem dneska 38+0. Pár dní zpět mi kleslo bříško (teda myslím), do toho cca ten stejný den mi šílene vylezl hemoroid, který je jak kámen a bolí, takže se snažím co nejvíc ležet. Nějak si to spojuju, že by to mohlo souviset. No dneska jsem byla ven se synem, nějak sem za nim popoběhla a v tu chvilku šilena bolest celho spodku, ze jsme jen tak tak dosli domu. Nemuzu se pretacet, vstat apod. Predtim jsem nic takoveho nemela, jedine k cemu bych to prirovnala je bolest spodku po hamiltonovi, kdyz sem byla tehotna se synem. Druhy den jsem po něm porodila. Co myslite? Mohlo se tam neco tim pohybem uvolnit, ze uz to mam za par? Predem dekuji, pokud mate nejakou podobnou zkusenost.
@Sofi183 píše: Více
tak jsi 38+0, kleslo ti břicho, to můžeš porodit každou chvíli s popoběhnutím nebo bez popoběhnutí, anebo také ne,
mně kleslo břicho v pátek, a v sobotu před půlnocí praskla voda, v neděli v poledne dítě na světě,
dřív to odhadovali hlavně podle poklesu břicha a většinou se trefili
@stinga píše: Více
Děkuji za odpověď. Já to myslela tak, jestli ta velká bolest spodku může něco znamenat. Že takhle najednou. Boli to pri pretaceni, vstavani a chuzi, hrozny tlak a bolest na spodek, trisla a stehna. Snazila sem se ruzne protahnout na balonu, tam to neboli.
To už jsem někdy četla, že ženu před porodem bolely trisla a stehna
jo, už jsem to pochopila líp, jak to myslíš,
jestli ta velká bolest nepřejde, možná by nebylo od věci, zítra zajít na gynekologii, dobré je to, že na balonu tě to přejde, asi natáhlé nějaké vazy, úpony, ale když to nebude lepší, nechej se raději zkontrolovat
@stinga píše: Více
No tak dneska už je to teda mnohem lepší. Asi nemusim, snad, plašit. Z toho asi porod nebude co? Už jsem si i říkala, že se to třeba nějak rozjelo.
achjoo
@Sofi183 píše: VíceÚplně chapu, ja prenasela skoro 2 tydny a sebemenší naznak nebo bylo něco jinak než obvykle a taky jsem si rikala, ze už to třeba bude