Výstup na Sněžku

5066
21.5.21 08:35

Výstup na Sněžku

Hezký den,
zdolá Sněžku i málo zdatný jedinec? Poradíte nejméně náročnou trasu? S chůzí nemám problém, ale nemůžu ty kopce udýchat. S lanovkou jsem doma nepochodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3935
21.5.21 08:47

@AstraG Jeli jsme autobusem na špindlerovu boudu a odtamtud pěšky cca 10km na Sněžku, po stezce „česko polského přátelství.“ Jako byly tam kopce, to ne že ne, ale byly zvládnutelné, spíše to byl takový styl „hřebenovky.“ Za mě pohodová trasa i pro netrénované chodce.
Ze sněžky jsme pak jeli lanovkou dolů do Pece a z tamaď jsme se dopravovali zpět autobusem na hotel. Ale určitě by to šlo zase zpět po nějaké jiné trase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.5.21 08:49
@AstraG píše:
Hezký den,
zdolá Sněžku i málo zdatný jedinec? Poradíte nejméně náročnou trasu? S chůzí nemám problém, ale nemůžu ty kopce udýchat. S lanovkou jsem doma nepochodila.

Pokud nedáváš kopce, tak o trochu snazší je cesta z Horní Malé Úpy (o to ale delší). Ale na začátku se musíš vysápat na hřeben a v závěru taky zdolat pěkný kopeček… Úplně pro málo zdatné jedince bych to neviděla, já funěla poměrně dost i když jsem měla kondičku parádní. Když doma nechtějí lanovku, tak ať jdou pěšky a ty můžeš počkat nahoře ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5066
21.5.21 08:51

@LilyJane díky za tip. Zvládla jsem např. Ještěd, Radhošť, Poledník. To mi přišlo ok, ale té Sněžky se nějak podvědomě bojím. Toho prudkého stoupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
21.5.21 08:52

I ze Špindlerovy boudy je to 510 výškových metrů a cca 10 km, t. j. pro méně zdatného jedince cca 4-5 hodin chůze se závěrečným stoupáním. Je to nejvyšší hora ČR, po rovině se tam fakt dojít nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
21.5.21 08:55

A co kompromis? Lanovkou na Růžovou horu a zbytek pěšky. Tak jsme to šli vloni, taky mám problém udýchat kopce. Ty schody na konci jsou sice náročné, každou chvíli jsem zastavovala a vydýchávala to, ale došla jsem ;) Sice na mě manžel a syn nahoře dobu čekali, ale zvládla jsem to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5066
21.5.21 08:56

@unuděná to zas nechci jet jak trubka sama lanovkou. :lol: ty kopce mi prostě dávaj zabrat na dechu. Jinak chůzi v dobrém terénu dávám ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.5.21 08:58

Naprosto netrénovaná s deseti kily nadváhy jsem to zvládla několikrát. Buď z Pece nebo od Špindlu přes Kozí hřbety. Stát příšernou frontu na lanovku je horší než funět do kopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
21.5.21 08:58

@AstraG No nejhorší je prostě ten závěr. Bohužel, je to pořád nejvyšší hora v ČR :) Pokud tě můžu varovat, až dojdeš ke Sněžce, vemte to po cestě kolem ní, než tou prudkou přímo nahoru. Byla jsem už vyřízená a chtěla to mít rychle za sebou a pak jsem na tom kousíčku kolabovala zhruba co 4 metry :D
Nicméně ta trasa co jsem napsala, je v pohodě v tom, že si kdykoliv po cestě můžeš sednout a v klidu se rozdýchat, když tě nějaký kopec zmůže. Ale docela slušnou část cesty je tam pěkná rovná pěšinka.
My právě vyjeli hned ráno - ten autobus na špindlerovu boudu jezdí pravidelně (snad teda i v dnešní době), a pak x hodin hezky pomalu šlapali k cíli. Ani jeden jsme neměli trénink a zvládli jsme to úplně v pohodě. Výhledy byly nádherné a mohli jsme se v klidu kochat.
Večer jsme sice padli za vlast, ale byl to pěkný výlet. Rozhodně doporučuju si pak dát nějaký bazén, aby sis protáhla nohy a neměla pak druhý den problém vstát :D
Jo… a jeli jsme tam v normální pracovní den, nebyl ani svátek, ani volno ani nic podobného a bylo tam lidí až hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.5.21 08:59
@AstraG píše:
@LilyJane díky za tip. Zvládla jsem např. Ještěd, Radhošť, Poledník. To mi přišlo ok, ale té Sněžky se nějak podvědomě bojím. Toho prudkého stoupání.

Hele, Ještěd je taky slušnej vejšlap, to Sněžku dáš. Jen si vemzi pořádné boty, chodí se dost po suti a kamenech, ať si neodděláš kotníky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81536
21.5.21 08:59
@AstraG píše:
Hezký den,

ušla to i pětileťačka. :nevim: Ale tak mám kamarádku, která se svou nuloovu fyzičkou invalidizovala ve 40ti letech tak, že nevyjde ani na Petřín. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5066
21.5.21 09:00

Dá se Sněžka srovnat s jiným vrcholem? Když pominu, že je nejvýš položená, i výchozí bod je vysoko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81536
21.5.21 09:01
@AstraG píše:

Tak Poledník je kopec, ale zas na druhou strnu asfaltka. Tak možná z té polské strany nebo přes Luční boudu.

Příspěvek upraven 21.05.21 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@AstraG píše:
Dá se Sněžka srovnat s jiným vrcholem? Když pominu, že je nejvýš položená, i výchozí bod je vysoko ;)

Mě přišel podobně „krutej“ (ale kratší) výšlap na Milešovku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5066

@Lama Lama takovej chromák zas nejsem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...