Kdo volí KDU-ČSL?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12978
13.10.10 13:29

Vysvětlení KDU-ČSL

Ahoj..
Než abych hledala nějaká oficiální stanoviska a objektivní informace na netu, raději se zeptám tu - jde jen o maličkost, v podstatě blbost, která mi ale vrtá hlavou.. :roll: :oops:
Prosím pěkne - kdo volí stranu KDU -ČSL???
Jsou to pouze věřící voliči?
Jsou to i** nevěřící voliči?
Volí věřící voliči i jiné strany?
Nebo je téměř
100% věřících** voličů věrných této jediné straně?
Pokud je někdo členem této strany, mám si myslet , že je věřící??

Děkuji za poznatky a ujasnění mého zmatku v hlavě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
13.10.10 13:31

Lizbeth na všechno ti neodpovím, ale moje kamarádka je věřící a lidovce nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
13.10.10 13:39

Taky jsem věřící, ale lidovce nevolím, i když před volbami dostaneme pokaždé „upozornění“ od faráře, že bychom měli :mrgreen: Naše babička to samozřejmě dodržuje, i když neví, kdo v té straně vůbec figuruje, volí prostě podle názvu, né podle programu nebo jmen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.10.10 13:41

My jsme taky verici, ale lidovce jsme teda nevolili :wink:

Na te celostatni urovni, ted na te krajske budeme u nas ve ctvrti lidovce volit, pac na starostu nasi ctvrte kandiduje stryc a to je dobrej clovek, takze proto, volili bychom ho i kdyby byl v jine strane (vyjimka jsou komousi).

Jinak clenove KDU by asi verici byt teoreticky meli, ale kdyz se kouknes treba na Kalouska :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.10.10 13:49

Protože mám k té straně teritoriálně blízko, i když je nevolím, tak přidám svoje pozorování: do roku 1989 byla ČSL víceméně jihomoravskou až severomoravskou záležitostí, do aparátu strany se nikdo jiný než věřící katolík prakticky nedostal. To ve větší míře přetrvává dodnes, ale na některá témata už mají v aparátu „experty odjinud“ (placené i neplacené). Docela silné voličské bašty mají v jižních Čechách (donedávna základna páně Kalouskova) a v jihozápadních Čechách. A volí je samozřejmě i ti, co do kostela nechodí, i příslušníci nekatolických křesťanských církví. Lidovci sázejí spíš na určitá „nadčasová témata“ (rodina, zajištění ve stáří, sociální sprvedlnost), no a na to slyší právě tito voliči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.10.10 13:53

aha, děkuji..Trochu v tom začínám mít jasno..
A tedy člen této strany je automaticky věřící??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.10.10 14:00

Nene, všude to tak není. Hodně záleží na stávajícím aparátu v konkrétním místě, koho mezi sebe pustí. Ale když se někde zabdlují, tak mezi sebe vezmou i nevěřící. No, ono je těžké stanovit hranici věřící-nevěřící… Spíš se dá jasně vymezit chodící/nechodící do kostela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.10.10 14:02

No a jako jak by mu dokázali, že je nebo není věřící, vid??
No jo, já se v tom nípu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.10.10 14:10

Všechno je to o osobních vztazích - jako všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
13.10.10 16:48

Mě by spíš zajímalo kdo volí ODS… nějak nemůžu přijít na jediný dobrý důvod proč bych je volila já… :nevim: :nevim: vážně nevím a vrtá mi to hlavou :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.10.10 18:12

Někdy volí KDU i lidovci, kteří jsou nevěřící. Já jako věřící jsem je nevolila nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.10.10 18:13
Lizbeth píše:
No a jako jak by mu dokázali, že je nebo není věřící, vid??
No jo, já se v tom nípu..

Třeba podle toho, že je křtěný a biřmovaný, měl církevní svatbu, v pátek chodí do kostela, chodí se zpovídat a na přijímání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.10.10 19:30

No vida, už jsem moudřejší, děkuji.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.10.10 19:32

To jsem ráda, já jsem si pak říkala, že to možná víš a myslelas to ironicky a já to ani nepochopila :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
13.10.10 19:44

Ale to v žádném případě!!! To bych si nedovolila.
Já jsem prostě jen špekulovala nad letákama voleb a holt jsem byla nemístně zvědavá - ještě , že mám emimino.
Tak doufám, že jsem se nikoho nedotkla.
Ještě jednou díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová