Za co a kolik měsíčně utrácíte?

328
13.10.10 12:39

Kolik utratíte měsíčně?

Ahoj, tento měsíc jsem si zavedla sešítek a píšu do něj za co všechno utratím, veškerě naše náklady. A musím říct, že 22 000,– měsíčně se mi zdá fakt moc na to, že neplatíme nájem a ani hypotéku. Nekupuju si žádný hadry na sebe, a ani malýmu zbytečnosti. Máme jenom jedno dítě, takže jsme v domácnosti 3. Je fakt, že tenhle měsíc se mi toho sešlo hodně, jako teřba pojistka za auta, ale já mám pocit, že se to schází takhle každý druhý měsíc! Budu si ho vézt dál, aspoň půl roku to chci takhle vydržet, ať zjistím kde děláme chybu a jaké náklady by se daly snížit. Za co vy utratíte a kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
13.10.10 12:42

utratím všechno co mám, ať mám moc nebo málo, taky nekupujeme žádný zbytečnosti ani moc oblečení a vždycky se všechny penízky rozkutálí, jsem za to na sebe dost naštvaná že nejsem schopná nic ušetřit

• Citovat
  • Upravit
2673
13.10.10 12:48

Tak já si to jeden čas taky psala,a pak z toho byla nešťastná,kam ty prachy mizej :-( My jsme také tři,platíme jen inkaso 1700kč,a 5000 pojistky a spoření,nejvíce se utratí asi za jídlo,alespoň u nás.Každý den vařím.Každopádně bych chtěla taky přijít na nějaký systém jak šetřit nebo dávat stranou :nevim: Neutrácím za zbytečnosti.Za chvíli teda vánoce,to jen bude lítat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.10 12:48

Tak toto řeším taky, a stejně to nikdy nejde :-D ,protože každý měsíc je jiný, vždycky do toho něco vleze
My jsme 4členná rodina a třeba teď jsem dala jen za kroužky ve školce navíc 1200.Samo,že to nebude každý měsíc,ale když do toho příjde jěště HA za 1000kč :roll: (na 3měsíce) tak to letí a když dítě onemocní, nebo je nachlazené,tak tento měsíc jen za léky jsem dala skoro 2000kč :roll: a kde jsou vitamíny, zimní boty 2× a sněhulky 2× a bundy že :roll: možná i čepice

Takže pro mě je to asi tak, že každý měsíc je jiný a vždycky do toho něco vleze, třeba dvoje narozeniny a je to

A když je v supermarketu něco v akci nakoupím toho víc,a už to lítá,samo že vlastně ušetřím,ale musím nejdřív ty peníze do toho dát :roll:

Toto je věčné téma a beru všechny rady :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.10 12:51

U nás se utratí ještě víc a to je dítěti pár týdnů :-/ Štve mě to, ale nemám pocit, že utracím za blbiny a kupodivu ani nejvíc peněz nejde za jídlo :-( Dělám si záznamy už 4 měsíce a sice se to lepší, ale do desetitisícových částek se dostanu hravě :-(

• Citovat
  • Upravit
303
13.10.10 12:51

Ahoj

Tak nás je celkem pět já ,mamžel, děti 13,9,2,let a utratíme 20 000kč měsíčně i s poplatkama (jídlo,inkas.,pojištění td.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
13.10.10 12:53

Tak my skoro nikam nejezdíme za zábavou, nekupujeme si nic tak pro radost. Kupujeme jídlo (nechápu, co 2 lidi prožereme), platíme pojistky, nájem, plyn do auta, hypo a ať máme jakoukoliv výplatu, stejně ji všechnu uvalíme. Nechápu to. Už jsme zkoušely kdeco, aby jsme ušetřily aspoň něco, ale vždycky se něco sejde, že se musí zaplatit, nebo koupit do domácnosti co chybí. Začínám se pomalinku specializovat na utěšovací věty tipu, stejně si do hrobu ty prachy nevezmu. Na co šetřit, raději si užívat. ( kdyby jsme si teda aspoň užívaly)… :mrgreen: .
Taky jsme si to psaly, ale moc nám to nepomohlo. Mi totiž opravdu zbytečnosti nekupujeme. Nejde co zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
13.10.10 12:53
surovka píše:
Ahoj, tento měsíc jsem si zavedla sešítek a píšu do něj za co všechno utratím, veškerě naše náklady. A musím říct, že 22 000,– měsíčně se mi zdá fakt moc na to, že neplatíme nájem a ani hypotéku. Nekupuju si žádný hadry na sebe, a ani malýmu zbytečnosti. Máme jenom jedno dítě, takže jsme v domácnosti 3. Je fakt, že tenhle měsíc se mi toho sešlo hodně, jako teřba pojistka za auta, ale já mám pocit, že se to schází takhle každý druhý měsíc! Budu si ho vézt dál, aspoň půl roku to chci takhle vydržet, ať zjistím kde děláme chybu a jaké náklady by se daly snížit. Za co vy utratíte a kolik?

a to partner ještě chodí v práci na obědy a kupuje si svačiny, takže tak 3500,– za měsíc utratí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.10 12:54

No tak záleží,kdo má jaké poplatky ,či má hypetéku,kolik je čistý příjem, to je těžko radit

Ale my nemáme hypotéku,ani jiné splátky, a pro 4čelnnou rodinu dáme pryč hravě 24000 :roll: a nevím kde to je :roll:

• Citovat
  • Upravit
328
13.10.10 12:56

Na pivo nebo posezení si zajde každý tak jednou za 14 dní, možná za 3 týdny a to tam nic neutratíme…200-300,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.10.10 12:57

Plaminek Nemáš nějaký návod??? My jsme 3, pravidelné výdaje jako hypotéka, pojistky, telefony, energie apod. máme 20000,– Za jídlo utratíme cca 8tis., za PHM 2-3tis., další 3tis. za návštěvy restauračních zařízení a víkendové akce. Další asi 4tis. se rozkutálí každý měsíc někam jinam. Netrpíme hlady a zábavu si prozatím odepírat nechceme, ale přece jen i bez těch 3tis. se mi zdá, že utratíme strašně moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
13.10.10 12:59

Já si to jeden čas psala do PC do Excelu, a pak jsem se jen divila. Je pravda že nejvíc utratíme za měsíc za benzín, dojíždíme za prací do Prahy. Na druhou stranu máme malý nájem a jsme zatím bez dětí. Za nutné věci utratíme cca kolem 11 - 12tis., jídlo se snažím nakupovat za stravenky, takže to je minimální položka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
13.10.10 13:01
PetiteFillette píše:
Plaminek Nemáš nějaký návod??? My jsme 3, pravidelné výdaje jako hypotéka, pojistky, telefony, energie apod. máme 20000,– Za jídlo utratíme cca 8tis., za PHM 2-3tis., další 3tis. za návštěvy restauračních zařízení a víkendové akce. Další asi 4tis. se rozkutálí každý měsíc někam jinam. Netrpíme hlady a zábavu si prozatím odepírat nechceme, ale přece jen i bez těch 3tis. se mi zdá, že utratíme strašně moc :nevim:

Tak tohle je asi extrém :-D Ale to si myslím, že by se dalo přiškrtit z toho co píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.10.10 13:06
surovka píše:
PetiteFillette píše:
Plaminek Nemáš nějaký návod??? My jsme 3, pravidelné výdaje jako hypotéka, pojistky, telefony, energie apod. máme 20000,– Za jídlo utratíme cca 8tis., za PHM 2-3tis., další 3tis. za návštěvy restauračních zařízení a víkendové akce. Další asi 4tis. se rozkutálí každý měsíc někam jinam. Netrpíme hlady a zábavu si prozatím odepírat nechceme, ale přece jen i bez těch 3tis. se mi zdá, že utratíme strašně moc :nevim:
Tak tohle je asi extrém :-D Ale to si myslím, že by se dalo přiškrtit z toho co píšeš.

No prozatím se nám na tom moc šetřit nechce, protože jinak bychom žili jenom pro práci (nadneseně řečeno, já jsem doma na RD). Navíc, jediné na co bych si přála našetřit je dovolená, ale na tu nikdy nepojedem z čaasových důvodů :cry: Jinak si nestěžuju, jen odpovídám na základní otázku diskuze :) Horší to bude, až půjdou platy dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.10 13:11

Tak u nás je to taky brutál.Výdaje.Hypoška 10 000+ další náklady 10 000.Jídlo 15000(v tom počítám i zábavu) + školka 3000+dárky cca 2000+ oblečení cca 5000.Jsme 3 :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová