Za co a kolik měsíčně utrácíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5173
13.10.10 13:53

u nás je to hypotéka+ poplatky za bydlení (plyn voda) 13 000,půjčky 3000,jídlo a drogérka 3000 až 4000 ,oblečení tak maximálně 500 měsíčně i s malým,UM 2000 až 3000,plínky 300 (převážně látkuju) psící 650,přítel cesta do školy 900 a já cigarety 100O.o hospody chodíme tak jenou za půl roku.A pak drobný výdaje-dárky 500…no je to taky masakr,ale ještě teď si pamatuju kdy byl přítel bez práce a po zaplacení poplatků nám na měsíc zůstalo 2000 a taky jsme vyšli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
13.10.10 13:54
verenika píše:
davmi píše:
Ahoj,
jo věčný problém, taky utratíme všechno co manžel vydělá. Nechápu zaco, protože ještě před rokem vydělával asi o 8 tisíc míň a vyšli jsme. Logicky bych měla těch 8 tisíc ušetřit, ale bohužel ani korunu :-) No je pravda, že se neomezujeme, koupím na co máme chuť, ale musím začít šetřit. Měsíc jsem si taky psala všechny výdaje, ale u mě to k ničemu nevedlo :nevim: protože já vím, za co utrácím, ale nevím, jak šetřit :lol:
to je jako u nás,taky jsem nastoupila na víc služeb,máme víc peněz,ale vycházíme stejně :roll: čím to je?

Tak já si myslím, že to je tím, že si prostě víc dovolíme, předtím jsem si některé věci nekoupila, teď utratí manžel 500 za fitko, já 500 za zumbu, do toho se jede na výlet, jdeme do kina, no prostě je to hned pryč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
13.10.10 13:58

jinak u nás se každou neděli teď vysypávají peněženky a všechny kováky házíme do kasičky :wink: takže taky padesátkujeme,kolik je tam peněz nevím ,ale určitě to bodne až nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
13.10.10 14:00

To je jasný, že když budeš chtít, dá se ušetřit. Třeba nenakupovat u malých prodejců. Brát věci v akci a né to, na co máme chuť. Vařit dle plánu a koupit jen to co musím. Nejezdit na výlety a dovolenou. Jít na nákup či do práce pěšky(pokud teda nedojíždíte kilometry daleko). Omezit volání a mohla bych pokračovat. Ale to už pak není život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymec
13.10.10 14:00

Tak, já nevím, ale podle toho co tady čtu si připadám jak úplná socka! 8-o

Chápu, když někdo platí hypotéku, ať v jakékoli výši. Tam se toho s úsporama moc nenadělá. Ale utratit 30tis. měsíčně za ostatní, tak jsem asi v jiné dimenzi?

Já platím inkaso 4500, rozpočtené roční náklady na měsic( pojistky, telefon, daň nemovitost atd) 1500kč. Za jídlo, drogošku, něco na sebe a školku dám průmněrně 6000kč. Nekupuji výrobky typu tesco, atd. Myslím tím prášky, jary a jiné hyg potřeby. Mám ráda kvalitní výrobky. Co se oblečení týče hodně kupuji v C+A. A hlavně mám děsně nenažraného manžela, takže spotřeba je u nás velká :mrgreen: .

Takže celkem to dělá +-12000. Samozřejmě s nějakým tím výkyvem +-1000kč. Hlavně nemám pocit, že by sme nějak strádali, koupím na co máme chuť i co se nám líbí.

Tak fakt nevím, asi jsem jiná.

To jen pro další vyjádření měsíční útraty. Hlavně mi nenadávejte, že to není možné.
Zdraví vás pravidelná čtenářka Katka

• Citovat
  • Upravit
14535
13.10.10 14:07

Je jasný, že když máš příjem 24000 tisíc, tak je to jiné než když máš příjem 40 000. U mě si taky byla postěžovat kamarádka a já se chytala za hlavu, když mi říkala, jak jsou na tom špatně, co všechno platí a proč musí jít na částečný úvazek do práce … . Prý to poznám až budu mít dítě, ale oni měli o 20 000 větší příjem než my. Takže až se mi narodí dítě, tak budu potřebovat sponzora. Nechcete nás někdo sponzorovat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.10.10 14:07

Ahojky,

jsme tři, z toho jeden puberták, vařím denně, máme k tomu doma tři kočky, jednu s přísnou dietkou .....

Dělám to tak, že dáme po výplatě penízky dokupy, zaplatíme bydlení 8400,–, zaplatím telefony a internet, cca 2000,– a zbytek penízků si rozpočítám na týden. Většinou mi vyjde tak 8-9 tis na měsíct, takže asi 2 tisíce na týden… Občas to taky přešvihnu, škola je náročná, sportovní koníčky taky, snažíme se o mimi tak občas nakoupím nějaké ty věcičky, ale docela to funguje ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.10 14:10

Tak i já mám zavedený sešitek s výdaji a každý měsíc posledního, když to spočítám, tak mi jde hlava kolem a začnu si kdejakou položku vysvětlovat, jako že tohle přece není každý měsíc a tohle bylo nutný apod.

a nakonec mi dojde, že každý měsíc je vždy něco jako že navíc, co není v měsíci jiném, takže holt ty měsíční náklady jsou každý měsíc +- stejné, takže jsem došla k jedinému závěru a to, že dokud na to budeme mít, tak si budu každý rádoby extra náklad nějak omlouvat a skutečně šetřit začnu, až ty prachy holt mít opravdu nebudu…

Stalo se nám to letos jednou, kdy přítel nedostal výplatu, protože jejich firma měla nějaké problémy a my zatli zuby nehty a opravdu jsme byli schopni vyžít s mou mateřskou 7600 + kontokorentem na mém účtu 10000(z toho jsme zaplatili hypotéku, zbytek položek na bydlení, jídlo, drogerii a vše nezbytně nutné)…další měsíc příteli přišly 2 výplaty najednou a tím pádem jsme vlastně téměř tu jednu ušetřili, no, vyrovnali jsem ten kontokorent a zbytek hned dali do rezervy a od té doby máme na účtě vždy minimálně tolik peněz, abychom mohli zaplatit bydlení a všechny náklady s tím spojené ( jako je hypotéka, elektřina, voda, topení, plyn atd)na další měsíc v případě, že by třeba zase přítel nedostal včas výpaltu, nebo se stalo něco jiného, co by ovlivnilo naše příjmy

A co z toho plyne? budme rádi za to, že na to máme a doufejme, že nikdy už nebudeme v situaci, že na to mít nebudem a budeme opravdu v takové nouzi, že to šetření bude nevyhnutelné už jen proto, abychom měli třeba na nájem…

A ty 50,– na ty dárky-super nápad, taky zavedem:-)

• Citovat
  • Upravit
13943
13.10.10 14:15

Tak já nakupuju Tesco, Albert, Billa, či Kaufland výrobky. To se týče hlavně jídla. Mléko koupím alberťácké za 12kč místo Populáru za 16 apod. Stejně tak s moukou, olejem a spoustou dalších věcí. Oblečení pro malou i pro sebe (velmi sporadicky, neměla jsem nic nového už dobře půl roku) většinouv sekáči, na MMB nebo na aukru. Nového téměř nic. Jen boty. Je fakt, že posledních pár měsíců docela nakupuju hračky, protože ty staré už ji nebyví, vyrostla z nich. Benzín tankujem podle toho, kde mají nejlevnější, využíváme různých akcí a slev (naposledy např. na Shellce), myčku na auto vůbec, myjem ručně (i vysáváme). Já nemám důchodové připojištění ani nemáme spořko. Muž má 3 životní pojistky cca za 5tis. (má rizikové povolání, snížit to nejde a je to zároveň spořicí pojistka, kdyby se mu nic nestalo). Oblečení pro něj nekupujem vůbec. Pokud potřebuje něco do práce, koupí si to z tisícovky, co dostává na ruku a schraňuje, do rozpočtu ji nepočítáme. Drogérii a věci do domácnosti nakupuju ty nejlevnější (tesco sůl do myčky, houbičky na nádobí 10ks za 10kč, vybavení domácnosti na netu, až toho potřebuju hromadu, a to měsíc vybírám a porovnávám, kde mě to vyjde o korunu na položku míň). Jediné, kde fakt utratíme je ta zábava - pivo nepiju, džus s vodkou apod. vyjde draho :oops: a kouříme oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
13.10.10 14:25

ono když na to příjde,tak šetřit umí každý,podle mě je nejdůležitější nepůjčovat si peníze na každou kravinu ,ale na věci do 5000 nebo 10 tisíc si ušetřit,mít ušetřenou aspoň jednu výplatu kdyby se něco pos.alo. Znám rodiny kde žijou jen z kreditek na dluh,prostě si furt půjčujou na každou prkotinu_pekárna na chleba,stepr atd atd no a ti se budou jednou mooooc divit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
13.10.10 14:28
anonymec píše:
Tak, já nevím, ale podle toho co tady čtu si připadám jak úplná socka! 8-o

Chápu, když někdo platí hypotéku, ať v jakékoli výši. Tam se toho s úsporama moc nenadělá. Ale utratit 30tis. měsíčně za ostatní, tak jsem asi v jiné dimenzi?

Já platím inkaso 4500, rozpočtené roční náklady na měsic( pojistky, telefon, daň nemovitost atd) 1500kč. Za jídlo, drogošku, něco na sebe a školku dám průmněrně 6000kč. Nekupuji výrobky typu tesco, atd. Myslím tím prášky, jary a jiné hyg potřeby. Mám ráda kvalitní výrobky. Co se oblečení týče hodně kupuji v C+A. A hlavně mám děsně nenažraného manžela, takže spotřeba je u nás velká :mrgreen: .

Takže celkem to dělá +-12000. Samozřejmě s nějakým tím výkyvem +-1000kč. Hlavně nemám pocit, že by sme nějak strádali, koupím na co máme chuť i co se nám líbí.

Tak fakt nevím, asi jsem jiná.

To jen pro další vyjádření měsíční útraty. Hlavně mi nenadávejte, že to není možné.
Zdraví vás pravidelná čtenářka Katka

do auta asi netankuješ, na výlety moc asi nejdezdíte…nebo? tohle jsou ty částky, které naskáčou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.10.10 14:28

Tak tohle u nás neexistuje, i na ten kontokorent si dávám sakra bacha. Ale taky znám jednu rodinu, co si půjčuje od Providentu, aby mohli splatit dluh u Cofidisu a obráceně. Blázni. Půjčí si 5tis., zaplatí 7500 a takhle se to navyšuje a navyšuje, až jsou z toho závratné částky. Pak si půjčí jeden z nich u banky, aby splatil nebankovní půjčky celé rodiny a oni si zas pak půjčují, aby splatili tu velkou půjčku u banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymec
13.10.10 14:42

dobře, na tankování jsem zapoměla, ale to je max 1000kč. Mám ekonomické auto do práce i na výlety. Ale jinak chodíme hlavně po přírodě a tam „zatím“ nechtěj vstupné. Hrady a jiné masové akce nepěstujem, naše dítě nesnáší ty davy lidí. To má asi po rodičích. :wink:
Nic méně jsem napsala, že jsou nějaké nepravidelné výkyvy.
takže asi tak

• Citovat
  • Upravit
10052
13.10.10 16:06

raději nepočítám, všechny složenky nás stojí asi 8-9tisíc, a zbytek padne za vlast, 5 tisíc teda ještě spoříme každý měsíc, a zbytek se utratí za kraviny, klárce kupuju furt nějaký hadry, na to jsem úchyl, kdyby jsme se naučily trochu šetřit, máme za chvilku půl baráku postavíno :zed: ale tak 30 tis. utratíme jistě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
13.10.10 17:06

My si taky zavedli takový sešitek na výdaje :-D kolem těch 20t měsíčně utratíme (inkaso, jídlo, drogerka, sem tam nějaký výlet) a 50kč do prasátka jsme začli praktikovat co se malá narodila a je to super, šetříme a na ty peníze nesaháme. Dokud jsme byli sami tak jsme ušetřili jednu celou výplatu, ale teď s mateřskou se to nedá :-? ale za chíli vánoce a to zas budou výdaje. Podle mě se dá nejvíc asi ušetřit na blbostech a trochu na jídle, kupovat opravdu to co je nezbytné. Já chodím do obchodu s lístečkem a naučila jsem se nekupovat nic navíc :-) a hodně nakupuju v akcích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová