Vytírací robot, máte doma?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lalelale
13.5.20 12:57

vytírací robot, máte doma?

Holky mám otázku, máme vysávacího robota a zvažuju, zda by se vyplatilo pořídit i vytíracího. Můj dojem z reviews: vytírací robot vám vytře barák hadrem velikosti kapesníku. Může to vůbec fungovat? Nebo jsem něco přehlédla? Nemáme doma zvířata, ale i když normálně vytírám mopem, tak si na jednu místnost tak 4× vymáchám mop v kýblu vody. Kdybych to vzala na jeden zátah, tak bych spíš jen přemistovala prach z místa na místo :nevim: Kdo to máte doma, fakt vám to nahradí vytírání, nebo je to spíš taková hračička, co maximálně prodlouží interval mezi hlavním úklidem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2819
13.5.20 13:00

Mně robot nevyhovuje, protože musím předtím odklidit hračky atp, co tu kočky roztahají… takže mám jen zametaciho a toho pouštím, když vše odklidim. Na vytírání mám od karcheru vytiraci vysavac a vytírá úplně luxusně, nemusíš furt vymývat mop, má nádobku na čistou a špinavou vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
13.5.20 13:03
@Lalelale píše:
Holky mám otázku, máme vysávacího robota a zvažuju, zda by se vyplatilo pořídit i vytíracího. Můj dojem z reviews: vytírací robot vám vytře barák hadrem velikosti kapesníku. Může to vůbec fungovat? Nebo jsem něco přehlédla? Nemáme doma zvířata, ale i když normálně vytírám mopem, tak si na jednu místnost tak 4× vymáchám mop v kýblu vody. Kdybych to vzala na jeden zátah, tak bych spíš jen přemistovala prach z místa na místo :nevim: Kdo to máte doma, fakt vám to nahradí vytírání, nebo je to spíš taková hračička, co maximálně prodlouží interval mezi hlavním úklidem?

my si koupili parni mop na vytirani, máme dost velke plochy a jsem nadsena.. za 15 min mam vytreno vsude. sice musim prvni vysat nebo zamest, ale to musí člověk i před vytiranim mopem.. mopem vytiram jednou za 14dni..jinak kdekoli se cokoli vyleje, tak vezmu parni a vytru to.. usetreny cas i práce a jeste mi to zabije bakterie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.5.20 13:15

@Janee19 @petanah holky a jakým zpoůsobem ten parní mop řeší proprání hadru? Tj aby jakoby nepřešoupával prach po podlaze, ale špína šla do té nádrže na vodu? Jinak tenhle mop mě vůbec nenapadl, díky za tip

• Citovat
  • Upravit
37124
13.5.20 13:22

Ja nad nim uvazovala taky, ale u toho robota stejne musis chodit a kontrolovat jakou ma vodu. Jinak teda, ja mam parní mop, to je pohoda, ale žádný prach nepresouvam, protoze at vytiram cimkoliv, tak si nejdriv dokonale vsude vysaju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
13.5.20 13:30

Presne, prvni vysaju a pak vytru tou parou. napustim nadrzku s vodou, to se nahreje a na způsob žehličky to vytre..hlavne je to suche a ciste za par minut.. máme všude lino a když vytiram mopem, tak pak musím sedět, ať to neposlapu nebo nedejbože si nezlomim nohu :D můžu říct, že tohle krom sušičky byl náš nejlepší kup. mop. mi stojí v rohu v obýváku a klidně třikrát denně to vytahuju.. hadr když je špinavý, tak odlepim a hodím bez aviváže na 60% do pracky, ususim a jedu dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
13.5.20 13:34

Robotický máme a je to super. Ale samozřejmě to nenahradí klasické pořádné vytírání (to snad po tom ani nemůže nikdo chtít). Každý den když jdu do práce ho pustím v jiné místnosti, totéž s robotickým vysavačem. Jednou týdně pak normálně vytřu všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
13.5.20 14:00

@Lalelale diky za tuhle diskuzi. Na podzim se mame stehovat do baraku a porad premyslim, jestli parni mop nebo robot. vysavac s vytiranim. Treba kamoska ma robota a je nadsena a hlavne ze s tim nemusi litat. Ze jinak ji vytirani baraku trvalo 3/4 hodiny, takhle ho pusti, jak jde do prace a prijde do cista :)

Tak porad laboruju :think: nejlepsi by byla zkusenost a porovnani obojiho od nekoho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
13.5.20 14:22

@Lalelale my nemáme parní, bála jsem se zničení podlah. Máme Karcher FC 5, odsává bordel a za ním jsou dva rotační válce s chlupem, co vytírají. Dají se pak vyprat. No a jsou zvlhčována čistou vodou se saponátem, dpinanjde pak zvlášť. Ta malá nádržka, cca 200 ml, mi vydrží na cca 50 m2, pak vymenuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.5.20 14:29

@Kukacka123 nemáš za co! :mrgreen: já můžu podat recenzi na roomba vysavací robot, s tím jsem spokojená. Jediné co tak já ho nenechávám bez dozoru, protože mi jednou hodně neštastně nasál záclonu, a místo aby se zastavil tak sál dál, chvíli jsem myslela, že to z něj nevymotáme. Ale bylo to jenom jednou, asi nějaký zkrat. Dostane se všude, pod gauč, pod postel, vysaje rohy, snadná údržba, a zaparkovaný je pod gaučem takže vůbec není vidět. Ty parní mopy/vysavací roboti mě zatím nepřesvědčily, vlastně většina lidí, co si je chválí, druhým dechem přiznává, že stejně jednou za čas vytřou normálním mopem :think: asi si pár let počkám, až je někdo vymazlí k dokonalosti :D

• Citovat
  • Upravit
7712
13.5.20 14:34

@Lalelale :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a pak uz nebudeme chtit menit, protoze budeme takhle zvykle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35673
13.5.20 14:48

Máme Hobot Legee 668 a zametá i vytírá velice slušně, akorát nezvládne drobné zrníčka a kamínky, jelikož nemá kartáč. Ze začátku jsme s ním vytírali pravidelně, 2 mikrohadříky stačí na celý 80 m2 byt a při praní z toho jdou kvanta špíny. Teď máme uklízečku a také manželka neustále něco cídí, takže robot leží v krabici, protože jeho obsluhu jsem měl na starost já a přece se nebudu zbytečně namáhat, když SE TO vyřeší samo. :mrgreen:

https://www. roboticky-vysavac(tečka)cz/hobot-legee-668-zanovni (náš)
https://www. roboticky-vysavac(tečka)cz/hobot-legee-688 (nový model)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.20 20:01

Mám robota a jsem sním dcl spokojena krom toho ze naráží do nábytku :zed: :zed: Jinak když ho pouštíš pravidelně a doma se zouváte tak ten prach se tam tolik neusazuje :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.5.20 20:04
@Janee19 píše:
@Lalelale my nemáme parní, bála jsem se zničení podlah. Máme Karcher FC 5, odsává bordel a za ním jsou dva rotační válce s chlupem, co vytírají. Dají se pak vyprat. No a jsou zvlhčována čistou vodou se saponátem, dpinanjde pak zvlášť. Ta malá nádržka, cca 200 ml, mi vydrží na cca 50 m2, pak vymenuji

200 ml? Není to jen šmrdlání špíny? Nejak si neumím představit, že bych s takovým pidimnožstvím vytřela 50 m :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
13.5.20 20:10

Máme irobot a jsem spokojená. Je to na takový ten úklid každý den a jednou týdně sjedu pořádně hadrem. Nás je v domě 5. Tak ho pouštím někdy i dvakrát denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí