Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, jestli máš dítě a psa, tak ti to bez šmouh stejně dlouho nevydrží
![]()
Ale fakt doporučuju ten můj mop, i mamka je s ním moc spokojená a ona je na pořádek strašný pedant. Ta, kdyby měla šmouhy, tak ji z toho trefí šlak
![]()
Já vypadám, jak kdybych ty mopy prodávala, ale fakt jsou super ![]()
já bych doporučovala jiný vzorek lina. Naše tmavohnědé skryje téměř vše.
Moje zastarala verze mopu mne az tak nevadi
Stejne tak mam treba zsataralou verzi DVD…co to asi je? No video…
Ale Angua me nahlodala a mozna neco malo zainvestuju u vietnamcu ![]()
A k tem smouham…pokud je ta podlaha videt, tak bych ty smouhy az tak neresila.. ![]()
@Raduš.ka44 : Ahoj, sice je to téma už dost starý, ale pro mne právě aktuální.
Řeším právě ten samý problém. Máme tedy dlažbu, ale po vytření plochým mopem, zůstávají vidět taky fleky.
Dlouho jsem vytírala taky hadrem a lezla po kolenou. Mopem je to o hodně rychlejší, ale ty šmouhy mne taky hodně dráždí.
Mop mám od Viledy. Našli jste na to nějaké řešení?
@teta 278 já koupila mop Leifheit Piccolo a super. Ale hodně záleží na tom, jaký přípravek používáš, jakým stylem podlahu vytíráš, dokonce i na teplotě vody. Já myju vždy nejteplejší vodou, jaká nám teče, používám Savo univerzal: http://zkracovatko.cz/0QQp5o a stírám zleva doprava nebo obráceně, ne k sobě a od sebe, to pak jsou šmouhy hned. Když tohle dodržuju, tak se šmouhy nedělají ale stačí, když nechám vodu trochu vychladnout a je problém ![]()
@Verca1989 píše:
@teta 278 já koupila mop Leifheit Piccolo a super. Ale hodně záleží na tom, jaký přípravek používáš, jakým stylem podlahu vytíráš, dokonce i na teplotě vody. Já myju vždy nejteplejší vodou, jaká nám teče, používám Savo univerzal: http://zkracovatko.cz/0QQp5o a stírám zleva doprava nebo obráceně, ne k sobě a od sebe, to pak jsou šmouhy hned. Když tohle dodržuju, tak se šmouhy nedělají ale stačí, když nechám vodu trochu vychladnout a je problém
Jéé to je nápad. Já mám šmouhy pořád ale vytírám vlažnou vodou, aby se mi nespařil malý, takže ho pošlu s tatínkem na procházku a vyzkouším horkou vodu. Že mně to nenapadlo dřív ![]()
@Verca1989 : Vodu jsem měla horkou. Používám Domestos a nebo přípravky od Frosch - octový nebo Ph neutral. Stírám zleva doprava.
Zkusím tedy ještě vařící vodu. A nějaký jiný přípravky - dík za tip. A nebo jiný ten nacvakávací hadr.
@Verca85 : To už jsem taky zkoušela - víc, míň
. Je to věda. Asi jsem moc náročná
.
@teta 278 jeste, ze mam v kuchyni jen lino a v koupelne asi nenarocnou podlahu
Ale drzim palce, at zahadu vyresis k tve spokojenosfi ![]()
Já řešila ten samý problém. Přemluvila jsem přítele abysme zainvestovali do lepšího mopu tak jsme koupili nějaký od Viledy - plochý „hadr“, tenkrát byl ve slevě a i tak stál přes tisíc korun. Použila jsem Ajax, Alex a dalších x prostředků na plovoucí podlahu. Skončilo to tak že používám koště a hadr z mikrovlákna a do horké vody Pronto na plovoucí podlahy 5v1 a musím říct že nemám ani jednu šmouhu a navíc nádherně voní. Super mop od Viledy skončil ve sklepě. ![]()
Jedna holka zrovna nedavno na fb doporucovala moji kamosce na podobnej dotaz jakejsi mop se sprejem, ze jako vytira bez kyble. bono spray mop nebo tak nejak… vysel udajne i nejlip v testu idnes nebo kde… ale cena kolem 1000,– a pak naplne. ale ty tam dava nejaky obycejny.
chtela jsem parni mop, jenze mame lino ( tedy presneji - pvc ), navic ala drevo, s tou strukturou dreva, a ja teda ziju v domneňi, ze na pvc se nesmi pouzivat horka voda, natoz para… kvuli uvolnujicim se ftalatum… nebo se pletu, nevite? ten parni mop ma kamoska, od Karcher, kolem 7000,– z Nemecka, a desne si ho pochvaluje…
@Pudloslava píše:
já bych doporučovala jiný vzorek lina. Naše tmavohnědé skryje téměř vše.
Prosím tě to mi řekni… Máme taky tmavý lino, vytírám denně. Po vytření podlaha vypadá ok, jakmile přes ní někdo přejde, objeví se stopy, kudy šel. Jsem z toho už nemocná, fakt mě to nebaví, přijdu si jak prase. Zkoušela jsem všechno možný, saponáty jako Dr. Schutz, Sanytol, Alex… Nic, furt stejný. Dokonce jsem i kupovala valenou vodu a vytírala balenou, jestli ten film nedělá naše tvrdá, nic, furt stejný. Jediný co pomohlo bylo, že jsem vydrhla kartáčem celou plochu docela dost koncentrovanou vodou s tím čističem Schutz a pak setřela jenom vodou, to bylo na dobrý a chvíli to vydrželo čistý, ale to přece nemůže být jedinej způsob, jak mít doma uklizenou zem…
Porad, čím a jak vytírat? Už jsem i přemýšlela že to nechám strhnout a radši budem chodit po betone ![]()
máme tmavou plovoučku a taky velkou plochu a taky jsem nedávno byla nešťastná z toho, že ploichej mop mi nechává šmouhy…dělám to ted takhle…vytřu normálně mopem a pak vezmu jen čistou vodu a hadr (koupila jsem takovej z mikrovlákna v KIK) ten hodně vyždímu a na koštěti s tím podlahu sestřu ještě jednou, ale jedu jen zleva doprava…jak tu někdo psal…a šmouhy nikde. sice trochu složitý, ale jenom tak jsem se šmouh zbavila