Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
olky pomééééc přes noc jsme nechali otevřenej balkon a teď nám všude v obýváku lezou mravenci…nemáte nějakej osvědčenej trik jak je zase z obýváku dostat?!
nasyp okolo okna a balkonu skořici… to nesnášejí a nemusíš stříkat žádnou chemii, tu použij jako poslední možnost… aspoň ti to nebude doma smrdět
Nám to pomáhá ![]()
Carrinko, ale co proti mravencům co už JSOU uvnitř a neví se kudy přilezli? Taky teď řeším, zatím je „hubím“ vysavačem.
vysavač je dobrej
Já je vytírala
… hlavně aby ti tam nelezli další… ty co tam máš, tak zlikviduješ, neboj… hlavně si nekupuj takový ty pastě, jak do nich jako vlezou a zase vylezou… hahaha… já je nakoupila (myslím, že jsou od Reidu, stojí asi stovku) a mravenci to párkrát prolezli, ale většinou to obcházeli - žádný výsledek, jen vyhozený prachy ![]()
Skořici jsem měla nasypanou všude a mravencům to bylo putna, hezky ji obcházeli. ![]()
Bohužel to vypadá, že se nám do domečku stěhuje celé mraveniště, nic účinného jsem zatím nenašla. ![]()
Ahoj,u nás zase pomohlo rozdrtit hřebíček/koření/nasypat do rohů pokoje pod koberec a už nepřišli ![]()
Biolit v prášku. 100% účinnost. Nasyat do růžků, kudy lezou dovnitř, popřípadě na cestičky. Dávám na noc, aby jsme to neroznesli náhodou na nohách, a taky kvli dětem. Ráno už uklízím jen mrtvolky ![]()
Ahojky, taky jsem to musela řešit a koupila jsem takové domečky na mravence, jedny byly v zeleném obalu, tuším biolit-2ks za 99,– a druhý byl v červeném raid-1ks za 41,– a obojí 100% zabralo, po mravencích ani stopy. Už jsem z nich šílela a sprej jsem kvůli dětem nechtěla. Tak snad to pomůže, pa
ahoj já mám doma taky mravenci,vzhledem k tomu,že bydlíme v baráčku a nedolíhají dveře tak jak mají …za ty prachy že:-D,tak nám lezou každý měsíc.Já ustříhla dno u pet lahve od štávy asi tak 5cm a do půlky nalila sirup.Jak je hustý a sladký tak do něj nalezou a díky bohu se utopí zmetci malí:-)
![]()
my s mravenci bojovali 3! měsíce - vyzkoušeli jsme 3 jedy a řadu nejedů (kypřící prášek, skořice etc).
výsledek: všechny jedy účinkují jako mechanická bariéra, kterou mravenec nepřeleze - včetně jedu, co je má nalákat a mají si ho nanosit do hnízdečka - nezájem, pečlivě to obejdou
a mravenci přestalilézt v době, kdy jsem přikročila k radě, kterou jsem považovala za největší blbost - dala jsem jim jablíčko
někde jsem četla, že to nosí do mkraveniště a královnu to zneplodní
začla jsem šlupky z jablek, co strouhám mladýmu, házet místo na kompost ven před barák - do 3 dnu bylo po mravencích. pak se jednou vrátili, když jsem jablíčko na pár dnů vynechala
připadá vám to jako blbost a shoda náhod?
mě taky, pořád se mi tomu nechce věřit, ale mravence tu nemáme, semtam jednoho
Holky děkuji za radu,určitě něco z toho vyzkouším,ty malý mrchy nám lezou úplně všude
…
Nám se mravenci objeví vždy zjara a tak vždy koupím dva domečky od Biolitu a jakmile je nastražím, jsou mravenci pryč. Skořice a podobné recepty nikdy nezabraly. ![]()
Aby se mravenci nesthovali domů - posypala jsem okolo sůl