Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem! Uz pul roku mam vytok, ktery podle gynekolozky neni nijak skodlivy, ale me trochu otravuje zivot a ruzne tobulky atd atd mi nepomohly (mam takovy belavy tekuty hodne) neporadite mi prosim nejake rady jak se ho zbavit? Klidne i babske rady a tak:) diky moc! I v sexualnim zivote me to otravuje ![]()
Ahojky.Mohu se zeptat - výtok zapáchá? Doprovází ho svědění, nebo jiné projevy? Dělala ti doktorka výtěr?
Je také možné, že to je prostě jen zvýšenná samočistící funkce pochvy(výtok má každá z nás, jen různě silný)
@markyska82 nezapacha, teda necucham k nemu ale neprijde mi ze zapachaa moc. Stery delala a pry v pohode a nesvedi:/ ale mam ho velke mnozstvi a cejtim kdyz mi tece i:/
@Kočka123 co se před půl rokem změnilo? Nezačala jsi užívat HA nebo ji neměnila? Někdy je zvýšená sekrece normální a nenaděláš s tím nic. Pokud nemáš jiné problémy (svědění, pálení, zápach, barva), kultivace byly v pořádku, tak to dost možná je tvůj přirozený stav. Taky v rámci cyklu (pokud nebereš HA) se různě mění..
@jowana beru HA no:/ takze myslis ze bych si ji mela zmenit? Uvidime. A bila barva a tekuta je v poradku?
@Kočka123 jestli jsi nasadila HA a výtok se změnil chvíli poté, nejspíš to souvislost má. Jestli by pomohla jiná (s jiným hormonem), těžko říct, ale můžeš vyzkoušet, pokud ti to tak moc vadí..a nebo vysaď a uvidíš co se bude dít (jsou i jiné kontracepce).
@Kočka123 Bílá barva a tekutý je normální. Problém je třeba když má konzistenci tvarohu - to by byly kvasinky.