Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V podstatě na výtoky trpim celý těhu.. Podle Dr. je to normální, dal mi sice (až po třetím měsíci) tabletky na zavádění, ale vůbec to nepomohlo.. Buď v klidu, je to normální ![]()
no tak oranžová či žlutá - záleží asi na míře, pokud tě to znepokojuje, tak se na to na gyndě zeptej, doktor si toho všimnout nemusel, můžeš si říct, ať udělá stěr
to mi připadá, že je spíš špinění, jakoby stará krev, je to nahnědlé - to určitě k doktorovi, zkus tam zavolat rovnou.
já špinila jednorázově a minimálně a vše je v pořádku, tak ať jsi taky ok!
ted jsem volala dr. a že prý pokud to není jasná krev, že to je normální
aha - no samozřejmě to je časté, ale příčiny můžou být různé, od prasklé žilky, hematomu, až po nějaký trabl. Obvykle se v prvním trimestru na to předepisuje Utrogestan na podporu a třeba i Ascorutin, na žilní stěnu, aby nepraskaly žilky.
Někdy to ale může být i důvod pro hospitalizaci a pozorování v nemocnici, to tě nechci strašit, opravdu záleží, na co máš nervy.
Já jsem špinila v neděli a sama jsem se rozhodla, že pokud to má špatně dopadnout, stejně to moc lékař v začátku neovlivní a nejela nikam, bylo to jen nepatrné. ale moje kamarádka mi říkala, že okamžitě vyrazila na pohotovost, kde ji pak právě hospitalizovali a pustili až po pár dnech, kdy špinit přestala (a nešlo o jasnou červenou krev)
Rozhodně přeju, ať má doktor pravdu a nic to neznamená.
Ahoj, píšeš, že si byla včera u doktora. Nevyšetřoval tě náhodou vaginálně? Mohl tě třeba lehce poranit..
Jinak jak píše Barbuskaa - výtoky budeš mít celé těhotenství, špatně se na to zvyká, ale to zase po porodu přejde ![]()
Myslím, že to klidně může být z toho ![]()
Pokud to tak je, tak zítra máš klid.
Pokud vytok nezapacha nebo nesvedi, nepali te pri curani, tak je vse v poradku ![]()
A taky jak pise nba, to muze byt po vysetreni trosku krve.
Ještě mě napadlo, pícham si fraxiparine tak jestli to nemůže být z toho??
jo holky maj pravdu, z vyšetření to být může taky, k tomu léku nevím, v příbaláku jsi nic nenašla?
dnes jsem byla u dr. a je vše ok, takže to bylo určo po tom utz
Ahoj holky jdu si pro radu jsem na v 8.týdnu těhotenství a před chvilkou když jsem byla na WC tak jsem na kalhotkách objevila něco jako výtok, nejdříve jsem si myslela, že jsem se špatně utřela po velké ale když jsem tam šla znovu zase to tam bylo, když se podívám tam dolů tak to vypadá bíle ale když se to utře je to takové žluté a oranžové co to může být, u dr. jsem byla včera a bylo vše dobré