Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, prosím Vás , jak se pozná, že bříško tvrdne? nevím jeslti mám tvrdnutí nebo ne? připadá mi, že když třeba stojím a čekám na autobus, tak, že jako kdybych se víc narovnala, že to už víc nejde, že to mám jako by to bříško napnuté? je to normální?
děkuji za rady
tvrdnutí břicha je když děloha úplně ztuhne, je opravdu na pohmat tvrdá, to bříško se nedá promáčknout, je nepoddajné.je to stah děložních svalů. mělo by být nebolestivé.
Mě tvrdne bříško od 4.měsíce, mám akční dělohu. Poznáš to tak, že když si bříško chceš jakoby trošku zmáčknout, je tvrdé i když nejsi „narovnaná“. Nebolí to, jen je to takový zvláštní pocit a za chvíli mi tedy většinou odezní.
Defakto se ti stahne deloha. Deloha je sval, je to neco jako bys zatla sval na ruce , zlehcene receno
. Je to takovy zvlastni, pro me neprijemny , pocit. Po nekolika sekundach u nekoho minutach, by melo povolit
Některé maminy toto nemají celé těhu, zajímalo by mě, jestli to má nějaký vliv pak na porod ![]()
Procvičuje se děloha na porod.. Jen se to stáhne a ztvrdne.. je to něco jako předchůdce poslíčků a pak i kontrakcí ![]()
já to taky nepoznám
takže úplně chápu otázku, mě se zdá, že ho mám tvrdý furt
![]()
Já to poznám ještě podle jedné reakce - asi mi to tlačí na močák, protože mám okamžitě pocit, že se mi chce čůrat (i když jsem třeba před 5ti minutami byla). Takže pokud necítím tlak, tak to poznám takhle. Jinak jak píšou holky, je tvrdé jak kámen a já ho navíc mám většinou šišaté - jak kdyby to obemklo to miminko a zafixovalo ho v aktuální poloze. Mívám dva hrboly - asi hlavička a zadeček.
Jsem v 31.tt a mám to tak od 22.tt.
kasandra7 píše:
ahoj holky, prosím Vás , jak se pozná, že bříško tvrdne? nevím jeslti mám tvrdnutí nebo ne? připadá mi, že když třeba stojím a čekám na autobus, tak, že jako kdybych se víc narovnala, že to už víc nejde, že to mám jako by to bříško napnuté? je to normální?děkuji za rady
Mě říkal doktor, že to mají všechny, jen to někdo nevnámá. Dokonce znám případ holky, které to na pásech říkala sestřička a ona neměla tušení …
Mě asi 2 týdny zpátky tvrdlo hodně, až jsem měla strach, tak jsem to říkala doktorovi a po vyšetření říkal, že je vše v pořádku a že takové ženy mají lehčí porody - ale třeba mě chtěl nějak uchlácholit ![]()
miru29 píše:
Některé maminy toto nemají celé těhu, zajímalo by mě, jestli to má nějaký vliv pak na porod
avm
Je tak to ja taky, vzdycky se mi chce potom strasne curat a kdyz sednu tak vycuram 4 kapky ![]()
miru29 píše:
Některé maminy toto nemají celé těhu, zajímalo by mě, jestli to má nějaký vliv pak na porod
Ja jsem to u prvniho tehu fakt nemela, proste nic, bez poslicku, bez stahu, proste nic.
Ale jestli to ma vliv na porod, tak to netusim ![]()