Tvrdnutí bříška

358
31.8.11 09:57

tvrdnutí bříška

ahoj holky, prosím Vás , jak se pozná, že bříško tvrdne? nevím jeslti mám tvrdnutí nebo ne? připadá mi, že když třeba stojím a čekám na autobus, tak, že jako kdybych se víc narovnala, že to už víc nejde, že to mám jako by to bříško napnuté? je to normální?

děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
31.8.11 10:13

tvrdnutí břicha je když děloha úplně ztuhne, je opravdu na pohmat tvrdá, to bříško se nedá promáčknout, je nepoddajné.je to stah děložních svalů. mělo by být nebolestivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
31.8.11 10:17

Je prostě tvrdé. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
31.8.11 10:21

Mě tvrdne bříško od 4.měsíce, mám akční dělohu. Poznáš to tak, že když si bříško chceš jakoby trošku zmáčknout, je tvrdé i když nejsi „narovnaná“. Nebolí to, jen je to takový zvláštní pocit a za chvíli mi tedy většinou odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
31.8.11 10:31

Defakto se ti stahne deloha. Deloha je sval, je to neco jako bys zatla sval na ruce , zlehcene receno :mrgreen: . Je to takovy zvlastni, pro me neprijemny , pocit. Po nekolika sekundach u nekoho minutach, by melo povolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
31.8.11 10:32

Některé maminy toto nemají celé těhu, zajímalo by mě, jestli to má nějaký vliv pak na porod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.8.11 10:48

Procvičuje se děloha na porod.. Jen se to stáhne a ztvrdne.. je to něco jako předchůdce poslíčků a pak i kontrakcí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
31.8.11 11:11

já to taky nepoznám :mrgreen: :lol: :oops: :roll: takže úplně chápu otázku, mě se zdá, že ho mám tvrdý furt :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
31.8.11 11:18

Já to poznám ještě podle jedné reakce - asi mi to tlačí na močák, protože mám okamžitě pocit, že se mi chce čůrat (i když jsem třeba před 5ti minutami byla). Takže pokud necítím tlak, tak to poznám takhle. Jinak jak píšou holky, je tvrdé jak kámen a já ho navíc mám většinou šišaté - jak kdyby to obemklo to miminko a zafixovalo ho v aktuální poloze. Mívám dva hrboly - asi hlavička a zadeček.
Jsem v 31.tt a mám to tak od 22.tt.

kasandra7 píše:
ahoj holky, prosím Vás , jak se pozná, že bříško tvrdne? nevím jeslti mám tvrdnutí nebo ne? připadá mi, že když třeba stojím a čekám na autobus, tak, že jako kdybych se víc narovnala, že to už víc nejde, že to mám jako by to bříško napnuté? je to normální?děkuji za rady
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
31.8.11 11:20

Mě říkal doktor, že to mají všechny, jen to někdo nevnámá. Dokonce znám případ holky, které to na pásech říkala sestřička a ona neměla tušení …
Mě asi 2 týdny zpátky tvrdlo hodně, až jsem měla strach, tak jsem to říkala doktorovi a po vyšetření říkal, že je vše v pořádku a že takové ženy mají lehčí porody - ale třeba mě chtěl nějak uchlácholit :wink:

miru29 píše:
Některé maminy toto nemají celé těhu, zajímalo by mě, jestli to má nějaký vliv pak na porod :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
31.8.11 12:11

avm
Je tak to ja taky, vzdycky se mi chce potom strasne curat a kdyz sednu tak vycuram 4 kapky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
31.8.11 12:13
miru29 píše:
Některé maminy toto nemají celé těhu, zajímalo by mě, jestli to má nějaký vliv pak na porod :think:

Ja jsem to u prvniho tehu fakt nemela, proste nic, bez poslicku, bez stahu, proste nic.
Ale jestli to ma vliv na porod, tak to netusim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
31.8.11 12:15

No, jsem na to zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
31.8.11 12:17