Výuka AJ v jazykovce bez pedagogického vzdělání + plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
výuka AJ v jazykovce- dotaz
Ahoj maminky, ptám se za svoji kamarádku, která na emimino nechodí. jde o to, že je nezaměstnaná a chtěla by vyučovat AJ v jazykové škole. Anglicky umí dobře, ale nemá pedagogické vzdělání, takže na ZŠ nebo SŠ ani jít učit nemůže. chtěla by proto jít vyučovat do jazykové školy, ale má problém s tím, že je ze svého doučování zvyklá na svoji metodu, a prý by si špatně zvykala, kdyby jí někdo diktoval jak má správně učit. Ptala se mě tedy, jestli bych se tady na emiminu nemohla poptat, zda neznáte nějakou jazykovku, která by jí nediktovala jak učit, ale nechala by jí to dělat podle sebe. Kamarádka je z Prahy, takže se jedná jen o pražské jazykovky. Není tady mezi vámi nějaká učitelka z jazykovky, která má o tomhle přehled, jak to v jazykovkách chodí? ![]()
Druhý dotaz se týká platu - kolik v Praze platí? jasně, že to je podle podle počtu hodin, ale kolik má kamarádka očekávat a nebo o kolik si říct, když se jí budou ptát? Má zkušenosti s doučováním, ale žádné velké zkušenosti to prý nejsou, a za doučování brala 100 kč čistého na hodinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ma nejaky certifikat? Nebo statnice? Od toho se bude vyvijet plat si myslim..
Ale neznam zadnou jazykovku, kde by vzali jen tak nekoho… to chce pres personalni agentury nebo pres nekoho znamyho… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem za doucovani AJ brala 200,– za hodinu.. jen diky referencim a dokladum o studiu AJ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je různé, některé jazykovky učí podle podle stanovených učebnic, tj. všichni jejich lektoří jedou podle stejné učebnice. Jiné nechají volbu na lektorovi. Většinou chtějí vidět vzorovou odučenou hodinu, aspoň co já zažila, takže tvou metodu vidí a buď ji odsouhlasí, nebo ne.
Myslím, že státnice z jazyka nebo obdobný certifikát je minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano, kamarádka nějaké certifikáty má, a byla i v cizině několikrát. Monny opravdu myslíš, že je nutné se do jazykovky hlásit přes agenturu? Mě se to zdá divné, s kamarádkou jsme prohlížely webové stránky všech možných jazykovek a všude píšou, že hledají lektory, takže přes agenturu to není nutné. Kamarádce jde akorát o to, zda existuje nějaká jazykovka, kde styl učení záleží na lektorovi a ne na jazykovce…a zda si lektor může libovolně volit knížky, podle kterých chce učit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není třeba jít přes agenturu. Záleží na každé jazykovce, co bude požadovat - minimálně ale certifikát a často pedagogické vzdělání. Slušná jazykovka bude chtít i ukázkovou hodinu. Jinak je většinou vývěr materálu na dohodě lektora a klienta, jazykovka učebnice diktuje většinou pouze v kurzech, které pořádá v prostorách jazykovky. Plat za vyučovací hodinu je velmi rozdílný a závisí i na zkušenostech, na tom, jestli je člověk ochoten jezdit i za hranice Prahy, někdy i na čsovém rozmezí, ve kterém učí. Cca 200,–/VH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přes agenturu určitě nemusí. Ať poptá jazykovky a uvidí, ne? No a myslím, že tu ještě nepadlo, že to bude pravděpodobně práce na ŽL, tak jestli do toho chce jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
200Kč?
To je hrozně málo, já jsem za češtinu pro cizince měla 350-450 čistého, a to je méně žádaná než angličtina. Podle svých materiálu můžeš učit téměř všude, málokdy to bývá problém. Přes agenturu se jít nemusí, stačí napsat motivační dopis a CV na více škol a někdo se ozve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zminila tu agenturu, pac ty jazykovky v Praze neberou lidi „z ulice“, ale proverene osoby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nnado, a to jsi učila sama a nebo přes jazykovku? pokd přes jazykovku, tak jakou? a měla jsi ŽL? co jsem odpoledne koukala na net, tak ty 200,– za hodku je normální. 400,– na hodinu berou native speakers, což kamarádka bohužel není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušenost z Brna
Kámoška v BRNĚ učí NĚMČINU. Bere 300 Kč čistého za hodinu a má to přes jazykovku (je studentka VŠ, nevím co má za smlouvu, asi Dohodu o pracovní činnosti???) Učí ve firmách němčinu od základů, materiály i učebnici si mohla zvolit sama. Ale má státnice z němčiny a studovala bakalářské studium v němčině + byla v Rakousku na semestr na studiu. Snad tvá kámoška sežene něco podobného! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Question :)
A když je Mgr. Má C2 certifikat. Čistý absolvent Anglistiky a pedagogiky.
Tak kolik by zhruba dostával??
- Citovat
- Upravit
No, já beru za výuku AJ 1,5h 400Kč hrubého. Mám to tedy přes agenturu a vyučuji ve firmě. Žádný certifikát nemám, ale mám státnice z ekonomické angličtiny. Na certifikát jsem moc líná
, ale uvažuji o něm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit