Vývar bez kosti, bujon

232
21.11.20 14:45

Vývar bez kosti/bujon

Zdravíčko, asi trochu hloupý dotaz, ale ráda bych udělala kireci vývar/bujón na zchutneni omáček a polévek. Nemám ale celé skelety kuřat, pouze odřezky z řízků (jsem fsjnovka, beru z řízků jen ten krásný velký kus masa nahoře a všechno ostatní je ‚odpad‘). Stačí to? Jak takový bujón udělám? Všude v receptech jsou skelety, kosti, celá kuřata… Díky

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5542
21.11.20 14:54

Vsak to s tim zkuste, ale podle me to bude slaby. Bude to lehce ochucena voda. Pokud date zeleninu, tak to bude zeleninovy nez kureci. Nektery veci je potreba delat poradne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10817
21.11.20 14:57

Vývar se dělá tak, že vezmeš zeleninu s nějakým kořením, kus masa a lépe s kostmi (taky se vyvaří), a ten vývar uděláš.

Ideální je koupit celé kuře, dát extra upéct stehna (pokud teda nejsou taky odpad) a prsa třeba na minutku, a celý zbytek hodit do toho vývaru. Výhoda navíc je, že si můžeš koupit slušné kuře, ne to bláto od Andreje nebo z Polska nahoněné bůhvíčím.

Tady je třeba vzorový recept https://www.instagram.com/p/B6_EH4yANo0/?… (pokud jde to koření a zeleninu). Florentýna má recepty vždycky vychytané.

Ze samotných prsou bez kostí a tuku bude vývar mdlý a celkem bez chuti.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
19712
21.11.20 14:57

To bude slaby ne? To maso bude spis uplne rozvarene, ale vyvar nic moc. Bych k tomu nejaky skelet jeste dokoupila.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8007
21.11.20 15:32

@shanoona jako nouzovka se to určitě dá, ale budeš to mít slabé. Poradny vývar dělají hlavně ty kosti, ze kterých se vyvaří kolagen, svalovina spíš ta tužší, ktera je právě na těch kostech, plus zelenina. Prsní svalovina je na vývar moc křehká a malá. Kupuj cela kuřata, nebo si dokup kosti (jakékoliv, já třeba miluju vyvar z hovězí oháňky nebo ossobucco) zvlášť. A uvidíš, jaká je to dobrota.

Příspěvek upraven 21.11.20 v 15:33

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1321
21.11.20 15:33

Tak v obchodě kup nějaká křídla nebo levnější kousek ze stehna a příhod to k tomu :D vyjde to na pár kaček. Nějak nechápu co ti z těch prsou zůstává.

Bujón je umělá náhražka, chceš vývar ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2238
21.11.20 16:25

Odřezky z masa dávám do mrazáku a pak je přihodím ke kostem, když dělám vývar. Jen vývar z pár kousků kuřecích prsou nebude dobrý.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
21.11.20 21:18

Zdravím, taky bych vám poradila dokoupit v masně skelety(droby),stojí to pár korun a vývar bude chutnější

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
232
23.11.20 12:43

Děkuji všem, koupim nějaké kosti tedy :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13584
23.11.20 14:55

Jj, pořádný vývar jedině ze skeletu. Z prsou je to slabota, kost je kost.. ;)
Já dělám polévku ze skeletu a křídel, pak to oberu do polévky. Stehna a prsa už jsou na něco jiného.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama