Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co to je za material?
Neni na nich nejaky obrazek? Dostala jsem par novych plen a je na nich 95°.
Co mas za pleny? Ja mam vsechny ze muzou na 90 (teda mohly by i vic, ale pračka mi na vic nejde), akorat ty svrchni nepropustne se perou jen na 40.
Žádný obrázek, čistě bílé pleny. Vůbec nevim od kud. Dostalo jsme od tchyně 4 balíčky po 5 kusech a na všech je psáno 40°
![]()
Peru je na 40 nebo na 60. Na co na 90? pokud nebudeš látkovat, není důvod je vařit.
Dala bych je na 60. Maximálně se trošku srazí, ale i o tom pochybuji. Používám látkové pleny na prebalovani, a i u tech stačí prát na 60, bakterie se ničí při teplotě něco malo pres 50 stupňů.
@Anonymní píše: Žádný obrázek, čistě bílé pleny. Vůbec nevim od kud. Dostalo jsme od tchyně 4 balíčky po 5 kusech a na všech je psáno 40°![]()
A to není čistá bavlna? Jestli jo, tak to klidně prožeň 90 (nebo jenom 60) a uvidíš, co se (ne)stane.
Nebo se na to vykašli a per to na 40, ono ti z toho dítě neumře, jen je nepoužívej na zadek – to pak těch 60 stupňů chce. Na to si kup poctivé bavlněné čtverce, ty zvládnou i vyvaření.
@Anonymní píše: Žádný obrázek, čistě bílé pleny. Vůbec nevim od kud. Dostalo jsme od tchyně 4 balíčky po 5 kusech a na všech je psáno 40°![]()
Pockej a budes je davat jako na prebalovani, nebo jen tak treba pod hlavu, otirani pusy atak? Pokud nebudou pokadene, tak staci na tech 40 bohate.
@mackA159 píše:
Peru je na 40 nebo na 60. Na co na 90? pokud nebudeš látkovat, není důvod je vařit.
Ja latkuju a taky peru na 60. Dnesni pleny se fakt nemusi vyvarovat. Nehlede na to, ze bod varu je 100 a ne 90 takze kdyz vyvarit, to uz by fakt muselo projit varem klasicky v hrnci.
Tak jednu hoď na 90 a uvidíš.
@Litta píše:
A to není čistá bavlna? Jestli jo, tak to klidně prožeň 90 (nebo jenom 60) a uvidíš, co se (ne)stane.Nebo se na to vykašli a per to na 40, ono ti z toho dítě neumře, jen je nepoužívej na zadek – to pak těch 60 stupňů chce. Na to si kup poctivé bavlněné čtverce, ty zvládnou i vyvaření.
@Baba Na stolici stačí 40?
Vždyť i na těch látkovkách je doporučovaná 60, i ty kalhotkovky by to zvládat měly. A jasně, 90 dávají jen čtverce, to je jasné, to ale běžně není potřeba.
@Litta píše:
@Baba Na stolici stačí 40?Vždyť i na těch látkovkách je doporučovaná 60, i ty kalhotkovky by to zvládat měly. A jasně, 90 dávají jen čtverce, to je jasné, to ale běžně není potřeba.
Já prala na 60, co si pamatuju. I když těch 40 by možná stačilo, na dovolený bez elektřiny sem pleny prala mlácením o šutr a taky to šlo ![]()
@Baba Tak když nebude střídat tlamu a zadek, tak to asi celkem jedno bude, no. Ale jestli jsou fakt jen bílé, tak ať si na ně raději vyšije piktogramy. ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Čekám první miminko, které za chvíli bude s námi a při chystani věci do porodnice jsem narazila na vyvarování plen. Normálně bych plenu hodila na 90° do pračky. Jenže na plene je, že se smí prat na 40° mohu ji tedy do pračky hodit na 90?