Zábrany na velkou postel a chůvičky

561
10.8.20 13:28

Zábrany na velkou postel a chuvičky

Ahoj. Mame 8mi mesicniho syna, leze uz krasne a bohuzel neusne jinde nez v nasi posteli. Jenze chuva mi obcas nerekne, ze se vzbudil a nekam leze… ani nešramotí. Uz dvakrat spadl, nastesti mame postel velmi nizkou a dole mekkou zem s kobercem, tak se nic nestalo. Znacka chuvicek Avent, tak rovnou prosim o tip na nejakou lepsi. Na stranach mam zabrany, ale utika ted spodem. Ted s nim pri kazdem spani lezim v posteli, aby se nic nestalo, ale nic neudelam zase pomalu doma.
Napadlo me, zdali neexistuje nejaka síť pres postel nebo nejake mantinely, klidne at to vypada jako šaškárna, ale nutne neco ucineho potrebuju, loznici mame totiz v patre. Ucim ho na postylku, ale nevydrzi, potrebuje si cumlat prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
10.8.20 13:34

Nevím, jestli existuje tak citlivá chůvička, která zaregistruje to, že se dítě v posteli pohybuje, to je svým způsobem i nežádoucí. Kdyby se spustila pokaždé, když se dítě v posteli otočí, tak se rodič nevyspí. A co na to denní spaní prostě pořídit matraci na zem, aby neměl odkud spadnout.? Ja tedy po usnutí přenáším roční do postýlky, jinak by byla na zemi pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
10.8.20 13:44

@dog.s a co poridit cestovni zabranu do postele? Vyuzijete ji pak i pozdeji, az bude mit velkou postel/na dovolene atd. Jen nevim, jestli ji nepreleze. Pak by padal z vetsi vysky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.8.20 13:48

Po usnuti dej do postýlky. Jak tam dáš něco většího, začne se o to stavět… A spadne ještě z větší vejsky.

• Citovat
  • Upravit
35848
10.8.20 13:49

Uspavam v posteli kojením a pak přesunu do postýlky když usne kterou mám vedle postele. Jiná bezpečná možnost není. Jinak jsou i chůvičky na WiFi na pohyb, ale já zkusila dvě a nespolehlivé. Přenášela jsem.tak i první do dvou let do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
10.8.20 13:56

Já bych to asi neřešila víc než polštářem nebo menší matrací na zem. Další zábranu ne - jak je psáno výše, bude ji přelézat a padat z větší výšky. 8mi měsíční se už brzy naučí slézat sám nohami napřed. Než to přijde, pojistila bych to polštářem.
Taky jsme měli postýlku na okrasu, ale máme nízkou postel, nebylo potřeba to více řešit.
Videochůvička má docela zpoždění - než ho uvidíš, že už nespí, tak už asi žuchne.
Začala bych trénovat slézání nožičkami napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15885
10.8.20 14:40

Naučte ho spát ve vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.8.20 14:52

Nechala bych to být, postel nemáte vysoko a pod ní je měkko, on se za chvilku naučí slézat bezpečně a bude klid. Klidně bych odhadla, že než něco vymyslíte tak už bude po problému :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
10.8.20 15:26

Zkusila bych ho učit slézat nožičkama napřed. Jinak naše malá, 10m, přes den taky usne jen v naší posteli. Když usne, tak dám kolem ní peřiny, aby ji to dalo trochu práce to případně přelézt. Ale už teď ji učím, že nesmí na kraj postele, už několikrát dostala po zadku. Jinak nedávno jsem koupila chuvicky Badabulle (https://www.datart.cz/…e-500-m.html?…) a jsem maximálně spokojená. Je tam minimální zpoždění, tak stihnu doutikat nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
10.8.20 15:43

@dog.s a vám na těch chuvickach nejde nastavit citlivost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.8.20 16:25

Hodila bych na zem peřiny nebo matrace.
Se zábranou pak padá z větší výšky, pokud ji přeleze.
A pomalu pak učte slézat nožičkama napřed.
(je to opatření na pár měsíců, než se to naučí, to se dá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
10.8.20 19:54

My máme chuvicku Avent a úplně v pohodě zaregistruje i když se převalí. I projíždějí auta.. zkusili jste přenastavit citlivost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
10.8.20 21:51

Holky ja to zkousela do postylky. Jako malicky tam spal, ale ted uz skoro vubec. Maximalne 5 minut a je vzhuru. Prendat ho nejde. Zajimave, ze v posteli se prevaluje a spi, ale v postylce proste ne, vzbudi se. Napadlo me dat kolem nej detskou ohradku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
10.8.20 21:52

@Sariku Jo, me zaznamena dest, stekot psu, auta (kdyz se otevreny okno) ale nekolikrat se mi stalo, ze jsem ho sla zkontrolovat a on uz mel namireno zase na kraj postele a chuva byla ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.8.20 22:19
@dog.s píše:
Holky ja to zkousela do postylky. Jako malicky tam spal, ale ted uz skoro vubec. Maximalne 5 minut a je vzhuru. Prendat ho nejde. Zajimave, ze v posteli se prevaluje a spi, ale v postylce proste ne, vzbudi se. Napadlo me dat kolem nej detskou ohradku :D

To posune a spadne i s tim. Oblož to na zemi okolo, případně přiraž aspoň jeden kraj ke zdi. To stačí, stejně je to dočasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí