Vyvíjí se dobře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
176
20.6.12 09:36

@Gladys..prosim te..a cvicili jste to fakt ten mesic..a uz jste tam nemuseli chodit..kdyz si procitm jine diskuse o vojtovce..tak tam maminy pisou jak tam musi chodit do jednoho roku ditete..a ze sleduji jak lezou..atd..a nuti je cvcit dal..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
20.6.12 09:37

Minimálně tu neurologii určitě chtít budu, taky mi přijde divné, že je furt na tu jednu stranu. Když se na něho podívám laickým okem, tak nic divného sice nevidím, páteř i pánev rovná, není nijak vytočený, ale oko odborníka to uvidí možná jinak.

Nechávám ho v ohrádce s hračkama, které mu sem tam obměňuju, ale zkusím to s ním i jinde, mezi „zakázanými“ věci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
20.6.12 09:38

Tak může být pomalejší, ale mě to přijde divné :nevim: radši bych to začla řešit, může to být normální a nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.6.12 09:42
@Perke píše: @Gladys..prosim te..a cvicili jste to fakt ten mesic..a uz jste tam nemuseli chodit..kdyz si procitm jine diskuse o vojtovce..tak tam maminy pisou jak tam musi chodit do jednoho roku ditete..a ze sleduji jak lezou..atd..a nuti je cvcit dal..:(

ono se cvičí prostě tak dlouho, jak je pořeba, nikdo to dopředu neodhadne :-) My jsme třeba vojtovku cvičili jen pár týdnů, jinak jedem podle Bobatha, což je takové příjemnější. Jak psala Gladys, dokud se vývoj pohybuje kupředu, byť pomalu, tak je to dobré :-) Anežka má korigovaně rok a umí lézt po kolínkách, akorátže to nepoužívá a stále se chce jenom plazit. O nějakém sezení nebo stání není ani řeči a ještě dlouho nebude :-) Ale nějaké pokroky tam jsou, tak jsem klidná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
20.6.12 09:43

Za me davat hlavne na bricho co nejcasteji. Pretoci se zpet, tak zase na bricho. A tak porad dokola. Potrebuje posilit svaly, a to jde jedine z briska. Jednoho z mych synu paseni taky nebavilo, teprve kdyz posilil svaly, tak to pak bylo dobre. A mela.jsem.je porad jen v ohradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
20.6.12 09:47

Je to zcela normální a má čas, je prostě takový a vůbec bych se tím netrápila, já nedělal nic, jen seděla jak pecka někdy po 8 měsící a až ve 14 začla chodit, moje děti jsou zase až moc rychlý a to taky není výhoda, v 8 měsících mi ale samo nesedělo žádné, sezení přichází až nakonec až dítko lozí je pevné a zvládne se samo posadit, technika sezení chce cvik, netrap se, ono ho to časem donutí, známé chlapeček do roka prakticky jen ležel, ani se neplazil nic, pak se začal stavět a až skoro ve dvou letech začal sám chodit, je prostě líný takový bojácnější ale je zcela zdravý, nikdy sním nic nedělali, nemá žádné komplikace je je prostě taková nátura :dance:

• Citovat
  • Upravit
saminomimino
20.6.12 09:49

A zuby, tak to poravdu neřeš, první může mít i v roce a půl, dcerka má zatím dva první v 10 měs syn v 9 měs a já jako malá až v roce, to je něco co nejde ovlivnit a čím později tím lépe!!!

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
20.6.12 09:51

Jen tak pro uklidneni, kamaradky syn se poprve pretocil ze zadicek na brisko v 10ti mesicich, nesedel, nelezl. Do roka a pul vsechno dohnal. Dnes je mu sest a je uzasne chytrej a pri telocviku jeden z nejlepsich ve tride :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.6.12 09:52

Příspěvek upraven 02.05.16 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
20.6.12 10:06

@Tina007 - jak už psaly holky, určitě to pořeš s doktorkou. Malému nemusí být vůbec nic, ale je lepší jít „zbytečně“ na neuro než něco zanedbat. Mě ještě napadlo - máš doma míč na cvičení? Ten je výborný i pro miminka, my jsme kromě vojtovky cvičili právě i na míči. Dělali jsme toto: malou jsem tam položila na bříško, chytla jsem ji za třísla a posouvala ji dopředu, dozadu, doprava, doleva. Pak jsem s ní „koulela“. Třeba by to prcka i bavilo ;-) Posílí tím šikmé břišní svaly, ideálně pokud by se aspoň na chvilku vzepřel ručičkama. Nebo je taky dobré cvičit na over ballu. Pak ještě existuje takový válec na cvičení, ale ten my jsme teda neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
20.6.12 10:07

Můj prcek nenáviděl pasení koníčků, najednou ho to přešlo, řekla bych skoro ze dne na den a začal pást za každé okolnosti, např. i při přebalování ho nešlo skořo přebalit, protože se na přebalováku neustále přetáčel na bříško.

Jak vidíš, je to indivuduální, ale to jistě víš. Pokus se nesrovnávat s ostatními dětmi a obrať se na pediatra, ať Ti dá žádanku na neurologa, i kdyby nechtěl, tak ji vydyndej, jistota je jistota. Stejně Ti nikdo jinej než neurolog neporadí erudovaně, tak proč se tady macerovat na emiminu na diskuzích ( i když je teda fakt, že i dobrý pediatr je fajn na diagnostiku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
20.6.12 10:08

@gabi.design - koukám, že se vdáváš den po mojí kamarádce :D Tak tfuj tfuj tfuj!!! Ať vám vyjde den svatební i ty další ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
20.6.12 10:22

Díky moc všem! Říkala jsem si, že ještě než to proberu s doktorkou, tak si vyzjistím, jak se na to dívají zkušené matky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.6.12 10:23
@petull.a1 píše:
@gabi.design - koukám, že se vdáváš den po mojí kamarádce :D Tak tfuj tfuj tfuj!!! Ať vám vyjde den svatební i ty další ;-)

Jejda, děkuju moc. :kytka: A kamarádce taky přeji, ať jim to společně klape. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.6.12 10:29

Jestli to umi a jen to nedela tak bych si hlavu z toho nedelala…nasi terezce vyrostl prvni zub v roce…nekdy kolem pateho mesice se zkusila pretocit tam a zase zpet a to stacilo…nikdy se neplazila…uderem 10. mesice hukot…zacala lezt sedet..v 11 zacala pomalu chodit..v roce uz chodila sama. mluvit zacala az ted nedavno..je uplne normalni..ve skolce nema s nicim problem..nadherne maluje. proste kazdy si jede svym tempem…blby by asi bylo kdyby se v 8mi mesicich jeste pretocit vubec neumel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí