Vyvíjí se dobře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
annn
20.6.12 11:44

Syn taky preferoval jednu stranu, první měsíce zakláněl hlavičku a na bříšku dělal dost dlouho letadýlko. Ze zad na bříško se začal otáčet v 6,5 měsících, ale dělal to zřídka, na zádíčka spíš padal (na záda se skoro neotáčí doteď). V 8 měsících se začal houpat na kolínkách, od 10,5 měsíců leze a klečí na kolínkách. Teď mu bylo 11 měsíců a začíná se stavět na nožičky, ale zdaleka ještě nestojí a nesedí taky.

Je prostě pohodář a nikam se nehrne, všechno se učí svým tempem. Ze začátku se na bříško sám otočil tak dvakrát týdně, teď mám kolikrát problém ho přebalit, protože na zádíčkách ležet nenene :mrgreen: Včera jsem ho po koupání utírala a mazala zdrhajícího do kuchyně za tátou :mrgreen:

Asi kdybych se v tom vrtala, cvičili bychom taky, ale prostě se mi nechtělo tím stresovat prcka i nás. Přijde mi přehnané, že dneska každé druhé mimino cvičí vojtovku :nevim: Já jsem si zjistila všechny dostupné informace o tom, jak s miminkem správně zacházet, chovat ho a stimulovat ve vývoji (ta poloha na bříšku je důležitá) a zlepšilo se to postupně samo.

Ale uvidíš, co ti řekne doktorka, ta určitě pozná, jestli je to ještě v normě, nebo už ne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.16 20:24

Holky a maminky .. mám nějaké 'zrychlené" dítě..

Je tu maminka rychlíka? Mám syna 6,měsíců. Ve 3,5 měsících 1 zub.. teď se mu již klube pátý zub. Den před svým půl rokem si sedl a od té doby sedí furt a už se párkrát i sám od sebe pomocí něčeho chytl..Takže ještě mu ani není 7 měsíců a už má tohle všechno. :nevim: Kam to dítě spěchá! :nevim: :hug: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.16 20:25

OPRAVA - **

6,5 měsíců*

• Citovat
  • Upravit
3871
23.5.16 20:35

Ano, mam doma turbodite. V 6m zacal lezt a stat s oporou a na zacatku 7 se posadil. Prvni zub vylezl teda „az“ v pul roce. Ted je mu 16mesicu a porad je velmi sikovny na pohyb. Jezdi na odrazedle, skace na trampoline, vsude vyleze…
Neudelas nic, lepsi nez kdyby byl pozadu, ale je to teda honicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
23.5.16 20:40

Každé dítě má své tempo, určitě je v pořádku ;) Mě holka na 6 měsících seděla a stála u nábytku a na 7 měsících si ten nábytek vesele obcházela. Zubů měla v roce a půl už všech 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
23.5.16 20:41
@Anonymní píše:
Je tu maminka rychlíka? Mám syna 6,měsíců. Ve 3,5 měsících 1 zub.. teď se mu již klube pátý zub. Den před svým půl rokem si sedl a od té doby sedí furt a už se párkrát i sám od sebe pomocí něčeho chytl..Takže ještě mu ani není 7 měsíců a už má tohle všechno. :nevim: Kam to dítě spěchá! :nevim: :hug: :mrgreen:

Můj syn byl teda taky rychlík ve 2 měsících se začal otáčet ze zad na bříško i měsíc později z bříška na záda ve 4 měsících se začal plazit pak byla velká pauza a v 8 měsících začal lezt po 4, stát a obcházet nábytek, sedět, začali růst zuby rovnou 4 a naučil se chodit do schodů po čtyřech v 9 měsících pokusy o chůzi bez držení a od 10 měsíce začal chodit úplně

• Citovat
  • Upravit
23.5.16 20:44

Dcera si taky v 6,5 mesicich sedla a v 10 mesicich se pustila opory a zacala chodit :) Normalni to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
23.5.16 20:55

Naše malá se otočila ze zad na bříško 1.den třetího měsíce,5. měs. začala lézt, 6.měs sedět,7. měs si stoupla v postylce,8. měs. první krůčky a v 10. měsícìch už ve sněhulkach a kombinéze lìtala s kočárkem po dvoře! :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
23.5.16 20:58

Nas ufoun držel hlavičku uz pri příjezdu z porodnice, pediatr byl uplne mimo… V šesti stal, v deseti chodil sam… Mozne je vsechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.5.16 21:06

Dcera před třetím měsícem se otáčela na bříško, před pátým měsícem šla na čtyři a pérovala do týdne začala lozit, sedla si a v šesti měsících a jeden týden si stoupla a začala obcházet nábytek. před desátým měsícem chodila bez opory. každé dítě má své tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
24.5.16 04:47

Tak není pravda, že rychlé dítě je lepší než pomalé, obojí v sobě skrývá rizika, která se můžou projevit a nemusí. Pomalé dítě může být jen pohodář a jinak naprosto ok, ale jsou tam i rizika, že tomu tak není. U extremně rychlých jsou zas riziky hyperaktivity, ADHD nebo, že příliš brzkým seděním a stoupáním přeskočí lezení a dostatečně se nezpevní. Jsou to samozřejmě jen příklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí