Vyvíjí se dobře?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
972
20.6.12 09:01

Vyvíjí se dobře?

Ahoj holky, syn má osm měsíců a přijde mi, že se nějak nevyvíjí. Nesedí, nelozí, nemá ani jeden zub, skoro se nepřevaluje na záda a bříško. Když ho položím na břicho, okamžitě se svalí zpátky na záda, vůbec nechce pást koníky. Nemá ani moc snahu, pokud ho na to břicho nepoložím já, on se nepřevalí, to fakt jenom hodně vyjímečně. A navíc to umí jenom na jednu stranu, padá taky pořád jen na jednu, i když jsem se ho snažila přetáčet na obě. Když ho dám do ohrádky tak jen leží na zádech a řve, protože nevidí na hračky. Už jsem z toho v docela solidním stresu, všechny matky kolem mně se pořád chlubí, jak je to jejich dítě šikovné, že v sedmi měsících už samo lozilo, v devíti se samo postavilo a bůhví, co ještě. A když se zeptají mně, tak já mlčím, protože on vlastně skoro nic neumí. K doktorce na 8mi měsíční kontrolu jdeme až příští týden. Myslíte, že jsme normální nebo máme nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
20.6.12 09:04

Zajdi si s ním na neurologii, ať se podívá odborník ;)

Zuby bych neřešila, to je fakt individuální. Moje dcera je začíná mít až teď :lol:
Na sezení má taky ještě čas.
Ale na bříšku, plazení a lezení - to už by pomalu měl. Možná budete cvičit vojtovku, ale ta moc pomáhá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
20.6.12 09:05

Jo taky jsem už uvažovala i o nějakých rehabilitacích, na to asi potřebuju doporučení od doktorky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
20.6.12 09:06
@Tina007 píše:
Jo taky jsem už uvažovala i o nějakých rehabilitacích, na to asi potřebuju doporučení od doktorky…

Poraď se s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
20.6.12 09:07

A dětská na to neříká nic? Přecijen, když se v osmi měsících nepřetáčí ani moc nepase, tak je to divný a to přepadnutí z bříška na záda taky není v pořádku. Určitě bych nejdřív mluvila s pediatrem, měl by tě někam poslat, rehabilitace, neurologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
20.6.12 09:08

U doktorky jsme právě byli naposled v 6ti měsících, tam to ještě neřešila, a další kontrola nás čeká příští týden, tak to s ní proberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
20.6.12 09:09

Moje malá taky neleze a ani se neplazí, ale přetáčí se bravurně :palec:,kam potřebuje se dokutálý :mrgreen:.Ona sna hu má, řešila jsem to s dr. a ta jí dal ještě čas do 3.7. to se na ní prý pořádně podívá a uvidí se. Taky jsem z toho nervní, ale zdá se být v pořádku, zadeček zvedá, tak doufám, že do 3. to dá :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
20.6.12 09:10

Ještě k tomu pasení - on to umí, hlavičku krásně drží, to všechno je OK, akorát že ho to nebaví, tak se hned svalí zpátky na záda a tím, že ho to nebaví, tak ho ani nic nemotivuje k tomu, aby se na to břicho válel sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.6.12 09:11

Ahoj, svěř se doktorce, ale neboj, nemusí to znamenat vůbec nic. Kamarádka má holčičku, která se začala pohybovat až v 10 měsících (do té déby to bylo přesně tak, jak popisuješ ty). Od 12 měsíců obcházela nábytek a v 15 běhala jak čečetka.

• Citovat
  • Upravit
9782
20.6.12 09:21

@Tina007 zoubky dcera měla až v 10.m, chodila od 13.m a batolila se tuším někdy kolem 11-12 měsíce. Lezení uplně vynechala. A byla stále v normě. sezení není pro díte duležité, naopak od toho doktoři odrazují - myslím tím dítě posazovat. Až na to bude mít děcko sílu, posadí se samo, krom toho by tomu mělo předcházet právě to batolení ze kterého se dostane do sedu.

Ale to že se orientuje na jednu stranu dobré není a otočit by se už taky mohl :think: patrně vám doporučí cviky na posílení druhé strany těla. Pokud máš rozumnou doktorku, pošle tě k dalšímu odborníkovi :kytka: A nezoufej, když se s dětmi cvičí, dělají ohromné pokroky ;)
Hodně štěstí :kytka:

Příspěvek upraven 20.06.12 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
20.6.12 09:23

@Tina007 víš co, tady nejde o to baví nebaví…v tomhle věku už by ho to bavit mělo, resp. prostě neměl by to vůbec řešit, měly by ho věci dokázat tak zaujmout, aby ho motivovalo se k nim dostat nebo aspoň se k nim natáčet.

určitě to prober s doktorkou, možná Vás pošle na neurologii, kde se zjistí, zda má syn problém nebo je jen línější a případně neuroložka Vás pak odešle na rehabilitace a budete cvičit Vojtovku. Je to sice dřina, ale pomáhá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.6.12 09:25

Doktorka tě pošle na neurologii, tam ho oklepou kladívečkem a udělaj různé polohové a pohybové testy a pošlou vás na rehabilitaci. My jsme na tom byly s malou dost podobně, akorát coby nedonošenec byla pod dohledem neurologa od začátku. Zhruba v půl roce se jí vývoj taky tak nějak zastavil, začaly jsme chodit na rehabku a pomaloučku se to zas začalo hýbat. Tak se neboj, všechno doženete, ale určitě chtějte na tu neurologii :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.12 09:26

Já mám obě děti poměrně dost vývojově pomalé (například teď téměř 13m mi ještě stále nesedí…).
Nechávám je zrát vlastním tempem. Nicméně prvorozený ve 4m absolutně nepásl a když ho doktorka zapřela o ruce do druhého vzporu, tak se překlopil vždy na jednu stranu. Poslala nás na rehabky, kde mi ukázali, že syn je do zatáčky, faldíky vzadu na nožičkách do sebe nezapadali, takové ty ďolíčky nad prdelkou nebyly navzájem symetrické dle páteře, měl pootočenou pánev.
Cvičili jsme vojtovku, stačilo měsíc, faldíky začli zapadat, syn se narovnal a pak už mu konečně pasení problém nedělalo.

Za sebe můžu říct, že pomalý vývoj nechávám být, u asymetrií poněkud plaším, protože to dítě nedožene, ty tam zkrátka zůstanou. Takže já bych si řekla o vyšetření na neuro či přímo poslání na rehabilitace, pokud to vše dělá na jednu stranu a už dlouho.

Jinak necháváš ho taky na zemi jen tak? Spoustu dětí hračky nijak extra zvlášť nemotivují, ale zkus nechat „ležáka“ poblíž špinavý boty, se ani nenaděješ a už bude u ní a bude ji mít nacpanou v puse :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
20.6.12 09:35

Mozna, ma taky spatne drzeni tela, jak rika Gladys, a potom mu nejde se pretocit..Nam teda hned po sestinedeli..zjistili, ze mala drzi hlavicku na jednu stranu..no bylo to ocividne..ale jako prvorodicka jsem tomu nedavala..zadny velky vyznam..a doktroka na rehabkach mi rekla, ze dite se pak vyviji o poznani hur..ne-li vubec..protoze..ty svaly proste nefunguji..:( tak jdeme dneska poprve na rehabilitaci..kde nam ukazou vojtovku a budem cvicit..:) tak doufam, ze se to upravi do normlu..Tak si urcite taky zajdi..na rehabky a tu neurologii:) Neboj urcite to neni nic vazneho.. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.6.12 09:35

Až na 8-měs prohlídce se dr. ptá na vývoj, myslím, že tě pošle na rehabilitaci. A neboj, kluci jsou línější od přírody.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí