Vývoj 11měsíční holčičky – umí dost?

72
21.9.25 19:37

Vývoj 11ti měsíční holčičky

Ahoj :)
Dcera má 11 měsíců, za dva týdny ji bude rok.
Před pár dny se teprve naučila plazit ale lézt na kolenou ne, ted posledních par dni už jde na kolínka ale neleze, nesedí, nechodí okolo nábytku. Vojtovku cvičíme. Umí udělat paci, paci, papa udělala jen asi 3× a dost :think: občas ukázala jak je veliká ale to už se jí také nechce. Říká mama, bába, táta, mňam..
co se týče jídla tak když dávám masozeleninivý příkrm tak dělám s kousky a ne pyré aby se to naučila. To zvládá, ale není takový jedlik ze by třeba snědla chleba nebo něco podobného, par krát si kousne a konec, občas se tím i zadáví a vyblinká to, jak jste to měli vy v tomhle věku? Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26
21.9.25 20:16

U prvorozeného dítěte jsem se tetelila, že vše uměl brzy, v roce slovní zásoba, chodil, dobře jedl… A teď mám 10m holčičku a je mi to šumák :D všechno přijde. Vývoj hlídá pediatr na prohlídkách, takže kdyby něco haprovalo, tak tě upozorní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
21.9.25 20:41

Je ještě malinká a důležité je, že je v tom vývoji posun. Syn začal lézt v 10,5 měsících, sedl si chvilku potom, postavil se v roce, chodit kolem nábytku začal v cca 15 měsících, samostatná chůze ve 20 měsících. Papa v roce nedělal, jenom se tomu smál, paci paci udělal snad 3×, jak je velký dělal občas, uměl zvuky zvířat a pak na všechno úžasné bylo ogo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
22.9.25 09:29

@Anicka776 jestli cvicite vojtovku, tak co říká fyzio doktor? Kdy jdete na prohlídku? Proc máte vlastně cvičit? Ja mam dvojčata kluky, kteří jsou o měsíc dříve narození a začali lézt přesně v roce, předtím se plazili. Seděli tedy v roce, ale ještě s oporou o ruce. Ted jsou prvnacci a jsou v pořádku. Ale také jsme museli cvicit, koncilo se až když lezli. Vojtovka pomaha hrozně moc, my viděli do pár dnů výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí