7,5 měsíce a neleze, nesedí, prý se mu mám více věnovat

Anonymní
17.9.25 14:56

7,5 měsíce a nelze

Ahoj holky už jsem opravdu zoufalá všichni z rodiny do mě neustále hučí, že syn neleze nesedí atd. Už by prý měl. Prý se mu mám víc věnovat, ale jak??
já se snažím s dělám co mužu je na bříšku skoro pořád dávám před něj hračky..? Pase koníčky a kutálí se pěkně. Jen se prostě neplazí a nesedí myslíte že je něco špatně a mám to řešit třeba u odborníků.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
303
17.9.25 15:00
@Anonymní píše: Více

Pošli rodinu do háje a přečti si něco o PMV. V tomhle věku je naprosto normální nelézt a nesedět, ještě má chvilku čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 15:01

Jinak když ho položím na sebe a jsem jakoby v pololehu tak se snaží sednout, ale neudrží Blanc tělíčka hlavu drží normálně. Na jídlo ho dávám do jídelní židličky. Poraďte prosím co dělat víc :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.25 15:01

@staronova děkuji za pochopení a odpověd moc si toho vážím

• Citovat
  • Upravit
35681
17.9.25 15:02

Ma čas. Nelezeni se řeší až cca kolem 9-10 měsíce. Ty chytraky co ti to říkají pošli někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
17.9.25 15:07

Rodinné příslušníky poslat do *** a hodit se do pohody. Ve 12 měsících věku by popisované „obtíže“ byly trošku zarážející, věřím, že do té doby dítko udělá už svůj první krůček.

Edit adminem - hanlivé označení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 15:09

Moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4476
17.9.25 15:15

V klidu. Hlavně ho nezačni pasivně prosazovat. Má své tempo.
Dcera a syn se neplatili a rovnou lezli. U dcery už si to nepamatuju, ale začala prvně lézt, obcházet nábytek a pak si v 8 měsících sedla.
Syn to má podobně. Má 8,5 měsíce, ale ještě sám úplně nesedí. Pokusy jsou, ale ještě je zapřený o ruku. K nábytku si stoupá a leze od asi 7,5 měsíce. To už taky nevím přesně.

Nejlepší, co můžeš udělat, je nechat ho na zemi a ať posiluje svaly. Čím víc bude na bříšku a sám se pohybovat, tak začne dělat pokroky.
U dcery jsem zase poslouchala, že ještě téměř v roce jí jídlo mixuju. Nevybereš si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
17.9.25 15:17
@Anonymní píše: Více

Lézt by měl do 12 měsíců, sedět poté, co začne lézt, chodit do 18m. Takže tvoje dítě má spousta času. Syn začal lézt v 10,5 měsících, sedět někdy kolem 11-12měsíců a chodit ve 20 měsících a je to naprosto zdravý chlapeček. Co já si vyslechla keců, že už by měl dělat to a to a hlavně z rodiny. Tak jsem jim pak říkala a proč by měl, co mu uteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 15:42

Všem moc děkuji..nevím proč mají lidé neustále potřebu takhle blbě radit. :lol:

• Citovat
  • Upravit
14686
17.9.25 15:50

Přesně tak, má čas. Jen teda, na jídlo ho dáváš do jídelní židličky. Takže v ní sedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
17.9.25 15:54

Náš mladej začal lézt až v 9-10 měsících, do té doby taková hezčí brambora :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.9.25 15:56

Ja chapu, ze jsi nervózní prvorodicka.
Verejne je dostupná spousta informaci o vývoji ditete. Stačí pohledat, googli, použij AI, ptej se pediatry, cokoli.
V životě ditete bude jeste spousta okamžiku, kdy nebude tabulkové a budes potřebovat informace. Zvlášť pokud máš rodinu, která informace nema.

• Citovat
  • Upravit
5956
17.9.25 16:04

Dcera mi začala lézt a sedět v 11m. Měsíc na to už běhala…

Teď mám druhou dceru, má také 7,5m.
Na kolínkách péruje hezky, ale neplazí se, neleze, nesedí. Ani to od ní ještě neočekávám.
Tvá rodina je na hlavu… V roce po ní budou chtít stojky ne?

A jinak pomoct tomu se dá. Například si klekneš, dáš prcka také do kleku, jeho nožky si dáš mezi své a dáš před něho hračky.
Budeš mu držet pevně střed těla a necháš ho, aby se pro ty hračky v této poloze natahoval. Tím posiluje střed těla.
Je to fyzio cvičení a dá se krásně dohledat na internetu.

Příspěvek upraven 17.09.25 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
17.9.25 16:06

Bezne mi obe deti lezly v 10m a sezeni az nasledne. Za me to hlavne nehonit dopredu. Pak bude mit akorat slaby stred tela. Jestli se ti otaci a hraje si s hrackama, vzprimeni.. tak to ma na svuj vek akorat. Kluk zacal obchozet uz v 7m, ale nebyl zpevneny takze zase jsme dost resili valgozni kotniky a posileni bricha. ale na 4 sel az 9/10 a chuze presne v roce. Holka jela krasne jako v ucebnici a chuze v 15m. Ma krasne drzeni tela a mentalne dost napred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí