7,5 měsíce a neleze, nesedí, prý se mu mám více věnovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.9.25 16:07

Vysloveně lezení u nás bylo někdy v 8 měsíci včetně šikmého sedu.

Jak tomu pomoct? No. Možná vyzkoušet dávat oblíbené hračky dál od něj nebo někam výš. Na taburet, políčku stolu, tv stolek. Aby se musel natáhnout. Což ale neznamená, že je to univerzální rada pro úplně každé děcko.
Možná pouze se hodit do klidu a nechat mimino miminem, ať si chvíli dělá co chce. Možná, že ho moc sleduješ

• Citovat
  • Upravit
3032
17.9.25 16:08

Jesismaria, v tomhle věku má čas. Předpokládám, že ho pravidelně vidí pediatr a vývoj kontroluje, pokud by se mi něco nezdálo, odesílá k odborníkům. Takže bych všechny poslala do háje :nevim:
Jinak @Doctus : na chození ma cas do 18 měsíců, tak nestresuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
17.9.25 16:11
@Anonymní píše: Více

Neuspěchej sezení, jinak mu zkřivíš páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 16:18

@Janča6 ano pediatra mi řekla že ho tam mám dávat na jídlo a ven do sportovního kočárku
A je pravda, že to moc sleduju

• Citovat
  • Upravit
11815
17.9.25 16:21

Mrkni do očkovacího průkazu. Na konci máš obrázky a informace o tom co kdy cca by dítě mělo umět. A taky pediatři o tom něco málo vědí…určitě víc než rodinní příslušníci řidici se pozadavkama z minulého století kdy se děti pasivně prosazovaly, dávaly do choditek a visitek a kdo v roce měl plenu a nechodil byl povazovan za retardovaného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11815
17.9.25 16:22

Cože? Ani hov…dokud dítě samo stabilně nesedí (vydrží sedět bez opírání/držení se). Tak nemá v židličce co dělat a sportovní kočár jediné v lehu…leda že by to byla polohovací židlička kde je jakoby v pololehu jako třeba v autosedacce…tam potom jo..je to na krmení pohodlnější…

Příspěvek upraven 17.09.25 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14707
17.9.25 16:23

No nevím, divné rady. Já teda v něčem ani pediatry neposlouchám, pokud radí nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 16:26

Tak je pravda, že ona už je taky dost stará měla ještě mě tak asi jede podle toho co bylo dřív :zed:

• Citovat
  • Upravit
3032
17.9.25 16:38
@Vladusxx píše: Více

No tak zase bacha…ja mela dite v zahranici a tam zase byli velice prudce proti tomu, aby se deti krmily tuhou stravou v pololeze, jak je to zvykem u nas, to by na tebe hned nastoupili, ze se snažíš dite udusit. Ja vim, ze tady všechny Kiedronova zmanipulovala az do nesmyslů typu peřinka do autosedačky, ale me taky logicky vyslo, ze lepsi diteti pohybem kompenzovat těch 20 minut denně sezení v židličce, než riskovat dušení :nevim: Takže bych všechny tomhle zase tak radikální nebyla.
Vubec jsem zjistila, ze lide po svete k mnoha věcem přistupují jinak, ze ne vždy je jedna nutná pravda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
17.9.25 16:43

Je to v poradku😘dcera si sedla dokonce az v 10 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28771
17.9.25 16:55

V sedmi měsících se mi mladší dcera začala teprv přetáčet na bříško :nevim: v 9m jsme začali na rehabilitacích, protože byla opravdu pozadu a v 10m už seděla, lezla, ve 12m se postavila a chodila kolem nábytku a ve 14m bez opory. Starší syn byl v tomhle tabulkové dítě a 4m se převracel, v 7m se plazil a v 10m seděl, lezl a stál u nábytku. Ve 12m už chodil bez opory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.25 17:26

Ahoj, nám bylo 8 měsíců pred 14 dnama, a začali jsme lézt je to asi 3 dny, doteď jsme měli jen couvání :lol: to lezení se spíš podoba vojákům, ale kdyz se dostane na kolinka tak peruje chvíli pak zas popoleze, vůbec neřeš kdo co říká, dneska kazdej moc rad rádi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101628
17.9.25 18:20

Protože je nedokážeš dostatečně důrazně poslat do háje… Jinak me deti lezly v nejakych 10-11 mesicich a chodily v 17-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
17.9.25 20:59

Nic bych si z toho nedělala, dcera začala sedět, lézt a stoupat di v 9m a vše najednou a v 10m lítala okolo nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
17.9.25 21:17
@Beruska999999 píše: Více

Toto nie su rady Kiedronovej(tie jej perinky su mimichodom uplne mimo a skodlive🤦🏻‍♀️)
Kiedronovu v tomto pocuvat ako uuuuplne poslednu…

Toto su rady fyzioterapeutov, ktori jedu podla najnovsich poznatkov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky