Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer chtěla bych poradit zda to mám řešit s doktorkou můj syn 2,5 let nechce venku běhat doma běhá ale tak vtipné spíš není zvyklý a když jdeme po venku pěšky tak chodí jak šnek na odrážedle už je to o něco lepší chodit teda začal v 13 nebo 14 měsících a dotoho jsem cvičili Bobath Concept
Oblékání a svlékání to mu docela de i když to občas bojkotuje.. Jinak mluví říká básničky sice neumí ještě nějaké písmenka ale snaží se je moc šikovný a další věci zvládá
Já bych to tak nepsala a tady v okolí mě říkají že její děti běhají, a ujdou toho víc nez my Jestli sem se stim bavila s doktorkou atd já jim vždycky řeknu až nesrovnavaji
@Lena645 pomůže ti, když napíšu, že naši ušli 1km ve 13 měsících, přesně ve třech letech, týden po narozeninách (co kola dostali ) jezdili na kole bez přídavných koleček a v necelých čtyřech letech kompletně sami lyžují? Asi ne.
Každé dítě je prostě jiné. Každá matka vyzdvihuje jen to, co uzná za vhodné. Některé dítě je zdatnější fyzicky, jiné je zdatnější v jiných věcech. Z těch našich jen s těží dostaneš básničku, slova pěkně patlají.
Než půjde do školy, tak se to srovná, nebo prostě nebude atletický typ. Ale to přeci vůbec nevadí. Většinou děti srovnává ten, co si sám potřebuje něco dokázat. Byla bych v klidu a s dítětem dělala věci dál tak, jak uznáš za vhodné. ![]()
První dcera se rozchodila v roce a v necelých 2letech jezdila na first biku třeba 5km a ve 2 a třičtvrtě ušla klidně 9km a už jezdila na kole bez koleček, mluvila ve větách a vypravovala, nastoupila do školky a po třetích narozeninách se naučila lyžovaz…menší dcera je nedonošená, chodí 4mesice a ujde třeba kilometr plus chodí celé odpo na zahradě, za balónem trochu popoběhne…tak ho vezmi mezi děti, na hřiště, ať má kolektiv okolo sebe ![]()
To on mezi děti chodí ale je takový stydlivější on prvně pozoruje a pak se třeba přidá nachvili.. a jinak děkuji za odpovědi
Každé dítě je jiné, fakt nemá smysl srovnávat, nebo snad řešit nějaké tabulky ![]()