Vývoj dětské nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2996
3.6.21 17:07
@Anonymní píše:
@luci.no půjdu co nejdřív. Ale musím přes dětskou a teď je všude vše u nás jen na objednání.
Právě doteď dokud nechodil tak bosa jsem si toho asi nevšimla. Ale on chodí teprve od února, tak jsme si říkala jestli se to nesrovná

U nas na fyzio bere i bez doporuceni. Zkus se poptat. Neboj, urcite neni pozde. Vzdyt je to stale zacinajici chodec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26675
3.6.21 19:04

Schvalne jsem si nasla fotky dcerky v tom veku. Zacala chodit jeste pozdeji. Nozicky mela uplne normalne staveny, jen trosku plossi. Tohle urcite bude chtit nejake cviceni. :think:
Ja teda nenechaval doma behat bosky, to si myslim, ze patri ven, ne na tvrdou rovnou podlahu. Dnes uz vetsinou beha taky doma bosky, ale jen proto, ze je desne tvrdohlava a nechce papuce. :mrgreen: Ale uz mela 4.

Příspěvek upraven 03.06.21 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.6.21 20:12

Nase malá to má podobné, ale ne tolik patrnéjako u vás. Začala chodit až v osmnácti měsících. Na ortopedii to označili za hraniční, a na fyzio chodíme z vlastní aktivity. S takovým prckem nám ale moc cviku nedali. Narovnavame palecek, masirujeme plosku. A pár cviku na vstávání a zadržování při lezeni, aby se zpevnilo bříško. Botky máme doporučené kompromisy, tedy dost široké a měkké, ale s pevnym opatkem. A v létě hodně na boso, ale to nám zatím ignoruje :) no jsou ji dva roky a zlepšilo se to jen trochu…jinak naše diagnóza zněla valgozni kotniky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.21 20:35

@Krokod Super díky, já pořád nevěděla pod čím to hledat :palec: vypadá to že by to mohlo být ono

• Citovat
  • Upravit
3.6.21 20:38

Toto se mi v poradku take nezda a domnivam se, ze barefoot obuv problem v tomto pripade pouze prohloubi. Ortoped urcite nakaze pevnou kotnickovou obuv, fyzio predpokladam take. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
4.6.21 09:57

Určitě to není v pořádku a trochu se divím, že dítě chodí už čtvt roku a řešíte to až teď a doktor na to také nic? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
4.6.21 12:02
@Zwetta píše:
Určitě to není v pořádku a trochu se divím, že dítě chodí už čtvt roku a řešíte to až teď a doktor na to také nic? 8o :think:

Taky bych čekala, že si něčeho takového doktor musí všimnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.21 12:15

Ja si myslim, ze to vypada jako podelne ploche nohy. Mozna bych take kontaktovala nejakeho dobreho podologa pro dalsi nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.6.21 12:21
@ivašot. píše:
Taky bych čekala, že si něčeho takového doktor musí všimnout.

Nemusí si všimnout. U nás tedy chuzi nekontroloval pediatr vůbec. Na fyzio jsme šli sami z vlastního zájmu. Za tu 500,– mi ten klid stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
4.6.21 12:33
@janickaIII píše:
Nemusí si všimnout. U nás tedy chuzi nekontroloval pediatr vůbec. Na fyzio jsme šli sami z vlastního zájmu. Za tu 500,– mi ten klid stojí.

Tak to náš pediatr opravdu kontroloval postavení nohou vždycky, proto mě to překvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.6.21 12:37
@ivašot. píše:
Tak to náš pediatr opravdu kontroloval postavení nohou vždycky, proto mě to překvapuje.

Mě právě ne. Nase doktorka je jinak dobrá ale fyzio moc neřeší. Proto si to raději řeším vlastní cestou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
4.6.21 12:39

Já si myslím, že pediatr toho okem moc nepozná. V posledních letech se fyzioterapie mílovými kroky posunula, jsou to fundovaní odborníci. Navíc se zásadně liší názory na obuv. Dcera má nejspíš nohy v pořádku, přesto nám pediatr doporučil už od prvních kroků pevnou obuv, včetně bačkor. S tím nesouhlasím, jen jsem mu to odkývala. Na druhou stranu nejsem zastánce bf obuvi úplně všude - například na pevné, betonové povrchy. Pak jsou tu sice pevné boty, které jsou úzké a utlačují malíky, taky katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.6.21 12:41
@Petula306 píše:
Já si myslím, že pediatr toho okem moc nepozná. V posledních letech se fyzioterapie mílovými kroky posunula, jsou to fundovaní odborníci. Navíc se zásadně liší názory na obuv. Dcera má nejspíš nohy v pořádku, přesto nám pediatr doporučil už od prvních kroků pevnou obuv, včetně bačkor. S tím nesouhlasím, jen jsem mu to odkývala. Na druhou stranu nejsem zastánce bf obuvi úplně všude - například na pevné, betonové povrchy. Pak jsou tu sice pevné boty, které jsou úzké a utlačují malíky, taky katastrofa.

Mě v podstatě něco podobného řekla naše doktorka, že ona není fyzioterapeut a ať ji beru jen jako doporučení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
4.6.21 12:44

@janickaIII já myslím, že to je rozumné. Oni třeba vidí netypické postavení nohy, ale nejsou odborníci. Fyzioterapie je samostatný obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.21 13:46
@Zwetta píše:
Určitě to není v pořádku a trochu se divím, že dítě chodí už čtvt roku a řešíte to až teď a doktor na to také nic? 8o :think:

Tak naposledy jsme byli na očkování a to ještě ani pořádně nechodil sám a to doktorka nohy fakt neřešila. Prohlídka tu v 1,5r není, až ve 2.Doteď byla zima takže bosa taky nebyl.
V pondělí mám termín u dětské.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí