Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám syna, nyni 8 let, který se od 2 let léčí se šilháním. Oko mu ujíždí dovnitř, ale jen při pohledu na blízko. Nosí bifokalní, tedy půlené brýle, se kterými nešilhá. Bez nich ano. Operace není možná. Zajimalo by mě, zda je naděje, že v dospělosti šilhat už nebude. Máte někdo takovou zkušenost? Děkuji moc!
Taky zdravim, ja jako dite silhala na leve oko „ven“, myslim, ze taky jen pri pohledu na blizko. Taky jsem mela brylky, ale nepulene, ani „piratske“, nevim, co to presne bylo zac. Uz nevim kolik presne let, mozna od 5ti let do nejakych 10ti? A upravilo se mi to, v dospelosti nesilham, jen obcas mi to trosku ujizdi, pokud jsem hodne moc unavena nebo nemocna (horecka apod). Tak drzim synkovi palce, at se mu to taky srovna ![]()
@Silverine247 píše:
Taky zdravim, ja jako dite silhala na leve oko „ven“, myslim, ze taky jen pri pohledu na blizko. Taky jsem mela brylky, ale nepulene, ani „piratske“, nevim, co to presne bylo zac. Uz nevim kolik presne let, mozna od 5ti let do nejakych 10ti? A upravilo se mi to, v dospelosti nesilham, jen obcas mi to trosku ujizdi, pokud jsem hodne moc unavena nebo nemocna (horecka apod). Tak drzim synkovi palce, at se mu to taky srovna
Diky moc za reakci a vlití optimismu do žil ![]()
@alex1234 píše:
Diky moc za reakci a vlití optimismu do žil
Neni zac. Ono se to vetsinou fakt do puberty srovna. Ja ani nevim, jestli mi vubec pomohly ty bryle, protoze si spis pamatuju, ze jsme je doma porad hledali, ponevadz jsem je nechtela nosit a vzdycky nekde odlozila a nevedela kam. Mamka byla ze me na mrtvici. Pak jsem si tak zvykla je furt hledat, ze jsem je kolikrat hledala i kdyz jsem je mela na nose.
![]()