Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musím doporučit heřmánkový čaj…necelé 2 dny jsem ho popíjela a na 3.den jsem to dostala…vážně doporučuji zabírá to
![]()
Mně teda heřmánek nepomohl… pila jsem ho víc jak týden aaaa nic.. pak jsem pila kontryhel, a asi po týdnu jsem to dostala.. ale mylsím, že čajíčky nepomohly
Pak jsem pila kontryhel ještě 14 dní.. prý to pomáhá aby se MS dostavila včas. Podle toho bych to měla příští týden dostat, tak se uvidí ![]()
Ja mam dostat MS v utery, na vikendovat pak budu v bojovych podminkach s minimalni hygienou, chci si ji proto urychlit o den, do patku bych pak mohla mit klid. Takze rikate ze mam zkusit cely vikend pit hermanek, tonic s chininem, cervene vino a dat si horkou vanu. No nic nemozneho, zkusit to vyzkousim
![]()
Dobrý večer, menstruace mi vychází na 27.prosince. Takže ji budu mít asi i na Silvestra.
Prosím, nevíte nějaké účinné babské rady na vyvolání MS? Potřebuji ji mít dřív. Klidně na štědrý den. ![]()
Žádné babské rady nefungují 100% pokud potřebuje ms oddálit tak si zajdi na gyndu, ale osobně si myslím, že rvát do sebe hormony pro oddálení je nesmysl ![]()
Něco jsem teď přečetla na internetu. Že pomáhá heřmánkový čaj, horká koupel a červené víno. Dále tonic s obsahem chininu.
@Anonymní píše:
Něco jsem teď přečetla na internetu. Že pomáhá heřmánkový čaj, horká koupel a červené víno. Dále tonic s obsahem chininu.
zkušenost nemám, ale hodně holky říkávali že svařák z červeného vína ![]()
@Zahradulinka aha,takže ne jen samotné červené víno, ale svařák
děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@Zahradulinka aha,takže ne jen samotné červené víno, ale svařákděkuji
Vše, co holky doporučují, je dobré, mně nejvíce pomohlo do červeného vína nakrájet plátky křenu (louhovat cca týden).
@Helga2 na luhování už není čas.
Musím vše spáchat zítra, at mám potvoru na štědrý den.
@Anonymní píše:
@Helga2 na luhování už není čas.Musím vše spáchat zítra, at mám potvoru na štědrý den.
Zítra asi těžko, menstruace se řídí hormonálně, takže svařákem nebo horkou vanou by sis pomohla leda tak v případě, že bys byla těhotná nebo se ms nedostavila z nějakého „techničtějšího“ důvodu. No tak budeš menstruovat na Silvestra no, nesmíš mít tak štítivé přátele. ![]()
@Litta jde o to, že se nechci o menzes starat na Silvestra.Ted den chci mít klid. ![]()
@Anonymní píše:
@Litta jde o to, že se nechci o menzes starat na Silvestra.Ted den chci mít klid.
A jak se o ni jako staráš? Si prostě párkrát vyměníš tampon nebo vložku. Asi jako kdyby sis chodila čistit zuby, no. Já nevím, o tolik to prostě neposuneš, je mi líto. Můžeš ale zkusit opačnou taktiku, ta má mnohem vyšší pravděpodobnost úspěchu - posunout ji na později. Stresem se ti to dost možná povede nevědomky.
Ahoj, měla jsem problém s menses po vysazení antikoncepce. Měla jsem „zpoždění“ cca 8 dnů. Po přečtení zdejších příspěvků jsem zkusila vanu s teplou vodou a heřmánkový čaj a druhý den večer jsem to dostala. Takže díky za rady a doufám, že i ostatním tyto rady pomůžou.