Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojk dneska mám termín…ale zatím nic vím že to muže jěště přijít
a v pondělí jdu na kontrolu…vím že mužu přenášet…ale známá přenášela jen týden a měla pak skaženou plodovou vodu…a to já nechci…co když jim řeknu že porod chci vyvolat a nechci přenášet…budu 2dny po termínu…jak to vlastně funguje…ale v český lipě asi nevim teda tam se s nikým neserou s porminutím ![]()
Ahojky, já měla termín první 2.prosince, pak 6. a nakonec konečný 10.prosince a rodila jsem až 25, kdy mně praskla voda 24. sama. Prý nechají do těch 14 dní klidně, pokud nejsou problémy
ještě jsem chtěla, že jsem sama chtěla vyvolat, protože mně nebavilo pořád tam jezdit - plané poplachy asi 2krát a jezdila jsem autem 45min dokonce jsem jeden den tam ležela, ale byl to planý poplach a stejně mě poslali domů i když to bylo kolem 19 prosince
.
Tak záleží na nemocnici
právě tady jde o to že se bojím aby se mi nezkazila plodovka.....myslela jsem že mám právo si vybrat jestli chci vyvolat porod hned nebo přenášet..... ![]()
Asi ne, když jsem se jedné nejmenovné paní doktorka zeptala ve Zlínské nemocnici, tak jenom přírodně a hotovo
Pokud pro vyvolání porodu není žádný medicínský důvod, jen tak ti ho nevyvolají…teda pokud nemáš v porodnici konexe
Ale neboj, dočkáš se. A z vlastní zkušenosti můžu říct, že vyvolat porod bych si už jen tak pro nic za nic nenechala. Je to pak možná rychlejší, ale o to namáhavější…já měla třeba ze startu bolesti co dvě minuty, a trvalo to 7 hodin. Nakonec se to zastavilo…mimochodem…tj.riziko indukovaného porodu…a já musela na akutní císař. Takže za mě…raději ještě chvilku vydrž.
ahoj, to že neporodíš v termínu - ostatně jako většina ženských ještě neznamená, že přenášíš… Výpočet termínu je jen orientační a myslím, že vyvolání porodu na přání se u nás moc nedělá…
miminko si samo řekne a když ne, tak ho po těch cca 10 dnech popoženou. Ničeho se neboj, vydrž a dej tomu čas…
Ahoj, dneska už bych si taky nenechala porod vyvolat (kromě toho, kdyby byly komplikace), protože jsem také skončila u císaře, ale to bych skončila tak jako tak, protože ty komplikace tam byly, ale doktoři na ně přišli až při císaři. U druhého dítka budu také čekat do poslední chvíle. Není to rada, takže pokud se ti nebude chtít zkoušet to nemusíš, ale prý pomáhá několikrát vyběhnout schody, nebo kamarádka říkala, že stěhovala a tak si porod vyvolala.
jj to sem taeké slyšela…a pak ještě teplá koupel a masáž pradavek......... ![]()
já nevím - já chodila pěšky do 6. patra, nachodila jsem docela tůry a nic…Byla jsem nakonec na vyvolání, ale teď bych to klidně brala znovu stejně - porod byl superrychlý a aspon bych věděla přesný termín, v klidu si zařídila hlídání pro straší dítko
jediné, co trochu pomáhá je asi sex - sperma prý obsahuje prostaglandiny, které pootvírají děl. hrdlo
tak zkus přemluvi taťku k nějaký akci
Sex mi doporučovali i doktoři v porodnici
já teda vyvolání už nikdy…ihned nastoupily kontrakce po 3 minutách a porodila jsem až za 32 hodin ![]()
takže ne vždy je porod po vyvolání rychlý ![]()
Nemáš-li k tomu z hlediska svého zdravotního stavu objektivní důvod, nepřipadá mi rozumné žádat o vyvolání takhle brzo… Že by se Ti „mohla zkazit voda, protože kamarádce se to stalo“, to tedy rozhodně za rozumný důvod nepovažuju… Stávají se různým lidem různé věci, ale to neznamená, že se to všechno musí stát mně taky…
Miminko si samo řekne, kdy chce ven, proč by muselo zrovna v určený den… jako pokud bys přenášela o dva týdny, tak možná, ale takhle…
Já sice druhý porod vyvolávaný měla a v pohodě, ale byl k tomu pádný zdravotní důvod.
Mě porod vyvolávali den před termínem a porodila jsem do 2 hodin od zvedení tablety.
Vyvolání porodu „na přání“ se u nás nedělá!
Porod se vyvolává hodně po TP (většinou těch 14 dní po TP) nebo při nějakých komplikacích.
Já bych to nehrotila, určitě to zvládnete přirozeně! ![]()
kostickaa píše:
já nevím - já chodila pěšky do 6. patra, nachodila jsem docela tůry a nic…Byla jsem nakonec na vyvolání, ale teď bych to klidně brala znovu stejně - porod byl superrychlý a aspon bych věděla přesný termín, v klidu si zařídila hlídání pro straší dítko
jediné, co trochu pomáhá je asi sex - sperma prý obsahuje prostaglandiny, které pootvírají děl. hrdlo![]()
tak zkus přemluvi taťku k nějaký akci
Sex mi doporučovali i doktoři v porodnici
to bych ráda ale máme zakázáno.......kvuli čípku nebo co
BohunkaP píše:
Nemáš-li k tomu z hlediska svého zdravotního stavu objektivní důvod, nepřipadá mi rozumné žádat o vyvolání takhle brzo… Že by se Ti „mohla zkazit voda, protože kamarádce se to stalo“, to tedy rozhodně za rozumný důvod nepovažuju… Stávají se různým lidem různé věci, ale to neznamená, že se to všechno musí stát mně taky…
Miminko si samo řekne, kdy chce ven, proč by muselo zrovna v určený den… jako pokud bys přenášela o dva týdny, tak možná, ale takhle…
Já sice druhý porod vyvolávaný měla a v pohodě, ale byl k tomu pádný zdravotní důvod.
já to za duvod třeba považuju......a je lidské se bát…a skazila se voda a ne jen mé známé.....njn.....nakonec se stejně dozvím víc od doktorů,,,,,,