Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mám tady ošemetný problém. Neplánovaně jsem otěhotněla. Dnes mi doktor potvrdil 5.týden a mám ze všeho strach. Netuším co dělat,aby všechno bylo v pořádku.Jednou jsem už na potratu byla a psychicky jsem to nenesla dobře. Teď bych si to chtěla nechat ať už se děje cokoliv. Jen nevím co pořádně dělat. Nevím co z prací.Poraďte prosím. Budu moc ráda
sáro, v prvé řadě ti moc gratuluji!!!!
pro začátek je nejdůležitější dát se do klidu a nestresovat se. vyhýbej se alkoholu, cigaretám a zakouřenému prostředí, zdravě jez a těš se na miminko. první tři měsíce (cca do 14 tt) jsou z hlediska přirozeného potratu nejrizikovější, ale svým chováním to víceméně moc neovlivníš. prostě bych pokračovala v běžném životním stylu. jen jestli máš práci, kde musíš zvedat těžké věci, tak by to mohl být problém… ale bez dalších detailů se velmi těžko radí co a jak dál ![]()
Nevíš, co dělat? Nevadí, nemusíš dělat nic
Mysli na miminko, jak to bude krásný, nemluv o něm jako o „tom“. Jakmile si oblíbíš těch (zatím) pár buněk, vystřídá strach těšení se a všechno půjde tak nějak lépe
Navíc- máš před sebou dloouhých 9m, kdy můžeš neustále zjišťovat od kamarádek, tvojí mámy, z internetu atd., takže vůbec nevadí, pokud se zatím neorientuješ. Takže přeju krásné těhulkování, snad tě budu brzo následovat ![]()
děkuju moc, jsem ráda že malý čekám. Jen nevím co na to řekne okolí. V práci by se našla práce kde se nemusí nic zvedat, ale pracuju v prostředí kde se vyrábí vůně a gely do záchodů, takže závan parfémů tam je. Jestli by nebylo lepší zůstat doma na neschopence?!
ahojky, připojuji se ke gratulacím
určitě bych pracovní prostředí a případnou neschopenku zkonzultovala s lékařem (kou).příjemné těhulkování ![]()
Ahoj.mOc blahopřeji.
Je to super.Na okolí se vykašli.Teď máš největší a nejrásnější motivaci v životě.Neboj.Všechno se dá zvládnout.Hlavně v klídku.To je teď pro mimi nejdůležitější.
A k těm vůním,nic moc.To asi nebude moc dobré.Nevím,jak moc jsi s nimi v kontaktu…?
Zkus se zeptat doktorky.Určitě. ![]()
Ahoj,to jestli zůstaneš doma je na tobě a na tvém doktorovi,když tě nebude chtít nechat doma,můžeš to uhrát na to že pořád zvracíš,kor v tom smradu.Mě doma nechat nechtěl přes to že jsem dělala v truhlárně a tahala těžký věci,pořád mlel,že mi musej dát jinou práci,žádná jiná tam nebyla,takže jsem dostala neschopenku,až když jsem začala opět krvácet a hrozil další potrat.Být tebou jdu si za tím
Určitě se taky přidám a gratuluji
Hlavně buď v klidu,nestresuj se.Soustřeď se jen na miminko.S tou prací,určitě se na to zeptej doktora.držim palce
Gratuluji, to je krásný
Na neschopenku se zeptej doktora co ti poradí.
Měla bych stejně ještě otázku. Kdybych vážně šla na neschopenku ale chtěla bych se přestěhovat. Můžu? Nerozvážou se mnou v práci pracovní poměr.Ráda bych odpočívala a bydlela jinde. Jde to.
sára88 píše:+*-
Měla bych stejně ještě otázku. Kdybych vážně šla na neschopenku ale chtěla bych se přestěhovat. Můžu? Nerozvážou se mnou v práci pracovní poměr.Ráda bych odpočívala a bydlela jinde. Jde to.
sára88 píše:
Já myslím,že to jde,jen řekni doktorovi,kde budeš mít místo pobytu,a on to napíše do neschopenky.Jak budeš v pracovní neschopnosti,tak tě nemůžou vyhodit,po neschopence bude mateřská,a to tě taky nesmí vyhodit.
sára88 píše:
A kdyby tě v práci do něčeho tlačili, jako aby jsi dala výpověď nebo tak, tak si nech napsat rizikový a buď doma. Jsem sice proti zneužívání dávek ale když vidím jaký šizuňkové to berou a makají na černo, tak se maminky musí bránit! Maminky dneska nejvíc šidí.
děkuju všem.stále mám dilema.otec miminka ho nechce a mě se ho nechce dát pryč. nevím jestli bych ho zvládla vychovávat sama.mohli byste mi ještě poradit s tímto problémem?moc bych si ráda vyslechla názory jiných lidí.