Jsem těhotná a mám strach

16
20.8.10 16:11

Začátky a průběh

Ahojky, mám tady ošemetný problém. Neplánovaně jsem otěhotněla. Dnes mi doktor potvrdil 5.týden a mám ze všeho strach. Netuším co dělat,aby všechno bylo v pořádku.Jednou jsem už na potratu byla a psychicky jsem to nenesla dobře. Teď bych si to chtěla nechat ať už se děje cokoliv. Jen nevím co pořádně dělat. Nevím co z prací.Poraďte prosím. Budu moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21568
20.8.10 16:17

sáro, v prvé řadě ti moc gratuluji!!!!
pro začátek je nejdůležitější dát se do klidu a nestresovat se. vyhýbej se alkoholu, cigaretám a zakouřenému prostředí, zdravě jez a těš se na miminko. první tři měsíce (cca do 14 tt) jsou z hlediska přirozeného potratu nejrizikovější, ale svým chováním to víceméně moc neovlivníš. prostě bych pokračovala v běžném životním stylu. jen jestli máš práci, kde musíš zvedat těžké věci, tak by to mohl být problém… ale bez dalších detailů se velmi těžko radí co a jak dál ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.8.10 16:29

Nevíš, co dělat? Nevadí, nemusíš dělat nic :-) Mysli na miminko, jak to bude krásný, nemluv o něm jako o „tom“. Jakmile si oblíbíš těch (zatím) pár buněk, vystřídá strach těšení se a všechno půjde tak nějak lépe :wink: Navíc- máš před sebou dloouhých 9m, kdy můžeš neustále zjišťovat od kamarádek, tvojí mámy, z internetu atd., takže vůbec nevadí, pokud se zatím neorientuješ. Takže přeju krásné těhulkování, snad tě budu brzo následovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
20.8.10 16:35

děkuju moc, jsem ráda že malý čekám. Jen nevím co na to řekne okolí. V práci by se našla práce kde se nemusí nic zvedat, ale pracuju v prostředí kde se vyrábí vůně a gely do záchodů, takže závan parfémů tam je. Jestli by nebylo lepší zůstat doma na neschopence?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
20.8.10 16:38

ahojky, připojuji se ke gratulacím :palec: určitě bych pracovní prostředí a případnou neschopenku zkonzultovala s lékařem (kou).příjemné těhulkování :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.8.10 16:44

Ahoj.mOc blahopřeji. :kytka: Je to super.Na okolí se vykašli.Teď máš největší a nejrásnější motivaci v životě.Neboj.Všechno se dá zvládnout.Hlavně v klídku.To je teď pro mimi nejdůležitější. :hug: A k těm vůním,nic moc.To asi nebude moc dobré.Nevím,jak moc jsi s nimi v kontaktu…? :nevim: Zkus se zeptat doktorky.Určitě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.8.10 16:48

Ahoj,to jestli zůstaneš doma je na tobě a na tvém doktorovi,když tě nebude chtít nechat doma,můžeš to uhrát na to že pořád zvracíš,kor v tom smradu.Mě doma nechat nechtěl přes to že jsem dělala v truhlárně a tahala těžký věci,pořád mlel,že mi musej dát jinou práci,žádná jiná tam nebyla,takže jsem dostala neschopenku,až když jsem začala opět krvácet a hrozil další potrat.Být tebou jdu si za tím

• Citovat
  • Upravit
16
20.8.10 16:49

Děkuju vám moc, potěšili jste mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
20.8.10 17:05

Určitě se taky přidám a gratuluji :kytka:Hlavně buď v klidu,nestresuj se.Soustřeď se jen na miminko.S tou prací,určitě se na to zeptej doktora.držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.8.10 17:40

Gratuluji, to je krásný :kytka: Na neschopenku se zeptej doktora co ti poradí.

• Citovat
  • Upravit
16
20.8.10 19:37

Měla bych stejně ještě otázku. Kdybych vážně šla na neschopenku ale chtěla bych se přestěhovat. Můžu? Nerozvážou se mnou v práci pracovní poměr.Ráda bych odpočívala a bydlela jinde. Jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
20.8.10 19:54
sára88 píše:
Měla bych stejně ještě otázku. Kdybych vážně šla na neschopenku ale chtěla bych se přestěhovat. Můžu? Nerozvážou se mnou v práci pracovní poměr.Ráda bych odpočívala a bydlela jinde. Jde to.
+*-
Tak to do práce nehlaš, jen si nahlaš jiný místo, kde budeš marodit. Já měla neschopenku naposledy před 6ti lety, ale nechala jsem si tam napsat adresu k mýmu domů a tam ležela a nic se nestalo. :-) A gratuluji, užívej si krásné těhulkování :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.8.10 19:56
sára88 píše:
Měla bych stejně ještě otázku. Kdybych vážně šla na neschopenku ale chtěla bych se přestěhovat. Můžu? Nerozvážou se mnou v práci pracovní poměr.Ráda bych odpočívala a bydlela jinde. Jde to.

Já myslím,že to jde,jen řekni doktorovi,kde budeš mít místo pobytu,a on to napíše do neschopenky.Jak budeš v pracovní neschopnosti,tak tě nemůžou vyhodit,po neschopence bude mateřská,a to tě taky nesmí vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
20.8.10 20:04
sára88 píše:

A kdyby tě v práci do něčeho tlačili, jako aby jsi dala výpověď nebo tak, tak si nech napsat rizikový a buď doma. Jsem sice proti zneužívání dávek ale když vidím jaký šizuňkové to berou a makají na černo, tak se maminky musí bránit! Maminky dneska nejvíc šidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.8.10 09:08

děkuju všem.stále mám dilema.otec miminka ho nechce a mě se ho nechce dát pryč. nevím jestli bych ho zvládla vychovávat sama.mohli byste mi ještě poradit s tímto problémem?moc bych si ráda vyslechla názory jiných lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí