Vyvolání termínu před termínem

10
4.4.23 14:43

Vyvolání porodu před termínem

Ahoj holky :mavam:

dnes mi na kontrole bylo oznámeno, že mi budou vyvolávat porod kvůli velikosti miminka 4200g, jsem 38+3, rozhodla jsem se pro přirozený porod. Měl jste někdo takhle velké miminko a šlo to přirozeně nebo to nakonec muselo jít císařem? Jsem prvorodička a mám z toho docela strach, že to vyvolání bude horší než spontánní porod :? nebo, že to skončí císařským řezem.

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
4.4.23 14:53

Mně se s váhovým odhadem sekli o 700g, dcera podle doktora měla mít skoro 4 kila, a neměla. :mrgreen: každopádně kámoška tenkrát rodila o měsíc dřív opravdu velkou holčičku a taky ji vyvolali porod a prej horší jak vytlaceni dítěte bylo to celkově vyvolání a ještě to trvalo strašně dlouho. Tak je to na tobě, já bych ty váhový odhady brala s rezervou, ale pak bych třeba brala v potaz císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
4.4.23 15:16

Já bych na to nepristupovala, je to odhad, reálně muze mít dítě o půl kila min. Mě se s vahou sekli u všech tří dětí a paradoxně byl nejsnazší porod u největšího dítěte. Většinou to tak bývá, ze velké dítě se rodí líp a vyvolavany porod je bolestivejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.4.23 16:42

Syn měl odhad 4 kila, nakonec měl 4090. Už týden jsem přenášela a mohla jsem si vybrat - buď mi porod vyvolají a nebo počkám ještě dva dny a na vyvolání stejně budu muset. Jelikož už jsem byla připravená, že tam zůstanu a už jsem to opravdu chtěla mít za sebou, šla jsem na první termín vyvolání. Trvalo to teda dlouho, začali vyvolávat ve středu v 10:00 a malý se narodil ve čtvrtek ve 21:00, ale vše šlo postupně, bolesti byly postupné a opravdové bolesti, které se nedali vydržet se dostavili až kolem 13:00 následující den. Vyvolávali mi to balónkama a bylo to opravdu šetrné. Tlačila jsem 45 minut ale vůbec mi to nepřišlo, bylo to krasne a vůbec jsem necitila mimco, jak jde ven, jen kontrakce a najednou byl venku. Za mě krásný porod a až budu rodit priste takto velké dítě tak už se toho nebudu bát, bylo to úplně zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
4.4.23 17:32
@Nikol6789 píše:
Ahoj holky :mavam:

dnes mi na kontrole bylo oznámeno, že mi budou vyvolávat porod kvůli velikosti miminka 4200g, jsem 38+3, rozhodla jsem se pro přirozený porod. Měl jste někdo takhle velké miminko a šlo to přirozeně nebo to nakonec muselo jít císařem? Jsem prvorodička a mám z toho docela strach, že to vyvolání bude horší než spontánní porod :? nebo, že to skončí císařským řezem.

Děkuji :srdce:

Rodila jsem osm dní po termínu dítě 4300g. Porod rychly, snadný. O vyvolávání se nikdo nezminoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.23 17:34

@Nikol6789 nenechala jsem se do vyvolání natlačit. Je to zbytečné. Odhad je jen odhad. Kluk měl mít 5 kg a měl 4.36 kg :think: vyvolání vždy způsobilo zbytečné komplikace :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.4.23 17:35

Aha, u mě je to naplánovány na příští týden už :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
4.4.23 17:51
@Nikol6789 píše:
Aha, u mě je to naplánovány na příští týden už :think:

Jak je na tom tělo? Co čípek? Porodní cesty? Rodila jsem ve 37tt (kvůli jiným zdravotním problemum). Měla jsem uplne uzavřené porodní cesty. Tím že vše bylo plánované, tak zkoušeli varianty „od té nejsnazsi“. Udělali mi Hamiltona. A na noc jsem dostala nějaký cipek/tyčinku na rozpuštění čípku a přípravu cest. S tím, že uvidíme, jestli se porod sám rozjede, když se připraví porodni cesty. Následující den cca ve 14hod jsem si začala říkat, že se asi něco děje a v noci se malá narodila. Takže to byl vlastně přirozený porod. Nakonec ten impuls dala sama malá, ve chvíli, kdy to tělo dovolilo.
V porodnici mi to tenkrát vysvětlovat doktor tak, že vyvolat porod když nejsou připravené cesty je špatně, proto postupují tímto způsobem. Že klasickou tabletku na vyvolani by mi dali az když by byly cesty připravené a miminku se nechtělo (což se v tom 37tt stát mohlo, ale u mě naštěstí nestalo). :D
P. S.: kamaradka rodila až někdy ve 41tt, dítě 4500g a prý to byla „pohudka“, oproti první, která byla o kilo menší…malý se narodil přirozeně…ještě k té vaze je to jen odhad, tusim ze se uvadi ze odchylky muzou byt i 500g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.4.23 17:58

@Perníček22 jsem otevřená na 1,5 cm, celé těhotenství bez problému. Paní doktorka mluvila o balonku když nebudu otevřená a pak se uvidí jak se rozjede porod :think: já tedy moc nechápu proč musím jít na vyvolání jen kvůli větší váze miminka :think: když mám všechno v pořádku a to se mě ještě ptali jestli nechci preferovat císaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
4.4.23 17:58

Mám obě děti 4200g, druhý chtěli taky honit ven ze bude velký, naštěstí si usmyslel sám přesně v den termínu :jazyk: já bych na to dobrovolně nešla. A oba porody bez problémů a poranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.4.23 18:00

@pikola mě se také vůbec nechce, ale moc na výběr mi nedali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
4.4.23 18:06
@Nikol6789 píše:
@pikola mě se také vůbec nechce, ale moc na výběr mi nedali :think:

A kolik měříš? My jsme oba vysoký, tak máme větší děti. Mě strašili, že bych neměla přenášet, před mě nikdo nikam nehonil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.4.23 18:08

@pikola 169cm, je teda pravda, že mám hodně obrovské bříško 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
4.4.23 18:10
@Nikol6789 píše:
@pikola 169cm, je teda pravda, že mám hodně obrovské bříško 8o

Já mám teda 180 :think: a ptala jsi se, jestli se nedá počkat? Třeba do termínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.4.23 18:15

@Nikol6789
Tvl rodit 4,2 kg dite vyvolavane je koledovani o pruser, do toho bych nesla.
Velke miminko se da porodit dobre, ale chce to porod bez zasahu, medikace, bez stresu, se zkusenou PA a v nejake vhodne poloze, vetsinou ne na zadech.

Vyvolavat ve 38 znamena rodit casto nedorotovane, nepripravene dite nepripravenymi porodnimi cestami, brr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí