Vyvolaný porod 37tt

Anonymní
29.8.24 17:46

Vyvolaný porod 37tt

Ahoj všem, zitra budu presne 37tt a nastupuji na vyvolání porodu. Mimi neprospíva a špatné průtoky. Porodní cesty nepřipravené. Je to můj druhý porod. Chtějí mi nejdříve dát balónek na 24h, ale vlastně mi bylo řečeno, že ten je spíše na připravu porodních cest než že by se po něm porodilo. Dost čtu že to právě věčině nijak nepomohlo. Přijde mi to jako hrozné trápení psychiky, která teď není úplně ok. 24h navíc. Je tu někdo kdo neměl vůbec připravené porodní cesty a dostal rovnou tabletu a porod skončil přirozeně. Jak říkám je to můj druhý porod po 3 letech. První byla rovnou tableta, ale porodní cesty tehdá na 1cm a odtok plodové vody (tableta po 24h od odtoku). Porod skoncil prirozeně. Ale tentokrat cesty absolutne nepripravene. Mel nekdo tefy tu tabletu v takovem stavu a porodil prirozeně. Ne sekci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6017
29.8.24 18:25

Asi málo kdo s nepřipravenými PC dostal hned tabletu.
Já dostala také balónek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
29.8.24 18:33
@Markéta188 píše: Více

Ale vlastne nakonec kdyz nepomuze (a zatím teda co ctu moc uspesny nebyva) pak nakonec dostanou tu tabletu do nepripravenych porodnich cest. Takze je to vlastne jen takovy pokus omyl da se rict?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
29.8.24 18:35

Zkus věřit, že vědí, co dělají. Že tě netrápí z nějakého zvrhlyho potěšení, ale protože je to tak pro miminko lepší. Budeš to mít brzy za sebou, a ať to skončí vaginálním porodem nebo císařem, nejdůležitější je, abys mela v náručí živé a zdravé miminko, zbytek je podružny. Drž se, bude to dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6017
29.8.24 18:38
@Petra411 píše: Více

Těžko říct.
Asi by měl správně vypadnout, nicméně mně nevypadl.
Začala jsem hodně krvácet a bolesti podobné kontrakcím. Na monitoru to pak kontrakce i ukazovalo, ale v noci to přestalo.
Balonek ráno vyndali a dali tabletu.

Jestli ten balonek něco ovlivnil nevím, nikdy jsem se popravdě po tom nějak nepídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 18:41

Nikdo netvrdi ze to dělají pro potěšení jen si říkám zda je to nutné. Netušíte bohužrl čím si procházím a co pro mě těch 24h navíc může znamrnst. A když ještě nemusí mít zádný účinek. Jinak ale děkuji za pozitivní slova

• Citovat
  • Upravit
2330

První porod, 3 dny vyvolávání, bez jediné kontrakce, otevřená na 2 prsty.
Po třech dnech trápení císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727

Prvni porod mi zacal 36 + 5 odtokem plodovky a zahy prisly kontrakce po 2 minutach. Kdyz ani po 24 hodinach nevedly k zadnemu otevreni, tak mi dali tabletu a pozdeji 2 davky oxytocinu. Celkove porod trval 41 hodin a skoncil prirozene.

Treti porod jsem mela vyvolavany v 40 + 0 pro spatny monitor na kontrole. Porodni cesty absolutne nepripravene, vyvolavani jen tabletou. Porod trval 7,5 hodiny. Byl 3 a 1/4 roku po prvnim a 15,5 mesice po druhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 18:44

Mel by treba otevřít na 1 az 2 prsty ale co ctu malokdy se tak děje. Tskže pak tableta. Proto si řikám zda by nebyla lepší rovnou. Opravdu je pro mě těch 24h navíc pokud nemají k ničemu být dost zásadních. Být psychicky v pohodě vem to čert.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 18:48
@Janča6 píše: Více

Takže vam dali rovnou tabletu do nepripravenych cest a porodila jste. Chci se o tom zitra pobavit protoze bych to rada rychle za sebou.

• Citovat
  • Upravit
6017
29.8.24 18:49
@Anonymní píše: Více

Ten balonek se zavádí za čípek a pomáhá porodním cestám mechanicky, tudíž to nijak neovlivňuje miminko.
Tableta spouští rovnou porod chemicky a miminku se to nemusí líbit.
Proto se nejdříve přistupuje k tomu balonku.
Zbytečné to být může, ale rozhodně být nemusí.
Ten balonek bude ve většině případů asi efektivní, jinak by se to nedělalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 18:52
@Teik310 píše: Více

Nikdo netvrdi ze to dělají pro potěšení jen si říkám zda je to nutné. Netušíte bohužrl čím si procházím a co pro mě těch 24h navíc může znamrnst. A když ještě nemusí mít zádný účinek. Pravě to brzy za sebou se v tomto případě vylučuje. A to vemte čert bolesti ty mě netrápí. Jinak ale děkuji za pozitivní slova

• Citovat
  • Upravit
14727
29.8.24 18:52
@Anonymní píše: Více

Presne tak. Porodila jsem za 7,5 hodiny a prirozene. To jsem zapomnela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 18:57

Nevim malokdo psal že pomohl. Ted jde o to zda to pomuze u me a kdyz ne jakou to muze nspachat skodu pro tu dlouhou dobu.

• Citovat
  • Upravit
14727
29.8.24 18:58

Jeste dodam, ze mne na otevreni moc pomohl cipek Belladonna. Je to homeopatikum a ac jinak homeopatika neuznavam, tak na to otevreni porodnich cest byl super. PA mi ho zavedla u druheho porodu, kdy jsem byla otevrena na 4 cm (po 11,5 hodinach silenych kontrakci). Rikala, ze tak za 2 hodiny by mohl pomoct. Jake bylo jeji prekvapeni, kdyz jsem za 20 minut byla na 9 cm (podotykam, ze bolestivost a frekvenci kontrakci to nijak neovlivnilo) a za dalsich 20 minut byla dcera venku.

U tretiho porodu jsem si take rekla o Belladonnu a opet mi moc pomohla.

Az u ctvrteho nebyla potreba.

Drzim palce, at jde porod rychle a hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí