Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj dnes jsem jela do porodnice stim že bych se chtěla ujistit zda je vše v pořádku od středy mám bolesti který trvají cca 2-3hodiny a pak vymyzeji a znovu přijdou tak pro klid jsme jely. No ale hned pomalu ve dveřích mi řekli že mě hospitalizuji… po všech vyšetřeních zjistili že vůbec nemám pripravenej spodek k porodu a že mi zítra porod začnou vyvolavat nějakou tabletkou měla jste to tak některá? pomohla tableta když jste nebyla dole připravena?
Malém bych zapomněla dnes jsem 41+4
Ahoj, taky jsem byla vyvolávat porod 41+4, dostala jsem tablety 2, ale ani potom se porod nerozjel. Měla jsem komplikace a velké bolesti, po asi 20 hodinách to skončilo akutním cisarem. Drz se, snad to u tebe bude lepsi
Ahoj, já to tak měla, odtekla mi část vody, ale 24 hodin se nic nedělo. V 17:00 jsem dostala tabletu a za půl hodiny se rozjely kontrakce. Neuvěřitelná intenzita. Syn se narodil ve 22:00. Byla jsem dva dny po termínu. ![]()
Ona ta tabletka by právě měla ty cesty připravit…ale ne vždy to zabere…někdy stačí jedna, nekdy dvě, někdy pouze infuse s oxytocinem..a někdy to s mimcem ani nehne a musí jít ven císařem… držím pěsti ať vše dobře dopadne prcka máš brzy v náručí ![]()
@Paavliinkaa Já takto rodila potřetí. Vysoký váhový odhad, vyšší věk a hraniční průtoky. Jinak vůbec nic, žádní poslíčci ani bolesti, dole taky nepřipravená. První tableta po obědě, začaly menstruační bolesti, druhá tableta ve 20:30, hned se rozjely kontrakce a o půlnoci jsem rodila, nakonec 41+0.
Ani. Prvni porod - v 36 + 5 mi odtekla plodovka, ale vubec jsem se neotvirala. Po 24 hodinach mi zavedli tabletku, ta zesilila kontrakce. Pak mi dali nekolik davek oxytocinu. Dcera se narodila 17 hodin od zavedeni tabletky.
Treti porod - na kontrole v 40 + 0 byl spatny monitor. Nebyla jsem dole vubec pripravena. Dcera se narodila 7,5 hodiny od zavedeni tabletky. Tentokrat bez oxytocinu.
Preji ti rychly porod ![]()
Druhý porod 25 h po zavedení tabletky.. třetí hodina po zavedení tabletky.. u druhého vyvolano 41+5,u třetího přesně 40 Tt pro špatné ozvy.. nepřipraveno nebylo ani u jednoho
Tak jako ty jsem jela do nemocnice, jen pro ujištění, že je vše v pořádku a už jsem tam zůstala. Porod asi 4 dny po termínu, tabletu zavedli ráno a až do večera se nic nedělo. Pak praskla voda, ihned silné kontrakce a šla jsem na sál. Od prasknutí vody byl malý venku asi za hoďku a půl. Ale upozorňovali mne, že to může trvat i 3 dny, než se začne něco dít.
U každé to může zafungovat naprosto jinak. Přeji rychlý a nekomplikovaný porod a hlavně zdraví pro oba
@Paavliinkaa píše:
Ahoj dnes jsem jela do porodnice stim že bych se chtěla ujistit zda je vše v pořádku od středy mám bolesti který trvají cca 2-3hodiny a pak vymyzeji a znovu přijdou tak pro klid jsme jely. No ale hned pomalu ve dveřích mi řekli že mě hospitalizuji… po všech vyšetřeních zjistili že vůbec nemám pripravenej spodek k porodu a že mi zítra porod začnou vyvolavat nějakou tabletkou měla jste to tak některá? pomohla tableta když jste nebyla dole připravena?
Ahoj, já jdu za 10 dní na vyvolávačku a mám z toho trochu strach. Dej vědět prosím jak to probíhalo.
Držím pěsti ![]()
Zdravím, mě vyvolali porod tabletkou na vlastní žádost ve 40+3. Dostala jsem jednu tabletku v 7h ráno a v 8h po hodině už mi začaly kontrakce po 15m a každou hodinu se to stupňovalo a zkracovalo a v 11h mi praskla voda. Ve 14:15 se mi narodila dcera, takže to bylo docela rychlé. Přeji hodně štěstí ![]()
Dvě tablety a otevření na 4 prsty, jinak nic a jen šílený bolesti. Praskla teda sama voda. Po 18ti hodinách akutní SC. Držím moc palce, ať je vše v pořádku ![]()
@Paavliinkaa píše:
Ano, mně to porod skutečně vyvolalo, porodním cestám pomohlo… Ale, ruku na srdce… Nikdy více 😭 🙈 🙄 bolí to nesrovnatelně více, než „normální“ porod, kontrakce šílené, po celém dopoledni od podání tablety jsem byla otevřená na prst a za hodinu už jsem rodila…takze si asi dovedete představit, jaká hrůza to byla, když za takovou chvíli čípek pryč, otevřená a malá se tlačila ven. Ani jsem nestihla poznat, že už fakt rodím. Děs. Člověk si řekne, super, šlo to pak rychle, ale teda upřímně, raději bych si odbyla pár hodin „normálních“ kontrakcí, které jsme měla u prvního porodu…u toho zase naopak vše trvalo až moc dlouho takže u porodu vyčerpaná, že tak tak, že z toho nebyla sekce. No asi mi není dáno rodit nějak „normálně“
sešitá jsem od konečníku až dovnitř (ruptura stěny mezi pochvou a konecnikem 🙈), ještě dnes po 12ti dnech od porodu nemůžu pořádně chodit 🙄
Také jsem měla vyvolavany porod. Ráno v 8:00 tableta, v 10:00 extrémní kontrakce po dvou minutách az do 19:00 otevřená na prst a najednou v 19:48 se narodil malej. Takže kontrakce byli masakr opravdu pravidelný po dvou minutách a nic nezabiralo. Držím palce a přeji rychlý porod ![]()
@BaruTeri píše:
Ano, mně to porod skutečně vyvolalo, porodním cestám pomohlo… Ale, ruku na srdce… Nikdy více 😭 🙈 🙄 bolí to nesrovnatelně více, než „normální“ porod, kontrakce šílené, po celém dopoledni od podání tablety jsem byla otevřená na prst a za hodinu už jsem rodila…takze si asi dovedete představit, jaká hrůza to byla, když za takovou chvíli čípek pryč, otevřená a malá se tlačila ven. Ani jsem nestihla poznat, že už fakt rodím. Děs. Člověk si řekne, super, šlo to pak rychle, ale teda upřímně, raději bych si odbyla pár hodin „normálních“ kontrakcí, které jsme měla u prvního porodu…u toho zase naopak vše trvalo až moc dlouho takže u porodu vyčerpaná, že tak tak, že z toho nebyla sekce. No asi mi není dáno rodit nějak „normálně“![]()
sešitá jsem od konečníku až dovnitř (ruptura stěny mezi pochvou a konecnikem 🙈), ještě dnes po 12ti dnech od porodu nemůžu pořádně chodit 🙄
Wow, to roztrzeni a siti ti nezavidim
![]()
Ale ja mam zkusenost takovou, ze proste kazdy dalsi porod boli vic nez predchozi.
Prvni jsem mela vyvolavany tabletkou a nekolika davkami oxytocinu. Nejprve mi odtekla plodovka, 24 hodin jsem mela pravidelne, ale slabe kontrakce, ktere nikam nevedly. Po 24 hodinach mi zavedli tabletku. Do pul hodiny se kontrakce velmi zesilily, byly po 1,5 minute. Pak tedy nekolik davek oxytocinu. Porodila jsem 17,5 hodiny od zavedeni tabletky. Porod velmi dlouhy, nespala jsem 3 dny, ale bolesti snesitelne.
Druhy porod nevyvolavany. Kontrakce neuveritelne bolestive, ale neotvirala jsem se. Po skoro 9 hodinach kontrakci po 2 minutach, kdy jsem stale byla na 2 cm, mi zavedli cipek Belladonna s tim, ze tak za 2 hodiny bych se mohla otevrit. Jake bylo prekvapeni PA, kdyz me zkontrolovala po 20 minutach - byla jsem na 9 cm. Takze otevreni z 2 cm na 9 cm za 20 minut. Ale bolesti se mi tim nezhorsily. No a za dalsich 20 minut byla dcera na svete.
Treti porod vyvolavany pouze tabletkou. 7,5 hodiny naprosto prisernych bolesti po 1,5 minute, kdyz jsem posledni 2 hodiny uz ani nemohla mluvit a s PA jsem komunikovala pouze mrkanim. Rikala jsem si, ze vic uz to snad bolet nemuze.
Ctvrty porod nevyvolavany. Bolesti stejne hrozne jako u tretiho, ale cely porod trval pouze 4 a ctvrt hodiny, ty nejhorsi bolesti asi hodinu. Takze se to dalo vydrzet.
Takze kdybych mela ten prvni nevyvolavany, tak bych mozna taky tvrdila, ze to vyvolani je sileny a nikdy vic.