Vyvolaný porod tabletkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1210
7.11.21 19:44

@Janča6 to je stejně zajímavý, že :D
100 bab a každá to má jinak. Není čeho se „chytit“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.11.21 19:45
@Krista 1 píše:
@Janča6 to je stejně zajímavý, že :D
100 bab a každá to má jinak. Není čeho se „chytit“..

Asi tak. Proste jen doufat, ze to budes mit v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.21 05:53

Tak už jsem porodila ráno v 8 zavedená tableta odpoledne mírné kontrakce po 4minutach ale dobrý ještě jsem usla v 15:50 mi praskla voda hned kontrakce po 3 minutách a otevřená na 2 prsty až do 21:30 pak v 21:55 šílený už bolesti a otevřená na 7prstu příšerná bolest ale malá se narodila ve 22:48 ale byl to opravdu zahul bolesti strašný… Děkuji všem za vaše zkušenosti. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.11.21 15:27

@Paavliinkaa
Ahoj, chci se zeptat, epidural jsi asi Teda neměla, že? Hodně čtu, jak to baby zvládly bez něj ale kolikrát, když se blbě pretocim tak mám silné křeče a mám strach, že to bez něj nedám :( a to opravdu vydržím hodně bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
11.11.21 15:51

@Krista 1 Neboj, dáš to i bez něj. Já jsem rodila třikrát, poslední porod vyvolávaný a první po odtoku plodové vody vlastně taky a epidurál jsem nikdy neměla. To ne že bych byla taková hrdinka a odmítla ho, ale první porod se pomalu rozjížděl, druhý byl celkem fofr a třetí vyvolaný nakonec taky trval tři hodiny, tak na epidurál nebyl ani čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.11.21 15:58

@Dadda8 taky si říkám, že to musím zvládnout když to zvládly všechny kolem. Mám 2 kámošky, každá rodila 3× a nikdy ho neměly :palec: ale jak říkám. Z toho mě tak zabolí, a asi dělá hodně i ten strach z neznámého, že to bude ještě X krát horší, že si prostě říkám že to nemůžu dát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.11.21 08:21

@Krista 1 hlavně od epiduralu nelze čekat, že vždy na bolest pomůže. Mně u prvního porodu dali, protože to šlo pomalu, ale rozhodně to nebolelo méně. Jelikož epidural uvolní porodní cesty, ale také může oslabit kontrakce, tak mi k tomu dali také solidní dávku oxytocynu k posílení kontrakcí. Menší bolest jsem tudíž necítila v žádném případě, jen to nejspíš mělo vliv na postup porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.11.21 08:53

Já měla oba porody vyvolávané tabletkami a byl to masakr… Nemám teda srovnání s normálním porodem, ale porodní asistentky, co mě rodili říkali, že tohle je síla, že ty uměle vyvolané kontrakce se nedají s těma přirozenýma srovnat a proto to takhle šílené bolí. Myslela jsem si, že umřu :,(
Ale pro uklidnění: jsem jediná, kterou osobně znám, co to tak měla, ostatní vždy po tabletách skončili na císaři (nezabrali jim)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.11.21 08:54

Jo a o epidurál jsem při druhém žádala (teda vyloženě o něj škemrala) a nejdřív na něj bylo noc brzy a pak najednou už se nestihl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.11.21 14:21
@Abbynka15 píše:
Já měla oba porody vyvolávané tabletkami a byl to masakr… Nemám teda srovnání s normálním porodem, ale porodní asistentky, co mě rodili říkali, že tohle je síla, že ty uměle vyvolané kontrakce se nedají s těma přirozenýma srovnat a proto to takhle šílené bolí. Myslela jsem si, že umřu :,(
Ale pro uklidnění: jsem jediná, kterou osobně znám, co to tak měla, ostatní vždy po tabletách skončili na císaři (nezabrali jim)

Jo, tak to mě fakt uklidnilo :) :D..
Už se v tom radši nebudu rýpat. Stejně to neovlivním. Jak to bude, tak to bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
12.11.21 14:31
@Krista 1 píše:
Jo, tak to mě fakt uklidnilo :) :D..
Už se v tom radši nebudu rýpat. Stejně to neovlivním. Jak to bude, tak to bude :roll:

Neboj, já 2× po tabletách porodila normálně a sousedka taky :hug: A kontrakce po tabletách, srovnání mám a nejvíc bolel třetí vyvolávaný porod, ale bylo to jen pár silných kontrakcí, druhý byl bez vyvolání a bolel stejně jako první po tabletách, takže myslím, že je to hodně individuální. Prostě porodíš a hotovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.11.21 17:07

Mne epidural zabral. Kdyz jsem u prvniho porodu byla 39 hodin od zacatku porodu a 15 hodin od tablety a ani po nekolika davkach oxytocinu jsem se neotvirala, tak mi dali epidural, ackoliv kontrakce byly snesitelne. Napichli mi epidural a po chvilce se me vydesene ptali: “Jak se citite?” Ja: “Jako u narkozy tesne pred usnutim.” Oni jeste vydeseneji: “Jezismarja, zahybejte prstama u nohou!” To se mi podarilo, tak se uklidnili a konstatovali, ze asi proste takhle reaguju na epidural. Po chvilce me uplne prestaly bolet kontrakce, jen jsem je citila jako tlak. Diky epiduralu jsem se otevrela a za 2 hodiny porodila.

U druheho porodu jsem si o epidural rovnou rekla. Ten nebyl vyvolavany, ale mela jsem 9 hodin kontrakci po 2 minutach silnejsich, nez je merici schopnost monitoru (na papirku byly nakreslene kopecky s dlouhymi rovnymi vrcholy). :mrgreen: PA mi rikala: “Vy mate kontrakce jako prase, ale vubec se neotvirate.” Epidural mi nemohli dat, protoze jsem nejdriv byla malo otevrena (2 cm) a po Belladonne behem 20 minut moc otevrena (9 cm) :D

U tretiho porodu (vyvolavaneho pouze tabletou) byly kontrakce jeste bolestivejsi nez u druheho, ale rekla jsem si, ze kdyz jsem to minule vydrzela bez epiduralu, tak ted to vydrim taky. A kdyz jsem se dostala do “umiraci” faze, kdy bych epidural ocenila, tak uz jsem bolesti nebyla schopna komunikovat. A PA se me nezeptala, jestli chci epidural.

U ctvrteho nevyvolavaneho jsem si rekla, ze horsi bolesti nez u toho tretiho snad byt nemuzou. Byly stejne, ale trvaly mnohem kratsi dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.11.21 17:16
@Janča6 píše:
Mne epidural zabral. Kdyz jsem u prvniho porodu byla 39 hodin od zacatku porodu a 15 hodin od tablety a ani po nekolika davkach oxytocinu jsem se neotvirala, tak mi dali epidural, ackoliv kontrakce byly snesitelne. Napichli mi epidural a po chvilce se me vydesene ptali: “Jak se citite?” Ja: “Jako u narkozy tesne pred usnutim.” Oni jeste vydeseneji: “Jezismarja, zahybejte prstama u nohou!” To se mi podarilo, tak se uklidnili a konstatovali, ze asi proste takhle reaguju na epidural. Po chvilce me uplne prestaly bolet kontrakce, jen jsem je citila jako tlak. Diky epiduralu jsem se otevrela a za 2 hodiny porodila.

U druheho porodu jsem si o epidural rovnou rekla. Ten nebyl vyvolavany, ale mela jsem 9 hodin kontrakci po 2 minutach silnejsich, nez je merici schopnost monitoru (na papirku byly nakreslene kopecky s dlouhymi rovnymi vrcholy). :mrgreen: PA mi rikala: “Vy mate kontrakce jako prase, ale vubec se neotvirate.” Epidural mi nemohli dat, protoze jsem nejdriv byla malo otevrena (2 cm) a po Belladonne behem 20 minut moc otevrena (9 cm) :D

U tretiho porodu (vyvolavaneho pouze tabletou) byly kontrakce jeste bolestivejsi nez u druheho, ale rekla jsem si, ze kdyz jsem to minule vydrzela bez epiduralu, tak ted to vydrim taky. A kdyz jsem se dostala do “umiraci” faze, kdy bych epidural ocenila, tak uz jsem bolesti nebyla schopna komunikovat. A PA se me nezeptala, jestli chci epidural.

U ctvrteho nevyvolavaneho jsem si rekla, ze horsi bolesti nez u toho tretiho snad byt nemuzou. Byly stejne, ale trvaly mnohem kratsi dobu.

No ty vle 8o :lol: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.11.21 17:21

@Janča6 to oni jako i vidí, jak silné ty kontrakce jsou jo? Tak to jsem zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.11.21 18:05
@Krista 1 píše:
@Janča6 to oni jako i vidí, jak silné ty kontrakce jsou jo? Tak to jsem zvědavá :)

Jj, monitor meri jejich silu :) Pak teda asi kazda rodicka je muze vnimat ruzne bolestive. Ale ty hodnoty z monitoru vypovidaji o sile kontrakci.

Preju ti pohodovy porod ;) Kdy mas termin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí