Vyvolaný potrat nebo revize?

167
2.3.20 20:30

Vyvolaný potrat nebo revize?

Ahoj holky, dneska jsem 12+6 TT a dozvěděla jsem se že mimču nebije srdíčko. Sice jsem ještě před třemi dny slyšela srdíčko přes angelsounds, ale i tak mimčo odpovídalo 11+0tt. Evidentně mělo nějaký zpomalený vývoj.. Zítra se mám jít domluvit do nemocnice co se teď bude dít. Doktor říkal, že by mi mohli podat nějakou tabletu na vyvolání potratu, nebo rovnou revize.. Kdybych měla na výběr, tak vůbec nevím co bych si měla vybrat. Tableta je neinvazivní, ale nevím jak bych to zvládla psychicky.. A doktor vlastně ani nevěděl, jestli mi tu tabletu můžou dát, jestli už není pozdě.. Jaké máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15159
3.3.20 06:16

Jestli odpovídá 11tt, je revize ještě možná. Vybrala bych si tu. Než rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.3.20 06:27
@karkarka píše:
Jestli odpovídá 11tt, je revize ještě možná. Vybrala bych si tu. Než rodit.

Děkuju, za odpověď :) Doktor právě říkal že v 11 TT už je to docela velký, že se musí víc roztáhnout děložní hrdlo a při dalším těhotenství je větší pravděpodobnost komplikací, tak mě trochu vyděsil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15159
3.3.20 06:31

@angelswings to je nesmysl. Plod má pár cm. Nechápu, jaké komplikace by to při dalším těhotenství mělo mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.3.20 09:04
@karkarka píše:
@angelswings to je nesmysl. Plod má pár cm. Nechápu, jaké komplikace by to při dalším těhotenství mělo mít.

No teď jsem v nemocnici a zrovna jsem podepsala přesně tohle riziko a že pak je větší pravděpodobnost rizikového těhotenství ;) Takže pravda to asi bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.3.20 09:09

@angelswings Ahoj, mrzí mě, co se stalo. Pamatuju si tě ze skupinky porod září 2020, taky jsem tam byla a nedopadlo to. Akorát trochu dřív. Jestli mohu poradit za sebe z vlastních zkušenosti, volila bych revizi, pokud je ještě možná. Já jsem šla hned druhy den a strasne se mi ulevilo, ze už je to za mnou. Byla mi taky nabídnuta i možnost pilulky, ale prý to muže trvat i několik dni, než plod odejde, a to pro mě bylo nepředstavitelné. Čekat, co a kdy… A hlavně ne vzdy odejde všechno a pak je nutné jít stejně na revizi.
Ale je to spis o tom, jak to citis v sobě, prober to i s partnerem, jak to cítíte. Někdo na zákrok nechce, chce to nechat více na přírodě.
Držím pěsti. A doufám, ze se brzy potkáme v nějaké jiné skupince, už veselejší, kde budeme resit pohodové těhu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
3.3.20 09:37
@Tate píše:
@angelswings Ahoj, mrzí mě, co se stalo. Pamatuju si tě ze skupinky porod září 2020, taky jsem tam byla a nedopadlo to. Akorát trochu dřív. Jestli mohu poradit za sebe z vlastních zkušenosti, volila bych revizi, pokud je ještě možná. Já jsem šla hned druhy den a strasne se mi ulevilo, ze už je to za mnou. Byla mi taky nabídnuta i možnost pilulky, ale prý to muže trvat i několik dni, než plod odejde, a to pro mě bylo nepředstavitelné. Čekat, co a kdy… A hlavně ne vzdy odejde všechno a pak je nutné jít stejně na revizi.
Ale je to spis o tom, jak to citis v sobě, prober to i s partnerem, jak to cítíte. Někdo na zákrok nechce, chce to nechat více na přírodě.
Držím pěsti. A doufám, ze se brzy potkáme v nějaké jiné skupince, už veselejší, kde budeme resit pohodové těhu :hug:

Ahoj Tate, také si tě trochu pamatuji :) Smutné, že jsme se tu potkaly.. Každopádně je to vyřešené, doktorka řekla že na tabletu už je pozdě, že revize je nejlepší a upřímně pro moji psychiku také.. Ačkoli mám trochu strach z nějakých následků.. A jak se cítíš? Snažíte se? Nebo jste si dali pauzu? Já teď vůbec nevím co bude, co chci. Mám strach tohle prožívat znovu.. Ty nervy celý tři měsíce a pak když už jsou za mnou, trochu si oddychnu, tak zklamání.. Jak jsi se s tím vyrovnala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15159
3.3.20 10:32

@angelswings tak doktoři tam napíšou spoustu věcí, aby byli krytí. Ale neboj se. Určitě bude vše v pořádku a příště už to bude vše bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.3.20 11:39

Taky jsem ze skupinky porod září 2020. Bohužel to taky nedopadlo podle plánů. Snažím se sebrat, je to těžký každý den vstát a jít dál. Mě ještě navíc první revizi zvorali, tak jsem musela na druhou už komplikovanou zánětem dělohy. Naštěstí mi tu druhou dělal můj gynekolog a byl velmi pečlivý. Doporučil mi po 2 MS na všechno zlý zapomenout a začít se snažit znovu. Teď očekávám první, tak snad se brzo dočkám. Nikdy jsem nečekala, že takhle dopadne mé první těhotenství, život na tohle člověka nepřipraví. Držím palce ať je brzy vše ok, bez komplikací a my se brzy potkáme v jiné porodní skupince :srdce: Hold musíme jít dál :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.3.20 12:36

@angelswings Dělají to pečlivě a opatrně, aby nic neporušili (proto se prý někdy musí ještě na další revizi, ze tam něco zbyde - což je ale prý mnohem šetrnější, než kdyby toho vzali víc a bylo pozdě).
Upřímně? Občas na mě přijdou návaly lítosti a brecim a brecim. Ale většinu času je to už lepší, jsem dva týdny po revizi. Zdravotně jsem na tom dobre. Teď čekám na první porevizni menstruaci. Snažit se nesnazime. A momentálně se nacházím v takové fázi, ze při představě toho, ze by se to mělo opakovat, tak ani těhotná byt nechci.
Nejhorší je pro mě asi to, ze mám teď dvě kamosky těhotné a v rodině jedna taky a má rodit v září (můj termín :( vůbec neví o tom, ze jsem těhotná byla). Takže všichni ještě na nás, kdy my už konečně budeme čekat. Na to moc nervy nemám. Říkala jsem si, ze se spis teď dam do kupy, začnu cvicit a budu realizovat své plány, které jsem dlouho odkladala. A třeba dojde i na ten zbytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.3.20 12:41

@Kacka6789 Taky mě to srazilo na kolena. Hlavně jsem ani nevěděla, ze existuje nějaké zamlkle těhotenství… Ale když vám pak přijdou oznámit (týden po moji revizi) známí, ze čekají druhé, termín porodu stejný, jako bych měla já, čekají už druhé a pokaždé se jim to povedlo napoprvé. To si pak připadám :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.3.20 14:05

Ahoj, zdravím..Tak jsem dnes už po své druhé kyretáži po roce :( druhé ZT 8tt zamlkle v 6tt, loni podobně. Doktor říkal v nemocnici, ať zajdu na hematologii. Prý je často problém tam a pak stačí jen nasadit nějaké léky na ředění krve a je to v pohodě. tak snad se pak něco dozvím proč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.3.20 14:05

@Tate Taky mám právě kamarádku, která má termín o 3 týdny dřív než jsem měla já. Je to těžký. Až ji uvidím s bříškem, tak vůbec nevím, co to se mnou udělá :,( Já vůbec netušila, že něco takového jako je zamkle těhotenství existuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty