Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, s přítelem jsme se začali v lednu snažit o miminko a zadařilo se na první pokus (a to týden před očekávanou menstruací). První ultrazvuk těhotenství potvrdil, byla tam dutinka a malý zloutkovy váček (to bylo podle ms 5tt). Bohužel včera na ultrazvuku (8 tt podle ms) byl jen velký gestační váček a jen náznak zloutkoveho ve velikosti 9 mm… Žádné miminko… Doktor říkal, že těhotenství zamlklo a posílá mě příští týden na revizi pokud nezačnu sama krvácet… Prosím má někdo stejnou zkušenost? Nemám zkusit ještě jiného doktora s ultrazvukem? I když už se s tím pomalu smiruji, hloda ve mě malá naděje, zda to opožděnou ovulaci prostě není mladší… Děkuji moc. ![]()
@kudlanka96 bohužel si myslím, že další utz je zbytečný. Opravdu to vypadá na ZT
Ahoj, oni ti udělají ještě kontrolní ultrazvuk před revizi. Co krev brali ti? Jestli HCG roste, nebo ne. Měla jsem to samé v 9tt jsem postoupila revizi, na ultrazvuku pouze gestacni váček a jinak nic… Ono v 8 týdnu už by mělo být srdíčko vidět…take jsem zkusila i jiného gynekologa, ale výsledek byl stejný.
@kavenka já to tak nějak tuším no… Ach jo…@Kristen123 Krev mi nebral. A měla jsi po revizi neschopenku? A za jak dlouho jste se začali snažit znova? ![]()
Já mela zamlkle těhotenství dvakrát. Pokaždé mi dělali UTZ 3×. U mého dokrora a pak ještě 2× v nemocnici. Takže bych se nebála, že by něco přehlídli. Spíš to bohužel nedopadlo. Příště to vyjde, držím palce.
@kudlanka96
Ano měla jsem týden neschopenku. Ale samozřejmě není nutná, pokud nemáš opravdu náročnou práci. Ale z psychického hlediska se také hodí. MS jsem dostala za 31 dní a začali jsme se hned snažit. Teď jsem ve 21tt ![]()
@Kristen123 Jee tak to moc gratuluji!
Říká se, že je to pak pohnojeno, tak to snad klapne rychle… ![]()
@kudlanka96
Já moc děkuji a ty si z toho nic nedělej, konci takhle mnoho těhotenství, plod raději zanikne, když není silný aby přežil, infekce, deformace apod. Přeji mnoho sil k zotavení
po revizi si kup kontryhelovy sypaný čaj, pij ho do ovulace. Také jsem 5 dní před ovulaci jedla grepy, podporuje růst sliznice a po ovulaci jsem jedla ananas, pomáhá k uhnizdovani. Jestli to pomáhá, těžko říct. Já verim, ze třeba i ano ![]()
@kudlanka96 měla jsem ZT celkem 3× a vždycky jsem jsem měla neschopenku minimálně na týden. Držím palce ať se zadaří co nejdříve znovu a tentokrát s dobrým koncem ![]()
Mám za sebou 5×. Hlavně bych se rozmyslela jít na zákrok, mnohem přirozenější je, aby to samo odešlo a vyčistilo se
@jizvíková to bych ráda, aby to odešlo samo, ale doktor říkal, že pokud do týdne nebudu krvácet, čeká mě ta revize… Zase mám strach, že když ji nepodstoupim, tak můžu mít zánět nebo nějaké další komplikace… Chceme se začít o další snažit co nejdříve…
@kudlanka96 My se začali snažit hned po první menstruaci na doporučení doktorky na klinice. Pohnojeni tedy u nás nefungovalo, ale dočkali jsme se. Po revizi jsem měla být aspoň týden doma. Jelikož jsem o pravém důvodu hospitalizace nechtěla mluvit, vzala jsem si dva dny dovolenou a pracovala z domova. Aspoň se člověk zabaví a nemyslí na to…
Ja se vycistila po 23 dnech od zjištění, že je konec.
Pohnojeno nezabralo, už to jsou dva roky.
A v reprodukčním centru mě kdysi varovali, že při škrábání sliznice při čištění v nemocnuci může dojít k narušení sliznice tak, že už nedoroste
Ahoj, mela jsem ZT v 9tt, tyden předtím bylo vidět srdíčko a stáří odpovídalo. Sama jsem věděla, ze je konec, cítila jsem změnu hormonů. Byla jsem poslána na revizi, tam se mne ujala velice vstřícná doktorka, nehodilo se mi to časově, tak jsme se domluvily na odkladu… Řekla, že to může trvat chvíli, než tělo zjistí, ze je po všem, ale nečekala by víc než měsíc
trochu jsem dohledavala info a podle statistik je šance na infekci relativně nízká a ne o moc vyšší než u revize (4 vs 2 proc). Nechala jsem to tedy na prirode, potrat probehl asi za 2 týdny, nic prijemneho teda… Ale bez narkozy, bez revize, dr mne opakovane kontrolovala v nemocnici (uzv i odbery), probehlo pseudosestinedeli, mesic oraz a hned to pak vyšlo.
Za mne stoji za to verit svemu telu, ze to zvladne přirozeně, nez nechat do sebe šťourat. Revize je sice rutinna záležitost, ale je to už chirurgický zákrok se všema rizikama. Zkus se domluvit v nemocnici, možná budou vstřícní a dají ti víc času, kontrol, atd… At to dobře zvládneš!
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.