Výzdoba nad postýlku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1206
29.6.14 19:47

výzdoba nad postýlku

Ahoj všem, v červenci očekáváme prvního potomka a přišlo na řadu téma výzdoby nad a postýlky. Prosím tipy na výzdobu zdi (cenově přijatelné, nálepky za 1 500 Kč považujeme za zbytečné) v jakékoliv formě. Na postýlce bude kolotoč, pořizovali jste ještě jinou hračku přímo do postýlky? Díky všem za čas a tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.6.14 19:48

@jsem.to.ja osobně nehodlám pořizovat nic - ani ten kolotoč - u nás se neosvědčil. To spíš nějaké barevné blbinky na postýlku - barevné látkové leporelo a podobné. To mám. Nebo zvířátka - hrající, svítící atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
29.6.14 19:50

@martina.se : Díky, mně ten kolotoč většina mamin doporučuje a dostaneme ho, takže se mu nebráním :) Zvířátka plyšová hned pro pidimiminko? A co vázdoba nad postýlkou (samolepky, obrázky…) - máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
29.6.14 19:53

@jsem.to.ja plyšáci a další blbůstky by neměly být v postýlce minimálně do půl roku dítěte. Kvůli bezpečnosti. A kolotoč…no chvilku na to koukala, ale že by to nějak jooo zabíralo, to ne…kouká na mě, to je asi zajímavější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
29.6.14 19:55

@Berousik : Díky za reakci, no právě mě přišlo divné, že bych měla dávat do postýlky novorozeněte plyšáka nebo nějakou jinou hračku, ale nemám s tím zkušenost, tak nevím. Já bych s tím kolotočem chtěla zavést nějaký usínací rituál, ale začínám mít pocit, že to je plán z říše naivity a fantazie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.14 19:55
@jsem.to.ja píše:
@martina.se : Díky, mně ten kolotoč většina mamin doporučuje a dostaneme ho, takže se mu nebráním :) Zvířátka plyšová hned pro pidimiminko? A co vázdoba nad postýlkou (samolepky, obrázky…) - máte?

plyšáky u nás nevedu - tedy má je, kluk, asi od 3 let. Ale jinak spíš takové ty na zavěšení od Lamaze a pod :think: uvidím. Taky teprva pořizuju. Jinak výzdoba nad postýlku žádná - tohle mi přijde zbytečné :think: mimino tak daleko stejně nedohlédne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.14 19:57

Mmchdm, pro úplně malé mimčo do postýlky fakt nic :think: to až později - něco na zavěšení, na co kouká, snaží se to chytit atd.. ale přímo v postýlce je to prostě zbytečné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
29.6.14 19:59

@martina.se : Tak asi zůstanu jen u toho kolotoče :) Já vím, že mimino na zeď nedohlédne, ale něco by se mi tam líbilo, jen nevím co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.14 20:00
@jsem.to.ja píše:
@martina.se : Tak asi zůstanu jen u toho kolotoče :) Já vím, že mimino na zeď nedohlédne, ale něco by se mi tam líbilo, jen nevím co :)
:mrgreen: tak tomu dej čas, ono se to nějak vyvrbí. Já budu mít postýlku prozatím v obýváku, takže neplánuju nic. Vyzdobím až později, až budou obě dítka v pokojíku :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
29.6.14 20:00

Ahoj, vím že je to individuální, ale naše dítko nám usínalo do svého třetího měsíce vždy tak za hodinku, co jsme ho položili do postýlky. Napadlo mě dát všechny ty blbinky pryč, jelikož ho to jen rozptiovalo a ne a ne usnout, no a světe div se, usnulo do 5 minut, do teď tam má jen mazlícího plyšáčka a je spokojená. :pankac: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
29.6.14 20:10

Já jsem vycpala vatou prstová zvířátka z ikea a pověsila je na slaměné kolečko, svůj účel to splnilo a stálo to asi 50kč :mrgreen: usínáčka máme klasického z CaA, vycpná hlavička s placatým látkovým tělíčkem. jinak máme nebesa a mantinel v jemném pastelovém motivu s medvídkama, aby to moc nerušilo..

• Citovat
  • Upravit
2299
29.6.14 20:12

U nás se kolotoč třeba osvědčil, dávali jsme mu ho ze začátku níže, aby na něj dobře viděl. Potom zase výše, protože za něj tahal, že by si ho na sebe klidně převrátil :mrgreen: Ještě dneska, když ho zvedám z postýlky, tak se po něm sápe. Výzdoba na zeď - u nás byla za nějvětší atrakci stěna samotná. Máme ji dost žlutou, takže na ni fascinovaně kukal třeba hodinu. Nakonec jsme přestěhovali postýlku, protože začal otáčet hlavičku jen doleva :roll:
Když ho potřebuju zabavit, tak natáhnu nad něj takovou tu spirálu plyšovou a na ni zavěsím hračky. Rád za ně tahá. Ale to až tak cca od 3 měsíců.
Takže první měsíc nic, druhý měsíc jsem mu chrastila před obličejem něčím sama + ten kolotoč, od třetího měsíce cokoli, třeba i nafukovací balónek (zavěsit, nejdřív kouká a časem do něj začne kopat).
Teď uvažuju o nějakých nažehlovacích obrázcích na mantinel (máme bílý a jak je na bříšku, tak čumí do bílého a to ho neba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
29.6.14 20:14

U nas se kolotoc moc neosvedcil, teda vlasne jo, neter kdyz prijede, tak si ho chodi poustet :mrgreen: na postylce mame od malinka latkove leporelo od Lamaze, da se pridelat snurkama jako mantinel a je oboustranne, nejdriv tam mela cernobilou stranu a tak v pul roce jsem ho otocila na barevnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
29.6.14 20:14

@Lizzi : Usínáček? Neznám :) Jde použít i pro minimiminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
29.6.14 20:15

@jsem.to.ja je to takové https://www.emimino.cz/…decka-86997/ my máme pejska, děti se k tomu rády mazlí, u nás to bohužel nezabralo..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino