Výživa 6měsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výživa 6 měs miminka
Zdravím maminky, vím že na tohle téma bylo založeno hodně diskuzí, tak se omlouvám. Ale potřebuji slyšet i váš názor , protože mi každý říká něco jiného. Dcera bude mít za týden 7 měsíců. Jídelníček máme : ráno 3piškoty s mlékem, ovocná přesnídávka(někdy ji tam dám děts. sušenky), masozeleninový oběd, odpoledne jogurt (někdy mléko, nebo banán), večer mléko. Dávám UM ale u toho ještě kojím. je pravda že večer vypije tak 120ml UM a pak se dopije u mě. Jí v sedum a usíná kolem půl osmé osmé. Jedině co mě trápí že se za noc budí 6-7X a znova usne jen když se přicucne k prsu. Otázka je jestli se může budit hlady když přes den jí? Nebo ji mám ještě třeba v 9hodin zbudit a dát UM? Děkzji za názor
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
výživa 6 měs miminka
Zdravím maminky, vím že na tohle téma bylo založeno hodně diskuzí, tak se omlouvám. Ale potřebuji slyšet i váš názor , protože mi každý říká něco jiného. Dcera bude mít za týden 7 měsíců. Jídelníček máme : ráno 3piškoty s mlékem, ovocná přesnídávka(někdy ji tam dám děts. sušenky), masozeleninový oběd, odpoledne jogurt (někdy mléko, nebo banán), večer mléko. Dávám UM ale u toho ještě kojím. je pravda že večer vypije tak 120ml UM a pak se dopije u mě. Jí v sedum a usíná kolem půl osmé osmé. Jedině co mě trápí že se za noc budí 6-7X a znova usne jen když se přicucne k prsu. Otázka je jestli se může budit hlady když přes den jí? Nebo ji mám ještě třeba v 9hodin zbudit a dát UM? Děkzji za názor
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak abych řekla, jsem z tvého jídelníčku trochu rozpačitá - i kdybys začala s příkrmem po ukončeném 4. měsíci, tak si myslím, žes do svého dítěte zbytečně rychle nacpala všechno, co se normální děti učí jíst během několika měsíců. Zelenina + maso se přidává první měsíc, druhý ovoce, třetí třeba ten jogurt a další lepek. Piškoty bych tak malému dítěti nedávala vůbec. Mléko dáváš normální nebo UM? Jestli normální, tak to bych mu taky nedávala, je to moc brzo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak předně dle mě taky dost spěcháš…ovoce, zelenina, jogurt, lepek, to všechno moje malá jedla tak v 8mi měsících ![]()
kolik tedy celkem přibližně vypije mléka? co zkusit vyřadit jogurt a místo něho dát kaši?
- Citovat
- Upravit
piškoty i um nám doporučila dr. malá málo přibírá tam dáváme na noc um
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a co zkusit tu kaši, když málo přibírá?a kolik má toho mléka celkem?
- Citovat
- Upravit
um vypije max 250ml moc ji nechutná, jinak kojím. jogurt dáváme pro dostatek vápníku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podle mě má dostatek vápníku z mlíka a je blbost někam spěchat s jogurtem, ale to je samozřejmě na Tobě ![]()
zkusila bych jí fakt dát opatrně kaši, ale nepočítala bych s vlivem na spaní, třeba už to má jen jako zvyk
u nás se začalo spát až teď v 11měsících ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky se mi to zdá moc…Ale já zas do sedmi měsíců dávala jen UM. Ale piškoty,jogurt…s piškotama jsem začínala myslím po desátém měsíci… ALe když říkala MUDra…Ono je to s tou výživou těžké,každý mluví něco…Já se snažila nic neuspěchat… Možná,že jsem ale taky pro někoho divná,když ještě v 19ti měsích dávám kvalitní Sunar nutradefense,nebo Nutrilon a ne normální mléko…a teprve teď jsem mu začala dávat jídla které vařím i pro nás…jen méně kořeněné a slané… Ale to noční buzení nebude hlady,ale spíš vyžadování přitomnosti matky, nebo teď když se topí,tak žízeň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maaja16 píše:
um vypije max 250ml moc ji nechutná, jinak kojím. jogurt dáváme pro dostatek vápníku
nejsem odborník, ale podle mě to je blbost. Kojíš, dáváš UM a ještě do ní cpeš kravské mléko? Myslím, že v kojení i UM je vápníku dostatek. Piškoty? Buď ráda, že není alergická, to by sis lepkem takhle brzo dost naběhla. Mě docela štvou rady od dr typu, dítě málo přibírá, hodně přibírá - já jenom kojila a jeden měsíc mě dr rozhodil větou, málo přibírá budeme muset nasadit UM, já kojila dál, další měsíc prohlásil, co do něj rvete, vždyť přibírá moc, další zase mimčo přibralo málo a chtěl nasazovat UM - takhle se to opakovalo ještě 3×, ale to už jsem na něj kašlala. Děti prostě nerostou podle tabulek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ynax píše:Maaja16 píše:nejsem odborník, ale podle mě to je blbost. Kojíš, dáváš UM a ještě do ní cpeš kravské mléko? Myslím, že v kojení i UM je vápníku dostatek. Piškoty? Buď ráda, že není alergická, to by sis lepkem takhle brzo dost naběhla. Mě docela štvou rady od dr typu, dítě málo přibírá, hodně přibírá - já jenom kojila a jeden měsíc mě dr rozhodil větou, málo přibírá budeme muset nasadit UM, já kojila dál, další měsíc prohlásil, co do něj rvete, vždyť přibírá moc, další zase mimčo přibralo málo a chtěl nasazovat UM - takhle se to opakovalo ještě 3×, ale to už jsem na něj kašlala. Děti prostě nerostou podle tabulek
Přesně tak!!! Zvlášť kojené si prostě vypijí kolik potřebují… Já bohužel nemohla kojit,ale dávala jsem mu své odstříkané MM společně s UM. Do sedmi měsíců byl jen na tomto…A to ze začátku také moc nepřibíral…Ale pak kolem třetího měsíce se spravil. Teď má v 19ti měsících necelých 10kg…a je takový akorát. Ty miminka ještě nemají takový žaludek aby to byly všechno schopné zpracovat…Já bych místo jogurtu dala UM a vysadila piškoty…i když těžko říct jestli už to teď není jedno… Každopádně zkus v noci dát místo mléka,nebo kojení vodu nebo neslazený čaj určený věku…Uvidíš jestli to není jen žízní… Nebo pak ta přítomnost maminky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piškoty a lepek jako takovy se muze davat od 5-6 mesicu!!!
takze v tom problem nevidim. jogurt od 7,5 mesice. Každopádne jak uz tu bylo receno - je tam toho nejak moc.. ja bych mozna jeste na tu odpoledni svacinku nechala jen mleko ale na veceri bych dala kasi a pred spinkanim jeste mlicko. no jinak ja s tim buzenim taky mela problem, nebylo to sice tak casto, ale zacla jsem mu davat UM nez jsem sla spat - nebudila jsem ho, ale ve spanku mu supsla flasu s mlikem. a podle toho co uz vsechno basti, si nemyslim ze by se budil hlady, ale bude za tim neco jineho - horko, zizen, nebo se naucil neco noveho a „nedá mu to spát“ a nebo takova ta klasika - ze zvyku. nam jeste pomohlo odstehovat se na noc z loznice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevim třeba mně tu ukamenujete ale mně to nepřijde jako moc,řekla bych že mlíko s piškotem bude z mléka UM takže v podstatě piškot,přesnídávka masozel,jogurt a ovoce v sedmi měsících proč ne???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petra1239 píše:
Já teda nevim třeba mně tu ukamenujete ale mně to nepřijde jako moc,řekla bych že mlíko s piškotem bude z mléka UM takže v podstatě piškot,přesnídávka masozel,jogurt a ovoce v sedmi měsících proč ne???![]()
me to taky nejprijde zas moc divny.. jen to ze jogurt by se mel teda davat az od toho 7,5 mesice, ale pokud to mimco zvlada v pohode tak proc ne.. ja bych teda jen (jak uz jsem napsala) ten jogurt nahradila tim mlikem, at si muze dat na veceri kasi, ktera na noc vic zasytí a pripadne tam primisnout sem tam ten jogurtik.. a pak postupne pridat zas i tu odpoledni svacinku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit