Můžu už dát strouhané jablko?

157
13.12.11 09:18

Můžu už dát strouhané jablko?

Ahoj, holky chtěla bych se zeptat, jestli už můžu dávat strouhané jablko a ostatní ovoce, ale ne vařené? Malému je půl roku.
Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
13.12.11 09:21

Opatrně zkus, jestli se mu kolem pusinky nebo jinde třeba neudělá vyrážka a uvidíš. Já jsem dávala myslím tak od osmi měsíců… Dřív jsem to radši podusila a rozmixovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
13.12.11 09:23

Já dávám, ale mixuji to, aby to mělo krémovou konzistenci. Lžička mrkvové šťávy, trochu čaje a jablíčko i s banánem. A 1 kapka slun.,extra virgin, oleje.
Nevařím, nedusím.
Teď se na mě vrhnou další matky, ale dělala jsem to u dcery a tak v tom i pokračuju. Protože se doporučuje pořád něco jinak a člověk v tom má zmatek.
Strouhané dostane, až bude dobře polykat. Asi kolem 7 - 8 měsíce. Ale když to strouhneš na velmi jemném strohadle, možná to bude jako pyré. Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.12.11 09:29

Já mám takové to zoubkované struhadlo (ehm) a to je úplně na kaši pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.12.11 09:31

nastrouhané jablko jí mrňous od začátku příkrmů (5,5 měsíce). Vaření ovoce neuznávám, vždyť se tím ničí vitamíny, které potřebuje.

Jo a strouhala jsem ho na tom vroubkatým jak psala Pipet :palec:

• Citovat
  • Upravit
9
13.12.11 09:39

Ahojky… já taky začala s jablíčkem, ale taky přesně jako Pipet - podušené a rozmixované. Ale nejraději jsem používala ty přesnídávky od HiPP nebo Hami, protože tam se přísně kontrolují ty dusičnany a u běžného ovoce víme prd, čím to sadaři nahání a co na to všechno šplíchají, zvlášť teď v zimě, aby to vydrželo. Malýmu nejvíc chutnala přesnídávka například tato http://www.babywater.cz/…mi-125g.html, tato http://www.babywater.cz/…ny-125g.html a tato http://www.gigalekarna.cz/…stkami-190g/ nebo http://www.gigalekarna.cz/…-mrkev-125g/ :)
Možná jsem blázen, ale já používala příkrmy půl na půl … střídavě kupovaný příkrm ve skleničce a střídavě mnou vařené jídlo doma. A malý jedl obojí, nepreferoval žádné, naštěstí mu chutnaly obě varianty ;)
Určitě ale vždy nejdřív 3-4 lžičky a postupně další den zvyšovat a sledovat jestli nemá tělíčko žádnou nežádoucí reakci na dané ovoce či zeleninu.
Dobrou chuť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
13.12.11 09:45

já právě dávám zatím taky kupovaný a malej to baští, ale ráda bych začala už dávat jak ovoce - vlastní výroby - tak i vlastní výroba obědy - zatím taky jen skleničky - nevím prostě jak na to :/ ale teď už mu dávám obědy s kousíčky a ono těch skleniček, kde ty kousky jsou, moc není-pro daný měsíc :/ já se bojím, abych mu to udělala dobře…jak moc to povařit, jak moc to nakrájet na kousíčky, jestli to něčím zjemnit, co všechno mu dát…no příkrmy, to je pro mě děs teda :D ještě, že malýmu šmakuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
13.12.11 09:45

vetřu se s dotazem-strouháte na klasickým plechovým struhadle a nebo máte skleněný jako měla dřív moje máme když byla ségra malinká? :think: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
13.12.11 09:49

Já začala cca v 7,5měscích. Klidně to opatrně zkus. ;) Strouhám na normálním plechovým.

• Citovat
  • Upravit
9
13.12.11 09:50

já v půl roce s příkrmy začínala, malý byl pně kojený, takže jsem to tehdy rozmixovávala úplně na kašičku, poté postupně přešla jen k „rozmixování“ pomocí vidličky. Váš malý Vám dá jistě vědět jak velký kousíček už umí sníst a který ještě ne a neví co v pusince s ním :-) Ale třeba mrkvičku, která se v pusince hůř rozmělní bych mu určitě mixovala. Převařené jablíčko a banán se mu v pusince rozpadnou, tak to je v poho. Jinak jsem používala plastové struhadlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.12.11 10:00
goldenka píše:
vetřu se s dotazem-strouháte na klasickým plechovým struhadle a nebo máte skleněný jako měla dřív moje máme když byla ségra malinká? :think: děkuji

Mám tohle keramické od Tescomy, je moc fajn, líbí se mi, že je dost velké a dobře strouhá, rozhodně líp, než to skleněné, co mívala mamka. Jestli se nemýlím, tak to plechové není ideální kvůli vitamínům.

http://eshop.tescoma.cz/…online-17-cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.12.11 10:02

Já měla plastový i skleněný. A na tom skleněným jsem vždycky nechala prsty ale ovoce bylo skoro netknuté. Ale to plastové si nemůžu vynachválit.

• Citovat
  • Upravit
1626
13.12.11 12:13

naše Domča baští nastrouhané jablíčko (na obyč plechovym) cca od 5m :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
13.12.11 12:18

My máme 8 mesiacov,na príkrmoch sme od 5 mesiacov a jablíčko sme dali už v pol roku.ked sa to tak vezme tak my už papkáme takmer všetko,samozrejme vrámci vhodnosti pre malého :) .Máme suprovú pokrokovú doktorku a tak niektoré veci,ktoré sa odporúčaju po roku, už máme odskušané :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
13.12.11 13:22

to mě zajímá :)) povídej, co už papáte? aspoň budu mít nějakou inspiraci :))

Stazina1 píše:
My máme 8 mesiacov,na príkrmoch sme od 5 mesiacov a jablíčko sme dali už v pol roku.ked sa to tak vezme tak my už papkáme takmer všetko,samozrejme vrámci vhodnosti pre malého :) .Máme suprovú pokrokovú doktorku a tak niektoré veci,ktoré sa odporúčaju po roku, už máme odskušané :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí