Můžu už dát strouhané jablko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu už dát strouhané jablko?
Ahoj, holky chtěla bych se zeptat, jestli už můžu dávat strouhané jablko a ostatní ovoce, ale ne vařené? Malému je půl roku.
Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Opatrně zkus, jestli se mu kolem pusinky nebo jinde třeba neudělá vyrážka a uvidíš. Já jsem dávala myslím tak od osmi měsíců… Dřív jsem to radši podusila a rozmixovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám, ale mixuji to, aby to mělo krémovou konzistenci. Lžička mrkvové šťávy, trochu čaje a jablíčko i s banánem. A 1 kapka slun.,extra virgin, oleje.
Nevařím, nedusím.
Teď se na mě vrhnou další matky, ale dělala jsem to u dcery a tak v tom i pokračuju. Protože se doporučuje pořád něco jinak a člověk v tom má zmatek.
Strouhané dostane, až bude dobře polykat. Asi kolem 7 - 8 měsíce. Ale když to strouhneš na velmi jemném strohadle, možná to bude jako pyré. Zkus to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám takové to zoubkované struhadlo (ehm) a to je úplně na kaši pak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nastrouhané jablko jí mrňous od začátku příkrmů (5,5 měsíce). Vaření ovoce neuznávám, vždyť se tím ničí vitamíny, které potřebuje.
Jo a strouhala jsem ho na tom vroubkatým jak psala Pipet ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky… já taky začala s jablíčkem, ale taky přesně jako Pipet - podušené a rozmixované. Ale nejraději jsem používala ty přesnídávky od HiPP nebo Hami, protože tam se přísně kontrolují ty dusičnany a u běžného ovoce víme prd, čím to sadaři nahání a co na to všechno šplíchají, zvlášť teď v zimě, aby to vydrželo. Malýmu nejvíc chutnala přesnídávka například tato http://www.babywater.cz/…mi-125g.html, tato http://www.babywater.cz/…ny-125g.html a tato http://www.gigalekarna.cz/…stkami-190g/ nebo http://www.gigalekarna.cz/…-mrkev-125g/ ![]()
Možná jsem blázen, ale já používala příkrmy půl na půl … střídavě kupovaný příkrm ve skleničce a střídavě mnou vařené jídlo doma. A malý jedl obojí, nepreferoval žádné, naštěstí mu chutnaly obě varianty ![]()
Určitě ale vždy nejdřív 3-4 lžičky a postupně další den zvyšovat a sledovat jestli nemá tělíčko žádnou nežádoucí reakci na dané ovoce či zeleninu.
Dobrou chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já právě dávám zatím taky kupovaný a malej to baští, ale ráda bych začala už dávat jak ovoce - vlastní výroby - tak i vlastní výroba obědy - zatím taky jen skleničky - nevím prostě jak na to :/ ale teď už mu dávám obědy s kousíčky a ono těch skleniček, kde ty kousky jsou, moc není-pro daný měsíc :/ já se bojím, abych mu to udělala dobře…jak moc to povařit, jak moc to nakrájet na kousíčky, jestli to něčím zjemnit, co všechno mu dát…no příkrmy, to je pro mě děs teda
ještě, že malýmu šmakuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vetřu se s dotazem-strouháte na klasickým plechovým struhadle a nebo máte skleněný jako měla dřív moje máme když byla ségra malinká?
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala cca v 7,5měscích. Klidně to opatrně zkus.
Strouhám na normálním plechovým.
- Citovat
- Upravit
já v půl roce s příkrmy začínala, malý byl pně kojený, takže jsem to tehdy rozmixovávala úplně na kašičku, poté postupně přešla jen k „rozmixování“ pomocí vidličky. Váš malý Vám dá jistě vědět jak velký kousíček už umí sníst a který ještě ne a neví co v pusince s ním
Ale třeba mrkvičku, která se v pusince hůř rozmělní bych mu určitě mixovala. Převařené jablíčko a banán se mu v pusince rozpadnou, tak to je v poho. Jinak jsem používala plastové struhadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
vetřu se s dotazem-strouháte na klasickým plechovým struhadle a nebo máte skleněný jako měla dřív moje máme když byla ségra malinká?děkuji
Mám tohle keramické od Tescomy, je moc fajn, líbí se mi, že je dost velké a dobře strouhá, rozhodně líp, než to skleněné, co mívala mamka. Jestli se nemýlím, tak to plechové není ideální kvůli vitamínům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla plastový i skleněný. A na tom skleněným jsem vždycky nechala prsty ale ovoce bylo skoro netknuté. Ale to plastové si nemůžu vynachválit.
- Citovat
- Upravit
naše Domča baští nastrouhané jablíčko (na obyč plechovym) cca od 5m ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme 8 mesiacov,na príkrmoch sme od 5 mesiacov a jablíčko sme dali už v pol roku.ked sa to tak vezme tak my už papkáme takmer všetko,samozrejme vrámci vhodnosti pre malého
.Máme suprovú pokrokovú doktorku a tak niektoré veci,ktoré sa odporúčaju po roku, už máme odskušané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to mě zajímá
povídej, co už papáte? aspoň budu mít nějakou inspiraci ![]()
Stazina1 píše:
My máme 8 mesiacov,na príkrmoch sme od 5 mesiacov a jablíčko sme dali už v pol roku.ked sa to tak vezme tak my už papkáme takmer všetko,samozrejme vrámci vhodnosti pre malého.Máme suprovú pokrokovú doktorku a tak niektoré veci,ktoré sa odporúčaju po roku, už máme odskušané
- načítám...
- Citovat
- Zmínit