Pro 11měsíčního svíčkovou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.12.11 15:05

pro 11měsíčního svíčkovou?

Můžu dát 11měsíčnímu batoleti svíčkovou?Mohlo by to vadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
10.12.11 15:11

když uděláš takovou dětskou tak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
10.12.11 15:12

Dala bych, ale dětskou verzi. :-) Kvalitní maso, omáčku jen ze zeleniny a smetany, bez soli a koření. K tomu asi radši kvalitní těstoviny než knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
10.12.11 15:13

podle toho co do n í dasváš. je to v podstate zelenina a trocha smetany, odebrat před osolením a bude to bašta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.11 15:14
LucaLuca píše:
Dala bych, ale dětskou verzi. :-) Kvalitní maso, omáčku jen ze zeleniny a smetany, bez soli a koření. K tomu asi radši kvalitní těstoviny než knedlík.

si to zkus jíst sama bez soli a koření 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
10.12.11 15:16

děti by moc koření neměli,ale typu bobkový list a kuličky nového koření ano,sůůl rozhodně neee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
10.12.11 15:16

Já kolem toho roku už začala dávat naše jídlo, akorát míň solim a na talíři si to dosolujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.12.11 15:17
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:

Já dělám jedině děckou verzi,sůl nedávám vůbec a ještě dlouho solit nemíním.A kluk se může po ní umlátit,je to dobré i bez soli a koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
10.12.11 15:19
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:

Aá, paní je drsňačka :lol:

Děti mají jiné chutě než dospělí. Takhle malé dítě solit a kořenit nepotřebuje, stačí mu přirozená chuť potravin.
Ale samozřejmě můžeš osolit, okořenit, šoupnout mu v podstatě cokoliv, co jíš ty. Buď to vezme nebo ne. A jestli to bude nebo nebude mít následky na jeho zdraví, to uvidíš sama dříve či později. Jen si to možná ani nespojíš …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
10.12.11 15:31

Takhle malé dítě by sůl přijímat nemělo.zelenina tomu dá sama o sobě chuť¨.

když se divíš, že ti holky napíšou to co je všeobecně známo tak nevím proč zakládáš diskuzi, přijde mi že jsi chtěla jen slyšet ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.12.11 15:33
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:

No stejně jako jí děti příkrmy bez soli a koření a nevadí jim to, tak to je snad to samé u svíčkové, ne?

Ale bobkový list a kuličky nového koření bych tam klidně už dala.Pepř ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.12.11 15:39

Holky v podstatě všechno napsaly. Já dělám „svíčkovou“ pro malou tak, že na másle osmahnu mrkev, petržel a celer (dávám řapíkatý), pak zaliju vodou (nebo pokud mám vývar z masa tak tím), dám bob. list a tak 2 kuličky nového koření a trošičku petrželky, podusím, rozmixuju a už bez vaření vmjíchám trochu zakysané smetany. K tomu těstoviny nebo vařené brambory. Tu naši svíčkovou ji zatím nedávám, sůl děti fakt nemusí… Ale každý podle sebe.

EDIT: Vývar z masa myšleno z toho masa, co vařím pro malou, tzn. bez soli a všeho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.12.11 15:45
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:

Jasně a dej k tomu pořádně slanej knedlík a pak ať to zapije pořádně sladkou šťávou! :palec: Až bude jednou obézní, nebo mít problémy s tlustým střevem tak ti poděkuje.(Protože tady ty špatný návyky v jídle začínaj).

• Citovat
  • Upravit
29577
10.12.11 16:04

Justyno. Svíčkovou vařím holce čas od času ( králík na smetaně,kuře na paprice,koprovka) od cca 9 měsíce,a když si s tím vyhraješ,sůl netřeba a šlehačka apod už vůbec. Stačí kousek másla a UM na dojemnění a ujídá to i můj chlap :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.12.11 16:07

Tak netřeba s erozčilovat nad svíčkovou: vždyt se dá uvařit zdravě, já ani por nás nezahuštuju a vařím zdravě..... Taková dobře připravená omáčka vůbec nemůže být na škodu. Klidně i s knedlíkem, klidně s těstovinami, rajskou s rýží.....
Proč ta ironie zapít štávou? Omáčka se dá fakt připravit zdravě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí