Jakou rybu pro osmiměsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jakou rybu pro osmiměsíční
Ahoj holky ![]()
Vánoce už klepou na dveře a začínám přemýšlet, že bych naší dračici dala na štědrý den rybičku.
Baští mi všechno bez problémů, nemá žádný zažívací potíže (tedy krom švestkový presnidavky, která jí prohnala
) a proto si říkám, že jí ryba snad bude chutnat taky. Ale jaká? Mořskou asi ne (pověstné těžké kovy), takže nejakou naší domácí. Nebo se mám podívat po nějakých skleničkách??
Dělají se rybí? ![]()
Poradíte?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, mě dr. řikala, že rybu až po roce
. Jestli dělají skleničky nevím, ale manžel je rybář a dávala jsem malé štiku a moc jí chutnala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, delaji se sklenicky s rybou.
Vezmi nejakou dravou rybu (pstruh, candat, stika), tim dle mne nic nezkazis
(Ja jsem jako prvni rybu dala candata.)
EDIT: dala jsem ji asi v cca 9m ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ve skleničkách jsem viděla tuňáka a lososa.
Jestli jíte kapra, tak bych se ho nebála
(my ho nejíme, tak jsem zatím nedala). Jinak klidně candáta, pstruha, okouna..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme dělali výlov rybníka nedávno, dostala malá normálně kapra. Vařenýho na páře, důkladně mezi prsty promnutého, aby tam nebyla kost. S bramborem a zeleninou namíchanou nahrubo jakoby salát:-) To ji bylo asi deset měsíců. Na vánoce dostane stejně tak. Zeleninu spojím jogurtem, aby měla taky svůj salát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana F píše:
ahoj, mě dr. řikala, že rybu až po roce. Jestli dělají skleničky nevím, ale manžel je rybář a dávala jsem malé štiku a moc jí chutnala
naše dr. nějak striktně neřeší od kdy, co, spíš ať opatrně zkouším, takže ta řekla, že můžu rybu zkusit, ale Jakou, to už mi neřekla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eVerča píše:Jana F píše:naše dr. nějak striktně neřeší od kdy, co, spíš ať opatrně zkouším, takže ta řekla, že můžu rybu zkusit, ale Jakou, to už mi neřekla
ahoj, mě dr. řikala, že rybu až po roce. Jestli dělají skleničky nevím, ale manžel je rybář a dávala jsem malé štiku a moc jí chutnala
Mně naše dr. říkala už v půl roce, ať dám rybu
dala jsem v necelých 9měsících pokud si dobře vzpomínám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuju holky, asi tedy zaúkolujem strejdu rybáře, ať se činí.
Salát s jogurtem je moc dobrý nápad ![]()
Ale asi bez cibule, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja male dala lososa asi v 10 mesicich. Ne zmrazenyho, ale steak z cerstvy ryby. A cvachtala si moc
Tezky kovy jsou hlavne v tunakovi.
Do ted mame rybu aspon jednou tydne…
Příspěvek upraven 08.12.11 v 11:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud v rodině nemáte alergickou zátěž, tak bych dala, ale možná radši už před vánoci. Přece jen kdyby měla reakci, ať o svátcích neřešíš na pohotovosti kopřivku nebo průjmy. Když budeš mít ověřeno (3-4 dny po prvním ochutnání bez reakce), tak bych dala klidně i na Št. den. A já osobně radši sladkovodní a tuzemskou, jak tu psaly holky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
eVerča píše:
děkuju holky, asi tedy zaúkolujem strejdu rybáře, ať se činí.Salát s jogurtem je moc dobrý nápad
Ale asi bez cibule, co?
Cibuli syrovou asi ne, leda bys předem zkusila, ale i některým dospělým dělá potíže. Já salát udělám asi - petržel, celer, brambor, mrkev, hrášek, kukuřice, nějaký bylinky třeba a trošku jogurtu. Jíme už i šunku, tak může být i kousek šunky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem jednou kupovala skleničku od Hami s tuňákem a malýmu to docela jelo ![]()
mám v plánu na štědrý den i salát… brambory, zelenina a jogurt a chci mu udělat upravenej řízek z kuřecího, tak jsem zvědavá… domácí jídlo mi nejí, jen skleničky, tak snad to nebudu dělat zbytečně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky jelikož u nás ryby nikdo nejí tak malé kupuju rybu ve skleničce moc toho na výběr sice nemají ale jsou.Třeba zrovna včera jedla od Hami rýže,tuňák,cuketa a je to od ukončenýho 8.měsíce.Nebo mě ještě napadá od babylove (DM) mají bio těstoviny a ryba taky od 8.měsíce.Malé ryby chutnají takže dáváme jednou týdně.
Vždycky vymete a chce ještě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky maj nejradši lososa nebo tresku - obojí je ve skleničkách od 8 měsíců… Já dávám do trouby do keramické misky s trochou másla a drceným kmínem - k tomu šťouchaný brambory a nějakou zeleninku - nejradši maj podusený rajčata s cuketou, porkem atd… ochutim oreganem, přidám i trošku parmezánu (obsahuje nejvíc vápníku - naše holky moc nemusí jogurty)!!! Na Vánoce dostanou amura a místo salátu jen šťouchaný brambory s kouskama zeleniny - maj rádi mrkvičku a hrášek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:eVerča píše:Cibuli syrovou asi ne, leda bys předem zkusila, ale i některým dospělým dělá potíže. Já salát udělám asi - petržel, celer, brambor, mrkev, hrášek, kukuřice, nějaký bylinky třeba a trošku jogurtu. Jíme už i šunku, tak může být i kousek šunky:-)
děkuju holky, asi tedy zaúkolujem strejdu rybáře, ať se činí.Salát s jogurtem je moc dobrý nápad
Ale asi bez cibule, co?
Můžu se zeptat jak staré dítě máš?Dcerka má 16 měsíců a posledně nám doktorka v poradně řekla,že může v podstatě všechno co dospělí ale ne uzeniny.Pokaždé když má někdo šunku tak ji chce.Už jsem párkrát přemýšlela,že bych koupila dětskou kuřecí nebo mají ještě myslím krůtí šunku.Ale pořád sem nějak nesebrala odvahu.Asi nám doktorka tu šunku zarazila kvůli soli ale ty dětské by ji tolik obsahovat neměli asi že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit