Začaly jste dávat příkrmy samy, nebo na doporučení doktorky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prikrmy
Holky,prosim vas,cekali jste na prikrmy az vam rekla dr nebo jste je zacali davat detem sami,kdyz jste si vsimli,ze uz mliko nestaci?Moje mala ma 5.mesicu a nekolik dni,ale porad se mi casto v noci budi na kojeni…driv se budila 2× za noc,ted je to i 4×:-(…1.12. jsme byli v poradne a dr jsem to rikala a ona mi rekla,ze mam jeste 14 dni pockat,tak nechapu proc?Myslite,ze uz muzu zacit davat aspon kasicku na noc,aby se mi vyspinkala a ne se budila co 2-3 hodiny?Se zeleninkou bych asi zacala az od toho 6.mesice,pac pres den kojim normalne po 2 hodkach,tak jak jsme zvykli:-)Dekuji za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, když kojíš, tak bych ještě počkala, podle mě by to mohl být růstový spurt
navíc kašička se nerovná lepší spaní ![]()
- Citovat
- Upravit
Přesně, my už můžem dávat kaši a noc, jsme plně na UM a rozhodně se to nerovná celá prospaná noc, jíme kolem sedmé a v¨deset má hlad a žížu, takže žádnej rozdíl oproti dřívějšku. Já ale čekala, až mi dr řekne, pokud mi to nepovolil, počkala bych. Ale to musíš cítit sama, kdyby jí to vadilo, tak ti to dá najevo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, začala jsem dávat sama, nečekala jsem na posvěcení od doktora. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky se pridavam, pri kojeni netreba spechat, a dle mych zkusenosti kase jako novinka spis znamena boleni bricha a horsi spani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
peggy.sl píše:
Ano, začala jsem dávat sama, nečekala jsem na posvěcení od doktora.
taky tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, ja som zacala s prikrmami ked mal 5 a pol mesiaca, dovtedy bol plne kojeny. mliecka som mala dostatok, ale on si uz hrozne pytal tuhu stravu, tak som zacala skor.
dovtedy sa mi v noci budil 2 krat. ked som zacala prikrmovat- na obed zeleninku a sucasne som zacala davat aj kasu na veceru (uvarila som ryzu vo vode s ovocim a rozmixovala) tak sa zacal budit len 1 krat a po mesiaci prikrmovania uz krasne prespi celu noc- 13 hodin.
takze za mna to kludne vyskusaj, ale nie tie instatne chemie, ale len uvar nejaku dobru ryzu (odporucam basmati, je najlahsie stravitelna) a pomixuj ju. mozes ju uvarit vo svojom mliecku ak sa Ti chce odstriekavat (mne sa nechcelo
) a uvidis, co to spravi. na zaciatok mu davaj ale len po troskach aby si zvykol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no nevim kamarádka má plně kojenýho Matyáška a taky se jí budil,zkusila příkrmy a bylo po starostech..já mám příkrmy od čtvrtýho ale malej je na UM..nasadili jsme příkrmy bez doktora…vůbec bych se toho nebála, dát malému jednou denně zeleninovou přesnídávku místo mlíka…jo komentář k Soldi - nová studie 2010 prokázala že kupované přesnídávky od hami vyšli lepší než vaření doma z kupované zeleniny…takže já osobně bych se nebála ani kupovaných, já malému vařím a i kupuji podle toho jak je čas… a také je lepší začínat jen zeleninou a až vyzkoušiš zeleninu pak přidávat masíčko a pak až ovoce, aby si nedala ovoce, malé si zvykne na sladkost a pak už ti nebude chtít zeleninu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cekala jsem na 6mesicu male, pak jsme zacaly s obedem, a po 14 dnech s kasi. Ale vecerni kase u nas nemela zadny vliv na spani
ted uz jsme mesic na prikrmech, ale mala se stejne v noci budi i 3×. a to davam i dopolko ovoce uz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha
blbě jsem si to přečetla
no já kaši dávám od nutrilonu a docela zabárá malej se probudí jen jednou a to ve čtyři ráno, dám mu trochu mlíka a spí až do sedmi někdy do osmy, bude mu ted půl roku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem začala dávat kaši v 5m a týden, protože se mi dcera budila týden v kuse 4×, když předtím celou dobu jen jednou, taky jsem měla pocit, že prsa mám večer prázdnější a ona po jejich vypití ještě chtěla…doktorky jsem se ptala a ona řekla, že to je na mě - že mám dát bud UM nebo kaši, s tím že zeleninu mi doporušila až od 6m. Kaší se spaní upravilo a budí se v noci jen 1-2×. Akorát je jak poznala „jídlo“, tak tedka na mě vyčítavě kouká,pokaždé když jím - takže se chystám o víkendu začít se zeleninou (6m jí bude 16.12.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no je mozne,ze nas opet potkal rustovy spurt
jeste teda par dni pockam a uvidim,jak se to bude vyvijet......pristi tyden uz zacneme druhej tyden od posledni poradnya pokud se nic nezmeni,tak pomalu s prikrmem zacnu,jak rikala dr:-)podle me uz by si mala nejradsi dala neco jineho,nez porad MM:-)vzdycky nas tak hladove sleduje,kdyz zrovna jime my:-)vcera se dokonce sapala i po tatinkovo buchte:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
acimedaca píše:
já jsem začala dávat kaši v 5m a týden, protože se mi dcera budila týden v kuse 4×, když předtím celou dobu jen jednou, taky jsem měla pocit, že prsa mám večer prázdnější a ona po jejich vypití ještě chtěla…doktorky jsem se ptala a ona řekla, že to je na mě - že mám dát bud UM nebo kaši, s tím že zeleninu mi doporušila až od 6m. Kaší se spaní upravilo a budí se v noci jen 1-2×. Akorát je jak poznala „jídlo“, tak tedka na mě vyčítavě kouká,pokaždé když jím - takže se chystám o víkendu začít se zeleninou (6m jí bude 16.12.)
tak to jste na tom stejne jak my:-)my budeme mit 6 mesicu 2.12.:-)my se taky prave budime v noci uz celkem dlouho a prave i kdyz si saham na prsa,tak mi kolikrat prijde,ze moc plne nejsou:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit