Začaly jste dávat příkrmy samy, nebo na doporučení doktorky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@verulicek píše:
Malá bude mít 6 měsíců a zatím zkusila jen mléko…nějak jsem byla nepolíbená tím imunologickým oknem…zboří se svět? Kdy jste začali dávat příkrm? (dotaz prosím pro maminky plně kojených dětí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek prosímtě neřeš. Mám ti vyjmenovat stravovací doporučení posledních cca 10 let pro děti do jednoho roka?
Mám pocit, že některá si explicitně odporují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444
dík, to jsem chtěla slyšet
já přemýšlím, že začnu dávat od ukončeného pátého…čili začátkém 6. měsíce. Jdu na kutě, dobrou!
- Citovat
- Upravit
V pul.roce, ale do.roka skoro. plne kojena. Totalni nejedlik. Hruza des. Dodnes ji asi deset.veci. Imunologicke okenko mevim, alergie nema, ale to, ze co nezacnou jist vcas, to pak nechteji vubec, tak tomu verim. Budou ji tri, minuly tyden poprve nezahodila jablko se slupkou
a tak podobně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší od 5m měla hlad… mladší od 6m, ale začala jíst pořádně až po 1roce. do 10m snědla tak max 2 lžičky a zavřela pusu. okno neokno ![]()
za nás se prý dávali od 3m šťávičky ono se vše strašně řeší a sleduje tabulky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší začal ochutnávat po 7. měsíci, většinou to měl namíchané s MM. Kojila jsem dva roky, protože od narození byl silný exematik a s každou novou potravinou jsem čekala, jestli dobrý, nebo jestli se mi zhorší. Normální mlíko jsme opatrně začali dávat až po 3.roce. Jedl vždycky pěkně, dneska vysaje lednici ani nevím jak (puberta
) Mladší má 5 měsíců a ještě mu nic nedávám, dostává večer na lžičce MM s kapkou Vigantolu. Lžičku zvládá perfektně a pokud bude přibírat a růst normálně, začnu až po 6. měsíci. Nejspíš to bude mrkev s MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek nezboří se nic. u staršího jsem zkoušela v 6m, tehdy se to tak doporučovalo,, no to byly škleby. a nesnědl nic. tak jsme začala znova asi v 7,5-v 8m, taky nic moc, do 15m mi jedl tak 50-60g na porci, víc ne. to tak obda. přesnídávky z ovoce pár lžiček, možná 20g, a kaše, té nejvíc, „úctyhodných“ 80ml, někdy míň, víc nikdy. lepek dostal tak v 10m, spíš na žužlání, jinak jen základní potraviny. alergeny jsme nějak speciálně nezaváděla, žádné alergie nemá.
mladšímu jsem dala poprvé ochutnat v 7m, o jídlo zájem absolutně nejevil, zajímalo ho jen prso, no jenou pusu otevřel, pak až do roka už nikdy, max. znechuceně plesknul do lžičky. takže do roka plně kojený, lepek asi ve 13m, alergie taktéž nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek syn plně kojený, začala jsem s příkrmy před 3 týdny(pár dnů před 6m), jí až teď poslední 3 dny..začala jsem kaší-rýžová, pohanková s MM, to mělo úspěch nevalný - pláč, odvracení, plivání, další den pláč, jen viděl misku..pak jsem zkusila zeleninu, ta mu chutnala o moc víc a dnes už snědl asi 60ml zeleniny, tak jsem spokkojená..jí po 1-1,5h přes den, po 2h v noci..od doby, co začal jíst..a i přesto mi přije kojení pohodlnějí..napije se za 5-10 min, na noc a ráno za 15 a vymalováno..s tím sterilizováním nádobí, vařením, pasírováním, krmením, umýváním dítěte a všeho kolem je mnohem větší piplačka..jinak s alergeny tak nějak selským rozumem, jsem alergik, to, co mi vadí jsem nejedla ani při kojení a když budu experimentovat s alergeny v příkrmech, tak v dosahu zdravotnického zařízení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek první jsem plně kojila do 7,5 měsíce a druhé do 6. Před šesti lety nikdo o žádném imunologickém okně nevěděl a naopak se třeba lepek doporučoval až po 12. měsíci. Taky na to měli logicky znějící studie.. jen se jim jaksi nepotvrdily.
Jsem zvědavá, jak se potvrdí to okno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek Ahoj, ja zacala davat sama prikrmy v peti mesicich a na kontrole u doktroky jsem si jeste vyslouzila pochvalu a dalsi rady jenom
Hodne cte clanky nove a jezdi po ruznych skolenich, tak se temhle vecem moc nebrani jako je zacinani s prikrmamam driv i u kojenych deti.
Je tedy fakt, ze mi malej teda celej prvni mesic moc papat nechtel, ale snaha byla
Potom ho mel na starost jeden den manzel a dite zacalo jist ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek je to vykrik moderni doby. Kdyz jsem cekala prvniho jeste to nebylo, tudiz klasika po 6 mesici pomalicku polhoucku. U druheho mi o tom dr rikala ale hned dodala at si to udelam podle sebe, ze ona na to tedy nema moc pozitivni nazor. Takze jsem delala stejne jak u prvniho a ted u tretatka to mam v planu taky tak ![]()
Me se nejvic vyplatilo ridit se ditetem, tam to proste vidis kdy je pripravene prijimat uz i neco jineho nez mleko kdyz se ti sape do talire u stolu atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem taky pro verzi výkřiku moderní doby…Já jsem byla plně kojená do půl roka, pak teprv se začalo s příkrmy…Za sebe můžu říct, že zdravějšího člověka nenajdete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A taky začnu až po 6. měsíci..Kojení mě baví, tak nemam důvod mrkvovat a podobně už dřív
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja začala na české poměry docela pozdě až okolo 7 měsíce, ale jely jsme od začátku BLW metodu a nemůžu teda říct, že by malý nejedl nebo byl vybíravý naopak sní všechno a radší si dá ovoce než sušenku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit