Děti a sladkosti - jsem divná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13335
4.12.11 23:41

jsem divná? (děti a sladkosti)

ahoj holky,
už si připadám, jak uplný idiot, co malému nic nedopřeje, co vypadá jak ta největší tyranka, zapřísáhla tabulka, nevím jak to dál popsat.
Jde o to, že můj názor je, dítěti kolem roku nedávat sladkosti - jasně má UM, má kaše, má ovoce, má přesnidávky - raději domácí, ale taky občas koupíme, občas kousek buchty, piškoty … ale příjde mi zbytečný do něho rvát brumíky, lízátka, bonbony, čokolády. Ano, stane se, že občas ukořistí někde něco, ale nechám mu jen kousnout, ochutnat a beru a počká si.
Blíží se Mikuláš a Vánoce a tak každý peče a nakupuje jak praštěný, ale mě prostě slova „dyť je to jen brumík, dyt je to jen proužek čokolády, dyť je to …
Tohle se týká i jídla "klasického“ ryba, majoneza, smetany - slova typu - stejně to za chvilku bude moct mě nadzvedávají ze židle.
Jsem opravdu praštěná, nebo je normální dítěti před jedním rokem dávat brumíky, ryby, majonezy, „klasická“ jídla, bonbony?
Zkusí zkusí, ale nemusí sníst celou porci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5009
4.12.11 23:48

Nejsi divná, jsi možná až moc normální:) mám na to všechno stejný názor ;) Tak si to jenom obhajuj sama před seboua na ostatní se vykašli. Však on to prcek v životě ještě všechno dožene, není kam spěchat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.12.11 23:49

Ahoj, nejsi nenormální, spíš naopak. Praktikuju to stejně. Občas něco sebere ze stolu a ochutná nebo malé dám kousek buchty, minulý týden jí byl rok, tak měla kousek dortu. Lízátko už teda jednou měla, dala jí ho moje 11ti letá sestra :oops: Ale co, ochutnala a počká si ještě nějakou dobu, než dostane další.
Něco málo k obědu jí už teda s náma,ale je toho minimum, třeba rajská s těstovinama, koprovka(pro ni jen s trošičkou smetany a bramborem)… Spíš jí vařím extra a občas koupím skleničku.
Na štědrý večer bude mít pstruha a bramborovou kaši, pokud to bude jíst, když ne, tak dostane kaši krupičnou:-) Rybu dáváme už dýl, ale jen toho pstruha, mražený nekupuju a na mořský mám alergii.
Tchýně mi pravidelně i přes to, že ví, že malá to nejí posílá brumíky, čokolády, bonbony. Většinou to s ní manžel, o brumíky se starám já :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
4.12.11 23:50

Ahoj.

U prvního dítka jsem byla taky hodně „poctivá“ v tom co mu dám a co ne. U druhýho už tolik ne, protože to nešlo, chce samozřejmě to co má ten starší :zed: Nicméně majonézu neviděli ani jeden dosud (2 roky a 3 roky) a ještě chvíli neuvidí. Bombony (medvídky apod) ta mladši tak od roku a půl, syn nejspíš později, to si už nepamatuju, brumíky dřív, kolem roka už možná jo :think: „klasická“ jídla jsem začala dávat velmi brzy, ale s tím, že jsem je vařila úmyslně tak, aby odpovídali složením jejich věku a solila až po odebrání jejich porce. Ale strašně mě nebavilo dělat klasické „šlichtičky“, takže jsem radši dělala přizpůsobený klasický jídla. No a s rybou mě docela zarážíš, tu považuji naopak za kvalitní a zdravé jídlo (pokud nejde o pangase teda ;) ). Jen je potřeba eliminovat kosti. Ale věk kdy měli prvě rybu ti teda už taky neřeknu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
4.12.11 23:56

No taky občas vařím pro oba a každému pak jinak dodělávám, před osolením, okořeněním … to mi příjde normální, ale spousta lidí v okolí dává stejné jak sobě :zed:
Ryba no já beru, že tady kvalitní neseženu, takže … nedávám a snad bude později.

Holky děkuju, jsem ráda, že jen já si nepřipadám jak uplně blb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.12.11 00:01
nikita066 píše:
No taky občas vařím pro oba a každému pak jinak dodělávám, před osolením, okořeněním … to mi příjde normální, ale spousta lidí v okolí dává stejné jak sobě :zed:
Ryba no já beru, že tady kvalitní neseženu, takže … nedávám a snad bude později.Holky děkuju, jsem ráda, že jen já si nepřipadám jak uplně blb

Ale proc jako blb? Ja nechapu, proc si hodne lidi mysli, ze by deti meli mit treba sladkosti v roce? ze by meli jist jidlo korenene i solene jako dospelí? Kořeni teda použivam, ale spis kmin, obcas majoranku, c.papriku. Ale davam treba cerstvou petrzel, libeček.
A co třeba nějaká rybárna? Teda nevim, odkud jsi a jak to tam mate:-) U nás teda prodávají na trhu čerstvé pstruhy každou středu, akorát je nekuchaj, ale to neni zas takovy problem.
A nepripadej si jak blb, je to tvoje dite a ne lidí kolem:-) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
5.12.11 00:03

Každý to máme jinak.Já třeba dodržuji rady odborníků ohledně stravování stejně jako ty.A mám z toho dobrý pocit.Přece mu nebudu cpát sladkosti proti svému přesvědčení.Takže jí skoro stejně jako když byl mimino.Jediný rozdíl je, že mu jídlo solím, že občas dostane vánočku a že když nestíhám udělat jogurt s ovocem, dám mu Matyldu.Jinak ale čokoláda je tabu, bonbony samo taky,jídlo mu vařím zvlášt.Neříkám, že mu časemnezačnu povolovat (rozhodně nechci, aby vůbec nevěděl co je sladké a pak přišel na návštěvu a cpal to do sebe hlava nehlava jak kobylka), ale není kam spěchat a není o co stát… ;)

Příspěvek upraven 05.12.11 v 00:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
5.12.11 00:05

Jo a tu větu v úvodu - že to máme každý jinak - jsem myslela tak, že třeba na FB vidím fotky stejně starých dětí jako je to mé s pusou od čokolády, futrující se Lipánkama a Bobíkama apod…Mě je to fuk, ale myslím, že jim to vůbec nic nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
5.12.11 00:06

No ja to ted presne muzu porovnat u obou kluku :mrgreen: Taky si myslim, ze davat to diteti pred jednim rokem a chvili po je uplne zbytecny, to dite to proste nepotrebuje pokud to nezna… ;)
Nas starsi neznal cokoladu, bonbony, lizatka, kdyz chtel neco dobryho, tak si dal banan nebo jablicko, super :palec: Byl teda haklivej na mleko a vejce, od atopaku a vyrazek se to zlepsovalo, az se to zlepsilo uplne, takze treba zmrzku mel poprve ve 2,5 letech, ale nikdy nemel parek, majonezu, hranolky poprve v McDo na dalnici tak ve 3 letech, vyzadoval ochutnavku :mrgreen:
No a ten mladsi je v pohode, zadne alergie, vsechno vidi u starsiho.. Takze se muze pretrhnout, furt rve bonbo bonbo, cokoladu chce, po hranolkach se natahoval, desny :roll:
Na rohliku mi k snidani ozere sunku/syr, co ma navrchu, rohlik jen tak rozzmoula a chce buchtu nebo susenku :cert:
Obedva jeste docela ok, ale vecerni kasi uz nechce, pecivo taky ne, takze asi budu muset varit, dostali od tchyne super adventni kalendare :cert: s takovou tou „kvalitni“ cokoladou, takze kazdej vecer scena, ze to chteji :roll:

Takze moje rada, stuj si za svym co nejdyl to pujde, kdyz ted vidim, jak starsi pohrda jablkem a vyzaduje brumika, tak me berou certi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
5.12.11 00:08

Ryby a naše malé město katastrofa, rybárnu tady bývalou, kde teď prodávaj hlavně maso a mražené ryby a pak klasika - Kaufland, Billa, Albert, Lidl - vše mražené, lidi šílej po Pangaseovi (omlouvám se jestli jsem napsala špatně) - od jisté doby, co jsem zjistila co je to zač jím velice zříka a domů nekupuju vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.12.11 00:08
xangel87 píše:
Jo a tu větu v úvodu - že to máme každý jinak - jsem myslela tak, že třeba na FB vidím fotky stejně starých dětí jako je to mé s pusou od čokolády, futrující se Lipánkama a Bobíkama apod…Mě je to fuk, ale myslím, že jim to vůbec nic nepřidá.

A co stejně starých, třeba i mladších. Známá má na profilu synka(8m) s tatrankou v puse :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
5.12.11 00:09

Taky jsem pro některé debil a hysterka, co se jídla pro malýho týče, navíc dřív jsem sama jedla jako žumpa bez přemýšlení… Jako jí teda ledasco, vybíravý absolutně není, takže ani nemám potřebu to dohánět kravinama. Nekořením, jen bylinky (pažitka, petržel, bazalka…), solím od roka a půl trochu, čokoládu nezná, ale třeba lipo a gumídky jo. Miluje lízátka (dvakrát ho dostal u dětské dr. :mrgreen: , takže občas za zásluhy si jde sám koupit lízátko a je blahem bez sebe. Málokdy ho dojí, je na dlouho a já mu s ním nedovoluju běhat :lol: . Normálně jí knedlíky a omáčky. Hlídám glutamáty, zahušťovadla, modifikované škroby a některá konkrétní éčka. Na všechno čumím zezadu a čtu složení. Např. Lučina je v mnoha variantách, jak ji můžeš koupit, ale jen jedna konkrétní kelímková a pak klasická kostka je ok. Takže tak. Ty seš zodpovědná za dítě, takže dělej co nejlepšího umíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.12.11 00:09
nikita066 píše:
Ryby a naše malé město katastrofa, rybárnu tady bývalou, kde teď prodávaj hlavně maso a mražené ryby a pak klasika - Kaufland, Billa, Albert, Lidl - vše mražené, lidi šílej po Pangaseovi (omlouvám se jestli jsem napsala špatně) - od jisté doby, co jsem zjistila co je to zač jím velice zříka a domů nekupuju vůbec.

Pangase(nebo jak se to jmenuje a píše :think: ) jsem měla jednou a :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
5.12.11 00:11

Želvo musela jsem se smát, uplně se mi představila scéna jak se kluci perou o kousek kvalitní čokolády :lol:

Já teda můžu říct - mám mladšího bratra - 2 a 3/4 roku a Sebík od něho nějak jídlo nepochtívá, nezkoumá - zatím. Spíš se podívá a je spokojený, když mu místo toho něco dám do ruky - uspokojí ho kukuřičná křupka, piškot, jablíčko, rohlík. Takže v tomhle směru je to oky, snad mu to ještě dlouho vydrží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
5.12.11 00:13

U prvního jsem to měla úplně stejně. U druhého dítěte tomu člověk moc nezabrání, ale taky jsem se snažila to nepřehánět. Syn měl čokoládu snad až ve dvou letech. Veškeré Mikuláše a velikonoční zajíce jsme včas odchytili a snědli sami. :lol:

Třeba včera se děti přecpaly sladkostí, co přinesla návštěva, ale dnes už bylo zase jen na příděl. Jedna čokoládka z adventního kalendáře, 1 toffiffee a nakonec teda večer ochutnávali čerstvé perníčky, co sami dělali. Zítra zas Mikuláš, to si nedělám iluze, ale od úterý budou opět příděly. Mikulášské balíčky (krkavčí matka :lol: ) schovám a budu přidělovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí