Děti a sladkosti - jsem divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
486
5.12.11 07:25
Holly85 píše:
lucavlachova píše:
Holky a moje tchýně tvrdí že v brumíku sou vitamíny :evil: povídá to mojí 4lete dceři že to má dát bráškovi 1rok tak jí s tím manža vyhodil ať přinese od doktora co tam je za vitamíny :mrgreen: jinak my jsme divní i pro nemocnici peču kváskovej chleba co jde léčím bylinkama do děcek necpu sladký jižní ovoce málo kdy spíš to co roste tady a o uzeninách ani nemluvím prostě jsme divný :D
Jej tak tos mě pobavila s tou tchýní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Taky bych ráda věděla jaký tam jsou asi ty vitamíny :potlesk: :palec:

Moje tchýně je jedna perla za druhou klidně ti jí daruji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
5.12.11 07:26
lucavlachova píše:
Holly85 píše:
lucavlachova píše:
Holky a moje tchýně tvrdí že v brumíku sou vitamíny :evil: povídá to mojí 4lete dceři že to má dát bráškovi 1rok tak jí s tím manža vyhodil ať přinese od doktora co tam je za vitamíny :mrgreen: jinak my jsme divní i pro nemocnici peču kváskovej chleba co jde léčím bylinkama do děcek necpu sladký jižní ovoce málo kdy spíš to co roste tady a o uzeninách ani nemluvím prostě jsme divný :D
Jej tak tos mě pobavila s tou tchýní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Taky bych ráda věděla jaký tam jsou asi ty vitamíny :potlesk: :palec:
Moje tchýně je jedna perla za druhou klidně ti jí daruji :lol:

Hej néé to fakt nemusíš :mrgreen: , stačí mi ta moje, ačkoli se zatím podobně neprojevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
5.12.11 07:27

:,( tak jí budu muset nabídnout v Chcete mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
5.12.11 07:32
lucavlachova píše: :,( tak jí budu muset nabídnout v Chcete mě?

No zkusit to můžeš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
5.12.11 07:38

No holky tahle diskuse mi jde přímo do rány, moje mamka ted malýmu 9 měsíců upekla perníčky a ozdobila to takovou polevou z tubiček plného barviv. A byla děsně naštvaná, že jsem mu je nedala :nevim: A nejvíc mě vytáčí věta typu vy jste to taky jedli a žijete :pocitac: To je sice hezké, ale prostě jsou nové poznatky a když o tom vím, chci to využít a zbytečně do něj necpat chemii. Na to mi odvětí, že za 10 let to bude zase jinak. Nemáte nějakou dobrou usazovací větu, abych jí to pořád nemusela vysvětlovat? Jinak já teda malému lipánka dávám od 8 měsíce jednou týdně a to přímo na doporuční lékařky, jinak by mě to ani nenapadlo. Pak ještě jednou denně dostává dětskou sušenku která je kupovaná v lékárně a to jen v případě, že sní celý masozeleninový příkrm k obědu. Ted když se mu klubou zoubky, dám občas kouseků jablíčka na žužlání. Jo a chleba ani rohlík náš malý taky ještě neměl. :nevim: Ale vůči tomu mám averzi, jelikož mám kamarádku, která má o měsíc mladšího syna a vždycky když přijedou, její syn za 1 hodinu návštěvy spořádá minimálně 1,5 rohlíku 8o A pak se kamarádka diví, že jí váží 11,5kg prosím v 8 měsících. No ale jak říkáte je to její dítě, tak to nekomentuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
5.12.11 07:43

No jo s něma je to taky těžký,ale můžeš si dovolit víc.jinak malej dostává chleba tak od 9 měsíce ,ale jen kousek neměl zuby a ten dělám sama tak vím co v něm je tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
5.12.11 08:03

Podle mě zkusit stačí, dítě je opravdu ještě malá a jak říkáš ty - i tak má sladkého dost. Ono ovoce, kašičky, rozinky.. nezdá se to, ale i tak mlsá ažaž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
5.12.11 08:16
Laskecka píše:
No holky tahle diskuse mi jde přímo do rány, moje mamka ted malýmu 9 měsíců upekla perníčky a ozdobila to takovou polevou z tubiček plného barviv. A byla děsně naštvaná, že jsem mu je nedala :nevim: A nejvíc mě vytáčí věta typu vy jste to taky jedli a žijete :pocitac: To je sice hezké, ale prostě jsou nové poznatky a když o tom vím, chci to využít a zbytečně do něj necpat chemii. Na to mi odvětí, že za 10 let to bude zase jinak. Nemáte nějakou dobrou usazovací větu, abych jí to pořád nemusela vysvětlovat? Jinak já teda malému lipánka dávám od 8 měsíce jednou týdně a to přímo na doporuční lékařky, jinak by mě to ani nenapadlo. Pak ještě jednou denně dostává dětskou sušenku která je kupovaná v lékárně a to jen v případě, že sní celý masozeleninový příkrm k obědu. Ted když se mu klubou zoubky, dám občas kouseků jablíčka na žužlání. Jo a chleba ani rohlík náš malý taky ještě neměl. :nevim: Ale vůči tomu mám averzi, jelikož mám kamarádku, která má o měsíc mladšího syna a vždycky když přijedou, její syn za 1 hodinu návštěvy spořádá minimálně 1,5 rohlíku 8o A pak se kamarádka diví, že jí váží 11,5kg prosím v 8 měsících. No ale jak říkáte je to její dítě, tak to nekomentuji.

Lipánka ti schvaluju, a klidně si ho můžeš udělat i doma ze smetany, tvarohu a kakaa, je to na tuty to samé, též jsem si to udělala :palec:

Bohužel s tou větou ti neporadím, sama budu takovou nějakou hledat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5754
5.12.11 08:40

Souhlasím se zakladatelkou, taky jsem trvala na tom, aby malé nervali sladkosti než jí byl rok, stejně tak i dospělá jídla. U těch sladkostí jsem se aspoň mohla vymlouvat na to, že máme oba s manželem alegrii a nechtěla jsem ji nějakým příliš brzkým podáváním těchto jídel a sladkostí nějak ohrozit. Takže první čokoládu (kinder vejce) dostala asi před 14 dny. Jinak tak po roce a půl občas dostávala bonbony Vexta. Ale ani si většinou sama nevzpomene, že by měla nějaké bonbony jíst a dostává fakt jen občas, jednou max dvakrát do týdne (max. 3 kousky) A brumíka ani nechce jíst :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
5.12.11 08:44

Nejsi divná ani trochu. Já jsem začala dávat něco málo sladkostí tak od roku a půl. A i teď se snažím jí mlsání omezovat. Je jí šest a miluje čokoládu, buchty,dortíky. Jasně,že jí taky dopřeju. Ale jen občas a za odměnu. Naštěstí miluje i ovesné vločky a ovoce. Takže problém nemáme. Ale stalo se mi, že jsme jedli jednou u nás na chatě před hospodou pečeného buřtíka a nějaká baba na mě koukala jak na vraha. Přece jí nebudu vysvětlovat, že něco podobného dostane dcera jen ochutnat a jen výjimečně. Tak to neřeš,občas dítku něco dopřej a budete spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.12.11 08:59

Nečetla jsem příspěvky,ale pod celý tvůj text,zakladatelko, se můžu podepsat. Malý dokonce „nemlsal“ do roku a půl…Teď už trošku mlsky občas dám,ale jen oplatek,sušenku a jen občas…Jídlo už začal jíst s námi,ale až teď - má rok a sedm měsíců…Však se ještě namlsá:-) A ten miminkovský žaludek není na tyhle věci jako je čokoláda apod. připravený. Jen tak dál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.12.11 09:08

Ahoj,
nemám čas to celé přečíst, ale zakladatelko, jsi normální. Já do roka a kousek děti hlídala jak ostříž a o vánocích, to měli rok, nesměli skoro nic nebo jen minimum. mikuláše jsem musela jíst já :mrgreen: . zvolnila jsem, myslím se sladkostmi, až kolem toho 20m a teď mají občas lízátko, brumíka, čokoládu (jen kousek a výjímečně) a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
5.12.11 09:12

Můžu mít blbej dotaz??? Řekne mi někdo co je dobrýho a lepšího na brumících??? Tedy lepšího než na klasický sušence?? Já to koupila jednou, jinak to spíš od někoho sem tam dostane .. dle mého je to nechutně sladká buchta, a nic dobrého na ní nevidím. :nevim:

k tématu, já až tak přísná nebyla .. ale jako mlsku měl jára piškoty, bonbonky gumový tak v 1,5 roce poprvé ochutnal?? Čokoládu u nás najdete jen hořkou nebo na vaření, takže jí baští i jára. Pokud tedy nedostaneme od někoho třeba hnusnou milku :P. Ale to on řekne že to není orion a nechce jí :D: Různé figurky mikulášů a zajíců jsem babičkám rozmluvila - i díky tý hořký čokoládě :D takže pohoda. Maso (tím myslím i parky a pod) začal jíst až loni ve školce, jinak to nejedl.
Každopádně, ať si každý dává děcku co chce .. je to jeho dítě :). Ale byť nejsem úplně striktní a tvrdá, do toho roka - roka a půl se to nemá přehánět.

• Citovat
  • Upravit
17180
5.12.11 09:13

taky to tak mám a taky jsem dost bojovala, ale v rodině už jsou všichni naučení a vycvičení. Teď je malé 2,5 roku jí normálně to co my, ale snažím se stále vařit zdravě, i když třeba řízek už taky měla. Ale např. hranolky, colu apod. ne a doufám, že to tak ještě chvíli bude. Čokoládu ochutnala, ví jak moc je dobrá, ale nekupuju jí to. Momentálně ze sladkostí má gumového medvídka, lízátko a musli tyčinky. Bonbony a lízátka spíš za odměnu, za čůrání apod. rozhodně ne jen tak.

Je to těžké, ale stůj si za svým.

Mě třeba nevadí když někdo dává čokoládu, nekecám mu do toho, ale chci aby do toho pak někdo nekecal i mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
5.12.11 09:19

Juuu, to jsem ráda, taky jsem si už připadala jako z jiné planety :-) Malá má 2roky a 2 měsíce a že jí nedávám kvanta sladkostí, tak na mě všichni koukají jako na krkavčí matku…nedávám moc čokoládu, jen občas kousíček,když na něčem je, tak ji z toho oberu a dám jí to bez čoko. Od dvou dostává za odměnu gumové bonbonky a občas lízátko, ale byla teď na víkend u mamky a když jsem ji přijela vyzvednout, tak z mamky vypadlo, že malé dala čokoládu…
Já myslím, že rodiče prostě vůbec nechápou rozdíl mezi dnešní čokoládou, která je tak šizená a je v ní kdo ví co všechno…něco jiného by bylo, kdyby to byla čoko třeba z Německa, ale ty naše nejím skoro ani já, nevidím jediný důvod, proč bych to měla cpát do malé. A pokud jde o brumíky, tak ty mi přijdou děsně přeslazené…Nevím, ale nepotřebuji, aby měla ve třech zkažené zuby, vždyť my jako malí jsme se taky necpali sladkým horem dolem…A když mi někdo řekne, že stejně jednou bude sladké jíst, tak odpovídám, že ano, jednou, ale proč by se tím do prčic měla cpát hned, jen co přestane pít mlíko?! :pocitac:
Takže opravdu nejsi divná a kašli na to, co říká okolí, stůj si za svým ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí