Děti a sladkosti - jsem divná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mě to přijde moc
Proc nedat dítěti nějakou sladkost… Malý sice toho nejí moc.. oplátku celou nikdy nesmí max okolo… Kinder ani jak kdy spíše mu jde o hračku… Ale doma máme sladkostí hodně… A proto si myslím, že syn si na zvykl a nemá potřebu jíst tolik sladkého.. čím více sladké zakazujete tím více po tom děti touží a když mají možnost tak doslova žerou o život… Nemáte dělat drama že sladkého… neříkám že by dítě snědlo za den 10 sušenek to bych také nedovolila.. max 2 a dost.. ale to jen kvůli tomu aby snědl oběd nebo večeři a nebyl najedeny z oplatek ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ta tvoje známá je dobře švihlá
Tričko nekrmit?
A dítěti říct ne, a sama se tím cpát?
Chudák malej ![]()
Taky nevidím důvod, proč děti tak strašně držet od cukru
Tyto přecitlivělé matky mi též přijdou divné. Prostě chudáci děti, no.
Neříkám cpát jim čokoládu x krát za den, ale občas v týdnu nějakou sladkost, proč by ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agrion píše:
Jo a ja pred detmi sladke nejim… snazim se ho tedy nejist ani kdyz me nevidi, ale obcas mi to ujede
Tvým dětem třeba taky, ani o tom nevíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to kazdeho vec, ja tvé zname fandim. Dcera byla do 3let bez cukru a potom me babicky podrazily a zacali ji to potaji davat a začali i s tehdy pulrocnim synem. No, doslo bohuzel na me slova, dcera po par letech ma cukr v moči a litame po vysetrenich. Asi cukrovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova píše:
Je to kazdeho vec, ja tvé zname fandim. Dcera byla do 3let bez cukru a potom me babicky podrazily a zacali ji to potaji davat a začali i s tehdy pulrocnim synem. No, doslo bohuzel na me slova, dcera po par letech ma cukr v moči a litame po vysetrenich. Asi cukrovka.
Tak to teda ze sladkostí fakt nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dvouleté dítě celkem chápu, že sladké nedostává. Dítěti jsem taky nedávala dlouho skoro nic sladkého. Teď si občas dá, nemá to denně, jako sladké mu stačí třeba jogurt
ale i já se snažím jít příkladem a necpat se sladkostma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova píše:
Přece nemůže mít cukrovku z pár bonbónů? Já neříkám dávat jim tolik že jim je pak blbě. Moje dcera taky nesní pytlík bonbónů nebo celou čokoládu. Ale z pár bonbónů nebo kostky čokolády přece nemůže mít cukrovku. Ale nevím jak moc často babičky hlídali, tudíž jak často sladké měla a v jaké míře..
- Citovat
- Upravit
Ať si každý fakt dělá, co chce. Jen je tedy pro mě opravdu divný cpát se dortem a dítěti zakazovat. To by u nás neprošlo-jakože co jíme my, chtějí i děti. Já si teda sladký taky hlídám, ale děti dostanou. Je nad mé síly je ode všeho odhánět a druhým věčně zakazovat, ať nedávají. Hlavně tedy děda podstrkuje. Ale jednu žížalu denně, ani to ne, překousnu. Třeba švagrové to vůbec neřeší a ještě na mě koukají divně, že nedovolím dětem víc. Vůbec v mém okolí se to neřeší. Na oslavě je dort, další zákusky a ještě se dětem rozdají pytle bonbónů. Jako proč? Ať si vezmou koláč. Ale zakazuj, když 10 dětí může a tvoje 2 ne. Jedině nechodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
@xjuklickova Cukrovka nesouvisí s konzumací cukru.
cukrovka druhého typu ano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to trochu hlídám, protože nechci, aby dcera dopadla jako já. Ale samozřejmě, že sladké v omezené míře povoluju, protože striktní zákazy jsou podle mě kontraproduktivní. Když pak vidím stejně starou dceru známých, která je o hlavu menší a nosí o 3 čísla větší velikost než naše, tak ji lituju, že jí to dětičky ve škole pěkně osolí. Ale ta má přístup ke sladkostem v podstatě neomezený a rodičům se to snad zdá roztomilé. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ne, dítěti sladkosti opravdu nedávám. Teda ty kupované. Dávám jí jen to, co sama vytvořím. Dávám do všeho o polovinu míň cukru, část mouky nahrazuju špaldovou celozrnnou. To je tak jednou za týden, za dva. Nevidím důvod, proč do dítěte rvát kupovaný sladkosti a zadělávat jim tak na zdravotní problémy - obezita, zuby. Snažím se dítěti vštípit základy zdravého životního stylu, protože u nás se toto moc nevedlo a teď bojuju se závislosti na cukru, jsem tlustá a věčně protivná.
Jo a fakt nenávidím, když někdo krmí moje dítě bez zeptání se, jestli mu to může dát. To je vrchol drzosti. Dokonce jsem viděla, jak moje babičká dává mé dceři jídlo ze své lžičky ![]()
Příspěvek upraven 16.04.18 v 09:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinka_2012 píše:
Ať si každý fakt dělá, co chce. Jen je tedy pro mě opravdu divný cpát se dortem a dítěti zakazovat. To by u nás neprošlo-jakože co jíme my, chtějí i děti. Já si teda sladký taky hlídám, ale děti dostanou. Je nad mé síly je ode všeho odhánět a druhým věčně zakazovat, ať nedávají. Hlavně tedy děda podstrkuje. Ale jednu žížalu denně, ani to ne, překousnu. Třeba švagrové to vůbec neřeší a ještě na mě koukají divně, že nedovolím dětem víc. Vůbec v mém okolí se to neřeší. Na oslavě je dort, další zákusky a ještě se dětem rozdají pytle bonbónů. Jako proč? Ať si vezmou koláč. Ale zakazuj, když 10 dětí může a tvoje 2 ne. Jedině nechodit.
S tvou poslední větou naprosto souhlasím. Když jsem se jí ptala jak to chce dělat ve školce kde prostě občas sladké dostanou ( oslava a atd ). Tak říkala že učitelce řekne že on to dostávat nebude. To bude mezi dětmi vypadat jak blbec.. dcera měla teď oslavu narozenin 2 x v jednom týdnu ve školce ( 2 děti slavili v jednom týdnu ). Tak hold měla v Úterý a ve Čtvrtek pár sladkostí no.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám z rodiny zkušenost takovou, že odrikaneho největší krajíc. Sestřenicím vůbec nedávali sladkosti asi do 6 let - to bylo samé zdravé jablíčko, zeleninka… No ok, ale pak se to zvrhlo a když měly ke sladkostem přístup samy, tak se tím futrovaly co to šlo a nakonec obě měly v pubertě problémy s váhou. Teď už jsou dospělé a jedna má stále výkyvy váhy, pořád zkouší nějaké diety a kdesi cosi. Přitom oba rodiče mají hubené. Podle mě jim tenhle problém vznikl právě zakazovanim čehokoliv sladkého v dětství. Já zastávám názor vseho s mírou - samozřejmě neladovat batole celý den čokoládou, ale moje 15 měsíční dcera sem tam dostane ochutnat i kus dortu nebo sušenku a jsem přesvědčená, že ji to nemůže ublížit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dickys píše:
Já mám z rodiny zkušenost takovou, že odrikaneho největší krajíc. Sestřenicím vůbec nedávali sladkosti asi do 6 let - to bylo samé zdravé jablíčko, zeleninka… No ok, ale pak se to zvrhlo a když měly ke sladkostem přístup samy, tak se tím futrovaly co to šlo a nakonec obě měly v pubertě problémy s váhou. Teď už jsou dospělé a jedna má stále výkyvy váhy, pořád zkouší nějaké diety a kdesi cosi. Přitom oba rodiče mají hubené. Podle mě jim tenhle problém vznikl právě zakazovanim čehokoliv sladkého v dětství. Já zastávám názor vseho s mírou - samozřejmě neladovat batole celý den čokoládou, ale moje 15 měsíční dcera sem tam dostane ochutnat i kus dortu nebo sušenku a jsem přesvědčená, že ji to nemůže ublížit.
Naše ( dnes 17 měs), občas dostane i tu Kinder
Nebo mléčný řez. No bóže
To je toho ![]()
Teď se z toho půlka emimina zhroutí
Tolik cukru
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit