Kojení a pláč
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kojení a pláč
Máte některá zkušenosti s hysterickým brekotem při kojení. Malá má necelé tři měsíce a poslední dobou se vzteklí jak vidí prso, dostane hysterii tak jí chovám a zkouším to znovu a někdy se na podruhé chytne a někdy na potřetí. Do teď pila když nespinkala každé dvě hodiny, ale třeba už to tak nepotřebuje nabo já jinak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj nebolí vás bříško?Zkus jí to teda natáhnout na 3 hod nebo 2,5 já měla žrouta co jedl každé 2 hod.i v noci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej to měl kvůli prdíkům…dělal mi to od malinka a byla jsem z toho tak psychicky v háji, že jsem postupně přicházela o mlíko a po 3 měsících jsem přešla na UM, ještě chvilku to dělal a pak se to uklidnilo…Možná je to taky kvůli bříšku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Radu, vypadá to na typický růstový spurt. Do pár dní až týdne a půl by to mělo odeznít, vydrž a nestresuj se. Jestli vám do teď kojení klapalo, děláš to dobře
až miminko růstový spurt přejde, bude zas pít dobře. Neboj.
Naše malá při růstovém spurtu nepřibírala 4týdny, zato rostla do délky. Dětská mě nestresovala, prý když počurá těch 6-8 plen denně a roste do délky, je to ok, jde jen o spurtík a radila vydržet. A jo, malá pak zas krásně začala přibírat a kojit se v pohodě.
PS: nenech se zviklat řečmi o slabém MM atd. A kolem 3.měs se prsa přestávají nalévat, protože se ustaluje tvorba MM, které se tvoří už ne tolik do zásoby, ale čím dál víc přímo při samotném kojení. Pokud to tak máš, neboj se, že máš málo MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bude rustovy spurt. Mala ho mela ted nedavno a nastesti jen 3/4 dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve 3 měsících to bylo stejné. Jak u syna, to jsem z toho byla na prášky a vořvala to. Dceeru už jsem tolik neprožívala, dala jí k prsu, ona se chvíli vztekala, že to neteče podlejejích představ, ječela řvala propínala se a nakonec si většinou dala. Když ne, tak jsem dala spát a kojila ihned po probuzení, rozespalá o tom tolik nepřemýšlela a sosala. Spíš mi to štvalo po technické stránce věci - pořád číhat, kdy se začne probouzet, nemohla jsem kojit nikde mezi lidmy, protože by snad volali sociálku.
Už jsem jí vyhrožovala flaškou. ALe po 4 dnech to přešlo. Teď se občas ještě vztekne, většinou večer, když je unavená. Synovi to vydrželo dýl, ale spíš proto, že jsem při kojení byla nervní, co zase bude za zcénu a mlíko se hůř spouštělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky mají pravdu, u dcery jsem to ořvala jako Alpaka a ted to taky tolik neprožívám, zrovna včera večer si mrňous střihnul hysteráček jak z příručky, když mi tohle dělala dcera, byla jsem vystreslá, scvrklý žaludek, nemohla jsem jíst, brečela jsem s ní, syneček to na mě zkouší zatím necelé 3 dny, odtahuje se, zuří, vzpouzí, ale nakonec se nechá ukecat
Jen mě z něho přííííšerně bolí ruce, jak ho musím kojit za chůze
Naštěstí jen večer, přes den to jde.
Je to v tomhle věku normální, takže vydrž, bojuj, fakt to přejde! (kolem 6m to může přijít zas, tak se nevylekej
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je fakt, mi právě připadá, že se mi moc nenalívají prsa. Jinak do teď jsme byli zvyklí pít každé dvě hod a také se mi spíš zdá, že roste spíš do délky.
Ale jednou pije krásně a jednou se zase vzteklí, to naní při každém kojení. Myslím, že by mělo pomoct jí ty přestávky prodloužit na ty 3 hod. Spát vydrží většinou i jednou přes den 4 hod a pak pije hezky, ale pokud nespí tak nic moc. Nebo u toho i usíná. Jak dlouho kojíš Háto, 15 min nebo víc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jak dlouho kojíte, kolik tak minut? Malá do nedávna pila přes půl hodiny, ale porád se kroutila a plakala kvůli bolení tak jsme to utnuli tak na těch 15-20 min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera od narození 5-10 min. Syn 40 min jako novoš, ve 3 m jsem měla co dělat, abych ho u prsa neřvoucího udržela 3 minuty, i tak byl buřt, přibíral kil měsíčně až do půl roka, tak to zjevně stačilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu, kojila jsem v tomhle věku, jak si malá řekla a dokud sála. Jedno kojení tak 10-20min odhaduju průměrné rozmezí. Někdy po hodině, jindy po třech.
PS: toho nenalévání se neděs. Naopak je to úleva pro tebe a už není tak velké riziko zánětu prsu. Pro mrně vyrobíš při kojení tolik MM, o kolik si řekne a ono už je dost silné, aby si ho vytáhlo. Proto příroda zařídila, že už se MM netvoří do zásoby=nenalejvaj se ti prsa. Neboj. Spurt není o tom, že máš málo MM a je třeba dát UM. Spurt se prostě musí vydržet a pak to zas pošlape ![]()
RadkaOR píše:
No to je fakt, mi právě připadá, že se mi moc nenalívají prsa. Jinak do teď jsme byli zvyklí pít každé dvě hod a také se mi spíš zdá, že roste spíš do délky.
Ale jednou pije krásně a jednou se zase vzteklí, to naní při každém kojení. Myslím, že by mělo pomoct jí ty přestávky prodloužit na ty 3 hod. Spát vydrží většinou i jednou přes den 4 hod a pak pije hezky, ale pokud nespí tak nic moc. Nebo u toho i usíná. Jak dlouho kojíš Háto, 15 min nebo víc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co to prosím tě je ten spurt, radši budu když mi to napíše někdo kdo si tím prošel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě má najednou vetší potřebu mlíka. chce pít častěji, je nespokojené, nelíbí se ,mi, že mléko neteče ddost rychle. pokufd se kojí dál podle potřeb a nepřikrmuje, obvykle se množství mléka navýší podle potřeby dítěte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu, Alpaka to napsala dobře. Plus bych doplnila, že při spurtu se dítě obvykle vytahuje do délky (proto růstový spurt) a chvilku nemusí přibírat, to je normální. Bohužel to hodně dětských lékařů neví + neví, že kolem 3.měs se přestávají nalévat prsa, což je normální a hned straší maminky nedostatkem MM a nabízejí UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, máte některá zkušenost s hysterickým pláčem po kojení? Malý má necelé 4 měsíce a je plně kojený. Váží 6,5 kg. Naše doktorka je pes přes váhu a doporučila nám, aby nezůstával u prsa déle než 15 minut, do té doby jsem ho nechávala, jak chtěl on. Nezdálo se mi to, ale jeden víkend jsem to praktikovala (uvědomuju si, že to byla chyba a měla jsem dát na mateřský instinkt). Bylo to v pohodě, většinou po těch 15 minutách mi už stejně přišlo, že nepije a že si více méně jenom dudlá, ale v neděli večer jsem ho po 15 minutách odstavila a začal hystericky brečet (nepomohlo ani to, že jsem mu vrátila prso), že se až skoro nemohl nadechnout. Jsou to už 4 týdny a od té doby máme problém s tím, že se pláč po kojení opakuje celkem pravidelně (minimálně jednou denně) a je jedno, jestli mu dám z jednoho nebo z obou prsou (někdy začne brečet už u prsa). Včera už jsem nevěděla, tak jsem mu dala lahev s odstříkaným mlékem. Vypil 10 ml, začal se na mě smát a už nechtěl. Tak to hlady asi nebude, prdíky nás už taky netrápí. ![]()
- Citovat
- Upravit